Kuulsuse, maine ja hea nime feng shui. Janno Seeder

Читать онлайн.
Название Kuulsuse, maine ja hea nime feng shui
Автор произведения Janno Seeder
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2014
isbn 9789985330883



Скачать книгу

see on minu signaal energiamaailmale. Kõige raskem on hoida tuld ühtlaselt põlemas. Teame ju juhtumeid, kus kunagi väga lugupeetud inimene on äkki oma hea maine kaotanud ja kaaslaste silmis häbiväärseks muutunud. Eks me isegi ole eluteel selliseid hetki kogenud. Oluline on igal ajal ja igas olukorras jääda selleks, kes me tahame olla ja kellena oleme lubanud käituda. Eelkõige on see lubadus iseendale.

      Firma kontekstis esindab see tsoon firma mainet ja kaubamärki, ka logot. Iga ettevõte pingutab suuresti oma kaubamärgi ja hea maine nimel, sest sellest sõltuvad ettevõtte tugevus ja läbilöögivõime ning edukus ärimaailmas. Kaubamärgi kinnistamisele ja tutvustamisele kulutatakse palju raha ja aega. Veelgi olulisem on aga head nime oma tegevusega hoida. Kas iga töötaja teadvustab, missugust firmat ta esindab, mis on tema roll selles firmas ja mis on selle firma roll maailmas?

      Feng shui viiest stiihiast lähtuvalt kannab see tsoon endas Tule elemendi energiat. Tuli, mis ei jää kunagi tähelepanuta. Tuli, mis võib olla kaunis ja hell, kuid ühtäkki hävitav. Tuld taltsutada on kõige keerulisem, sellepärast on soovitatav alati eelnevalt läbi mõelda, kuidas oma head nime igas olukorras säilitada.

      Bagua kaheksa tsooni

      Kokkuvõtteks

      Bagua teooriasse tasub suhtuda ettevaatuse ja aupaklikkusega. Kõigepealt tuleb teha endale selgeks bagua tsoonides peituv sisu. Isikliku bagua energiakaardi aktiveerimisel ei pea alati ruumi kaasama, sest kasutada võib spirituaalset ehk mõttetasandit, aga ka tegevusvaldkondi, hobisid ja isegi riietumisstiili. Soovituslikult tuleb alustada iseendast – enda tundmaõppimisega, enda kaardistamisega ning oma võimaluste ja soovide kindlaksmääramisega. Kui inimene suudab oma sisemise bagua tööle panna ja kaasab oma eesmärkide saavutamisse ka teda ümbritseva ruumi, suurendab ta edu võimalikkust veelgi.

      Bagua energiakaart töötab inimese, perekonna, kodu, ettevõtte, riigi ja rahva puhul – kõikjal, kus on tegemist inimestega. Igal bagua tsoonil on oma nimi, hiinapärane nimi, arhetüüpne perekonnaliige, energiat kandev number, tänapäevane sisu ning vastavus ühele elemendile viiest stiihiast.

      III peatükk

      BAGUA ÜLE- JA ALATOONUSED

      Tasakaalus inimene omab vundamenti, põhimõtteid, toetavaid uskumusi ja arusaamu. Ta teab, et kui midagi on elus korrast ära, siis on alati olemas võimalus selle parandamiseks, korrigeerimiseks või vajadusel tuleb teha suur muutus, lausa kannapööre. Igasugused üle- ja alatoonused, käitumised ja rahutu elutee võivad küll mingil hetkel põnevust pakkuda, kuid selline energia ei pea kaua vastu, selline energia ei toeta inimese loovat potentsiaali ja sellise inimese elu jääb tavaliselt lühikeseks.

      Feng shui õpetab meid olema tasakaalus ja selle aluseks on energia sujuv ja takistusteta liikumine. Kui kõik meie elus sujub rahulikult, suurte vapustusteta, ja me tunneme ennast hästi, oleme täis loomis- ja elutahet – see ongi hea feng shui. Selle saavutame siis, kui arvestame meie sisemiste ja meid ümbritsevate energiate olemusega, ning sel juhul, kui ei toimu energiate üle- ega aladoseerimist. Olulised on proportsioonid, sobilikkus ja loomulik valik.

      Bagua’l on mitu tõlgendamis- ja kasutamisvõimalust. Bagua on otseselt seotud meie eluvaldkondadega, inimese energiavoogudega, meie keha elunditega, ettevõtte tegevusega ja viie stiihiaga (Maa, Metall, Vesi, Puu, Tuli).

