DIENĄ. Juokinga tiesa. СтаВл Зосимов Премудрословски

Читать онлайн.
Название DIENĄ. Juokinga tiesa
Автор произведения СтаВл Зосимов Премудрословски
Жанр Приключения: прочее
Серия
Издательство Приключения: прочее
Год выпуска 0
isbn 9785005085061



Скачать книгу

vakaras!!!

      Bet mes, savo ruožtu, girtavome, numojome ir įsitraukėme į muštynes, o kaip gi be jo, mes esame oro pajėgų pajėgos? O ryte mes sėdėjome tęsti poilsio ir laukėme kitos kelionės iš lūpų į lūpas…

      Blogos dienos rytas…

      записка 9

      Прогулка

      Славерий Венадьевич, бывший полковник милиции, ныне криминальный авторитет заехал в крутой магазин и приобрёл крутую литровую бутылку водки, крутой закуски, крутого пива и вышел круто из магазина. Подходя к своему крутому рабочему джипу, он отблокировал его от крутой сигнализации и…, вспомнил, что забыл купить крутые сигареты.

      – -Ну, ёлы палы. – возмутился он и, закинув в зад машины всё, быстро решил сгонять в магазин за никотином и не придал значение сигнализации. – Ну а чё, сразу без очереди и куплю?! Минутное дело.. – подумал он, но оказалось, что какой-то клиент расплачивался за большое количество продуктов для корпоратива и пришлось подождать минут десять. Касса ведь занята.

      Когда вышел, то его крутой. Когда вышел, то его крутого джипа с крутой сигнализацией, с крутой водкой, крутой закуской, крутым пивом уже не было.

      – -Угнали, демоны, кхэ.. – пробормотал Славерий Венадьевич и, закуривая крутые сигареты, позвонил в ГИБДД по поводу угона, своему другу, полковнику.

      Через два часа джип нашли недалеко во дворе: внутри труп молодого парня и пол литра водки, раскрытая начатая банка пива и почти съеденная закуска. Метров пять от джипа лежал второй труп хачика по старше.

      Всё списали на взятые продукты и наказали директора того магазина, говорят, убили его дочь, семнадцатилетнюю школьницу. Похороны ворюг, из справедливой совести оплатил сам Славерий Венадьевич, чью голову неделей позже нашли в помойной пухте дворники. Они вызвали своего техника на место происшествия и сбежали, увидев милицию и почувствовав страх перед беспределом.

      Поселились бывшие дворники в бомжатнике и ради всего начали стучать на всех, в том числе и на меня, за что я в последствие был выгнан администрацией «ночлежки» и оказался на улице.

      Я бродил по городу и не знал, что делать, хотел: есть и пить, спать и писать, какать и плакать, пукать и хрюкать.

      – — Na, duok po velnių pasą, dirbk ir būstą!! – burbtelėjo man į galvą. Ir pitonas paprašė kažko kito. – Šiuo metu karšta, mėsa ir dar daugiau…

      – — Eik vogti!! – vidinis balsas pjausto kaip pjautuvas.

      – — Ne. Aš nesu rusas demokratas, bet sovietinis žmogus. Mano mintys susiformavo posovietinėje erdvėje, kai dauguma ne tik nemokėjo pavogti, bet tiesiog davė ir dalijosi paskutiniu duonos gabalu, kaip Jėzus, suvokdami kitų skausmą ir to nesuprasdami. Jie vėl pavogė tuos, kurie šiuo metu yra oligarchas ir demokratas, kurie net žiemą negali gauti sniego, atimdami juos iš paprastų žmonių. Kriminalinę praeitį turintis deputatas yra šaunus ir net didvyriškas, jų teigimu, vykdomas senasis režimas. Bet jei žmogus yra maištininkas, tada jis yra pavojingesnis ir žiauresnis nei paprasti kišenvagiai kartą per šimtą. Mūsų šalį sužlugdė ne užsieniečiai, o ne mes – paprasčiausi mirtingieji, bet šie įstatymų vagys – dabar Valstybės Dūmos pavaduotojai. Ir viskas pasikeis tik tada, kai bus pašalintas paskutinis buvęs sovietų pareigūnas ir net jei jis net nėra komunistas, jis yra tų laikų vagis. Ir dabar jie tiesiog bando vėl ir vėl gyventi prabangoje, atimdami iš mūsų gyvenimą. O jų vaikai, nežinodami gyvenimo, iškart pas pavaduotojus. Užsimerkite, kad geriau galvotumėte ir balsuotumėte už naujoves. O mes, minėtojai jiems, esame tik vabzdžiai, net ne galvijai. Kažkokia prima donna užėmė visą eterį. Ji giriama ir dainuojama savo dainomis. Ji yra demokratiškiausia moteris mūsų šalyje, ji vedė savo neteisėtą sūnų ir viskas: daryk taip, kaip moka. O tie, kurie priešinasi jos monarchijai, tai yra, geriau nei daina, o ne Mozės giminaitis, dar nereiškia tokio formato, kaip, pavyzdžiui, Viktoras Tsoi, kuris buvo pašalintas po to, kai atsisakė bendradarbiauti su ja. Tai yra visuose galios sluoksniuose. Mūsų demokratija yra priešinga Vakarų demokratijai, todėl gyvenimo lygis skiriasi: mes turime nesąmonių, o jie – Kaifą. Amerikiečiai demokratą sieja su sąžiningumu, bet su mumis rusais tai suprantama kaip vagystė ir banditizmas. Ir vėl gavau. Na, nieko, ne pirmame. Žvėrims džiunglėse lengviau, jie neturi įstatymo. O čia?! Svarbiausia – išlikti ramiems. Jūs verdate – tai utopija, nervai vis tiek reikalingi… Bet ar viskas nuo to pavargusi?! Medžioklė paprasčiausiai nėra problema. Jei žmonės priešinasi karaliui, tai jau nebe šalis, o kareivinės, kuriose jie verčiami egzistuoti, o ne gyventi. Bet pirmosios sąmoningo gyvenimo pertvarkymo valandos yra sunkios, ir kai jau supratau, kas laukia ateityje, tada gyvenimas nėra įdomus ir tu gyveni negalvodamas apie rytojaus. Gyvenimas be tikslo. Todėl šiandieninis jaunimas visiškai sugadins šalį… Dvi savaites pakėliau nuo nulio ir vėl socialiai valgau. Ir nuo to laiko aš neveiksiu…

      Nevskio prospektas yra Sankt Peterburgo širdis. Nuo Aleksandro Nevskio aikštės iki Decembristų sukilimo aikštės; nuo Švyturių iki Ermitažo. Kiek matai: žonglierių, tiek akrobatų, tiek kišenvagių, tiek elgetų, tiek atžalų ir sukčių. Visi ten dirba. O veidai yra nusikalstamai maitinami. Aišku, turistai iš tikrųjų yra siautulys. Žiūrėk, McDonald’o beveidis vyras su kastuvu išsipučia, tai yra su pinigine. Ir matau, kaip vaikinas prieina prie jo akivaizdžiai sarkastiškai.

      – — Ei broli,.. puiku! – pasisveikino jis.

      – —