Білінгва українсько-російська. Похідні історії ведмедика Юджина і його сім'ї. В Криму. Частина 1. Та

Читать онлайн.



Скачать книгу

Джорджа не вийде так спритно домовитися з братиком.

      Когда братья шли купаться, они брали с собой надувной круг и две пары подводных очков. Получается, по одной игрушке на каждого из братьев. Медвежонок Юджин пока ещё не умеет делиться, и ему всегда хочется сразу взять очки и круг. Тогда, чтоб его отвлечь, Джордж говорит ему:

      – Юджин, хочешь посмотреть на рыб под водой?

      – Дям,– отвечает медвежонок.

      – Тогда давай мне очки и поплавай пока на круге, а я поищу для тебя под водой рыбу и позову, когда её увижу.

      Только так можно взять у Юджина очки по доброй воле. Но слово свое надо держать, иначе в другой раз у Джорджа не получится так ловко договориться с братишкой.

      Коли ведмежата вперше побачили море, вони ще не вміли плавати самостійно. У себе в селі ми їздили в басейн, але там дозволено плавати тільки в надувних нарукавниках або жилетах. І за останній рік ведмежата вже трохи навчилися в них плавати. Навчилися навіть найголовнішому – не боятися води.

      І саме тому на морі ведмежата відразу кинулися в воду, як тільки поставили з Батьками Будинок-Намет. За два дні вони навчилися плавати без нарукавників, а на третій вже плавали під водою. Те, як брати відважно пірнали з головою, веселило і радувало Юджина. Він став повторювати за ними, стоячи по пояс у воді. Збирався з духом і нахилявся, поринаючи в воду з головою. Спочатку він пирхав і відпльовувався. Трохи лякався, але пробував знову і знову. Так він навчився, повторюючи за братами, дивитися під водою в окулярах, а потім і без них.

      Когда медвежата впервые увидели море, они еще не умели плавать самостоятельно. У себя в деревне мы ездили в бассейн, но там разрешено плавать только в надувных нарукавниках или жилетах. И за последний год медвежата уже немного научились в них плавать. Научились даже самому главному – не бояться воды.

      И именно поэтому на море медвежата сразу бросились в воду, как только поставили с Родителями Дом-Палатку. За два дня они научились плавать без нарукавников, а на третий уже плавали под водой. То, как братья отважно ныряли с головой, веселило и радовало Юджина. Он стал повторять за ними, стоя по пояс в воде. Собирался с духом и наклонялся, окунаясь в воду с головой. Сначала он фыркал и отплевывался. Немного пугался, но пробовал снова и снова. Так он научился, повторяя за братьями, смотреть под водой в очках, а потом и без них.

      Цікаво було спостерігати не тільки за рибами, а й за крабами, які ховаються в каменях і там, де водорості. Малюки зазвичай бояться і самих крабів, і особливо їх місця проживання. Але це не про наших ведмежат! Наші швидко навчилися не тільки дивитися, а й ловити їх. Сенічка з Юджином відшукували якогось красивого краба, а Джордж виловлював їм його. Краби щипають клешнями, тому не всі хочуть їх потримати в лапах. Але розглянути ближче краба цікаво кожному, і тому ведмежата навчилися бути командою.

      Интересно было наблюдать не только за рыбами, но и за крабами, которые прячутся в камнях и там, где водоросли. Малыши обычно боятся и самих крабов, и особенно их места обитания. Но