       Bagua jagamine ruumis

      Nüüdisaegne bagua kasutamisviis lähtub inimesest kui energia juhtijast ja suunajast. Seega oleme teinud valiku juhtida oma eluteekonda ja seal voolavaid energiaid ise ning mitte lasta end juhtida oludel. Seetõttu saab krundile, majja, tuppa siseneda ainult läbi kolme tsooni – kas läbi teadmiste ja töö iseendaga tsooni, karjääri ja õigete valikute tsooni või abistajate, õpetajate ja reiside tsooni. Ilmakaartest räägime tinglikult, sest „ilmakaar” iseloomustab energia omadusi (tõusev, langev jms) teatud bagua või ruumi osas. Kui sajandeid tagasi oli maja paigutust krundil lihtne määrata, siis tänapäeval seab keskkond meile mitmeid tingimusi, alustades kasvõi detailplaneeringust. Feng shui’l on palju koolkondi ja selle raamatu kirjutamisel oleme lähtunud vormi- ehk intuitiivsest koolkonnast, mis tõdeb: feng shui on energiaõpetus. Järelikult huvitavad meid eelkõige energia omadused ja liikumine. Energia liikumist aga juhib inimene ise.

      Kui hoone või ruum, kuhu me siseneme, on yin/yang tasakaalus ehk uks asub hoone keskosas, seega astume majja sisse karjääri ja õigete valikute tsooni kaudu. Kui hoones on ülekaalus yang-energia (uks asub keskkohast tugevalt vasakul), siis siseneme ruumi teadmiste ja töö iseendaga tsooni kaudu. Kui aga hoones on yin-energia ülekaal (uks asub keskkohast tugevalt paremal), siis siseneme ruumi abistajate, õpetajate ja reiside tsooni kaudu. Loomulikult võib esineda ka erandlikke olukordi.

      Hoonesse, ruumi saab siseneda ainult kolme bagua tsooni kaudu.

       Bagua energiakaardi joonistamine

      Bagua joonistamise tööde järjekord:

      1. Joonistage ruumi põhjapind paberile. Hoones olevat sisustust ei pea plaanile märkima, küll aga visandage ruumide asetus, ka tualettruum ning esi- ja tagauks.

      2. Tõmmake nurkadest diagonaalid ning diagonaalide lõikekohas asubki hoone (ruumi) keskpunkt ehk taiji, mida tähistatakse yin/yang märgiga. Seejärel kustutage diagonaaljooned.

      Bagua energiakaardi joonistamine plaanile, keskkoha leidmine.

      3. Nüüd jagage 360° kaheksaks võrdseks osaks ehk iga tsooni jaoks jääb 45°. Sirkli ja joonlaua abil joonistage kaheksa bagua tsooni maja plaanile. Bagua tsoonide asetust vaadake jooniselt.

      Bagua energiakaardi joonistamine plaanile, tsoonideks jagamine.

      Mõned tähelepanekud:

      • Kui garaaž (panipaik, saun jms) on ühendatud eluhoonega ja garaaži peal ei ole eluruume, siis ei lähe garaaž põhjapinna arvestusse, sest tegemist on eluhoonest eraldi asuva ruumiga.

      • Kui garaaž (panipaik, saun jms) on ühendatud eluhoonega ja garaaži peal asuvad eluruumid, siis läheb garaaž põhjapinna arvestusse sisse. See võib kaasa tuua hoone põhjapinna vormi muutuse ja mõne eluvaldkonna ülevõi alatoonuse.

      Joonisel A ei lähe garaaž majapõhjapinna arvestusse, joonisel B aga läheb garaaž majapõhjapinna arvestusse.

      • Kui hoonel on mitu ust, siis tuleb määrata, missugune neist on peauks. Kui on kaks võrdse tähendusega ust, siis määrab bagua asetuse hoones see uks, mis asub peaväravale lähemal. Loomulikult on olemas erandlikud olukorrad. Näiteks eramu, kus talvel on peaukseks üks ja suvel teine uks. Sellisel juhul muutub kodu bagua energiakaart periooditi kardinaalselt.

      • Kortermajade puhul on kodu peauks ainult see uks, mis viib korterisse (kodusse), mitte naabriga ühise esiku uks või trepikoja paraaduks.

      • Kui hoonel on mitu korrust, siis määrab iga korruse energiakaardi sellele korrusele sisenemine. Seetõttu ei pruugi esimese ja teise korruse bagua’d kattuda, sest alati ei ole teisele korrusele sisenemine samas kohas mis alumisel korrusel. Teisele korrusele sisenemise määrab trepi ülemine aste ehk pöörang, kuhu inimene trepist üles jõudes seisma jääb.

      • Bagua energiakaardi saab joonistada igasse tuppa, kus jagamist määrab ruumi uks. Aia puhul asendab sissepääsu jalgvärav ehk värav, mille kaudu siseneb inimene, mitte auto. Bagua’t saab rakendada isegi näiteks laua, voodi ja pliidi suhtes.

      Põhjapinna muutus tingib bagua