Kuulsuse, maine ja hea nime feng shui. Janno Seeder

Читать онлайн.
Название Kuulsuse, maine ja hea nime feng shui
Автор произведения Janno Seeder
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2014
isbn 9789985330883



Скачать книгу

naisalged (yin) ja meesalged (yang) kannavad endas viit peamist stiihiat, milleks on Maa, Metall, Vesi, Puu ja Tuli. Energiamängu tasakaalustamine vähendamise või rohkendamise kaudu toimub eelkõige just viie stiihia omaduste abil.

      Enne kui astuda põnevasse bagua filosoofia mängu, tuleb isiklik energeetiline vundament korda seada ja selleks ongi just viie stiihia ning yin– ja yang-energiate tundmine ning oskuslik kasutamine vajalikud. Niisiis tuleb alustada päris algusest.

      II peatükk

      BAGUA KAHEKSA TSOONI TEOORIA

      Inimene on iseenda teejuht ainult siis, kui ta seda tahab. Statistika ütleb, et 96 % või isegi rohkem inimesi elab harjumusest, traditsioonidest ja kogemustest lähtuvalt. Kindlasti on see tore, nii tekivad perekonna, suguvõsa, rahva ja riikide põhiväärtused ja kultuurilised traditsioonid. Siinkohal tasub endale meelde tuletada, et iga inimene on ainulaadne. Iga inimese energeetiline kood on eriline – nii nagu meie DNA-gi. Inimene, kes õpib oma isiklikke energiaid tundma, neid juhtima, on edukas. Ta paistab silma, teda tunnustatakse ja väärtustatakse. Tema peale ollakse kadedad, aga tema edusammude üle tuntakse ka rõõmu. Näiteks olgu toodud kasvõi helilooja Arvo Pärt või Norra suusaäss Petter Northug. Oma geniaalsusele ja oma võimete tundmisele-tajumisele on nad lisanud töökuse ja praktilise tegevuse.

      Niisiis sõltub meie elutee kvaliteet eluteekonnal juhtiva energia qi omadustest. Minu edukus ja rahulolu sõltuvad sellest, missuguseid omadusi kannavad minu kaheksat eluvaldkonda juhtivad energiad ehk feng shui’s tuntud bagua kaheksas tsoonis toimivad energiad. Analüüsi tulemusena võib selguda, et osas eluvaldkonnades on qi liikumine harmooniline, osas mitte. Tänu uutele teadmistele on meil võimalik oma elu ja iseennast teadlikult juhtima hakata, võttes appi feng shui’s tuntud bagua kaheksa tsooni harmoneerimise võimalused. Selles raamatus peatume pikemalt kuulsuse, maine ja hea nime tsoonil, kuid enne heidame kiirpilgu kõigile kaheksale tsoonile.

      Vastavalt feng shui printsiipidele ümbritsevad meid kõikjal ja igal ajal kaheksa eluvaldkonda, mida nimetatakse tsoonideks. Nüüdisaegses feng shui’s on bagua tsoonid abivahendid, mille abil saab mõista iseenda, oma kodu ja büroo energeetikat ning kindlaks määrata, kuidas ja missugune energia uuritavas eluvaldkonnas liigub.

      Bagua mõiste sellisena, nagu me seda tänapäeval teame, pärineb muistse Hiina „Muutuste raamatust” (Yijing) – umbes 3000 aastat tagasi ülestähendatud filosoofilisest teosest.

      Bagua energiakaart koos sisu seletuse, stiihiate ja tsoonide nimedega.

      Bagua energiakaarti saab määrata ruumis (plaani järgi), inimeses (isiklikud saavutused, enesetunne, tervislik heaolu), ettevõttes (areng, edu), aga ka rahvuses, riigis jne. Tegemist on meie hetkeolukorra ühe analüüsimise, aga ka tasakaalustamise või aktiveerimise võimalusega, mis kaasab sellesse protsessi kaheksa eriti olulist eluvaldkonda inimeses, ettevõttes või riigis. Analüüsi tulemusena võib selguda, et osas eluvaldkondades on qi liikumine harmooniline, osas mitte. Tänu uutele teadmistele on meil võimalik oma elu ja iseennast teadlikult juhtima hakata, võttes appi feng shui’s tuntud bagua kaheksa tsooni tasakaalustamise võimalused.

      Bagua tähendus, mõistmine ja kasutamine on aja jooksul muutunud. Üldjuhul ei kuulu bagua mitte ühegi feng shui koolkonna juurde, vaid moodustab omaette koolkonna ehk õpetuse.

      Segaduse vältimiseks toonitame, et meie esindame oma igapäevaelus, klientide nõustamisel ja ka raamatusarja kirjeldustes feng shui vormi- ehk intuitiivset koolkonda.

BAGUA SISU

      Bagua’l on rikkalikult tähendusi ja seoseid.

      Karjääri ja õigete valikute tsoon

      Karjääri ja õigete valikute tsooni tähendused: elutee, teekond, edusammud erialases tegevuses, akadeemiline karjäär, eluenergia, soojätkamise energia, ellujäämise strateegiate arendamine, hea ajakasutus, täpne orienteerumine elus, uute teede avanemine. Tsooni number on 1 ehk korraga saab olla ainult üks valik.

      Tsooni nimi on Vesi, hiinapärane nimi KAN, mis seostub sõltumatuse ja üksildusega. Inimene on sõltumatu tegema oma otsuseid, sest isiklikke valikuid ja otsuseid tulebki teha üksinda. See eluvaldkond ei ole seotud pelgalt ametialase karjääriga, vaid eluteega laiemalt. Elukarjääris on olemas koht õppimisajale, kogemuste omandamise ajale, ametialasele ajale jne.

      Sellel eluteel aga tuleb meil teha pidevalt valikuid ja langetada otsuseid. Inimest ei tunta selle järgi, kas tema tehtud otsus on õige või vale, vaid selle järgi, kas ta julges otsuse vastu võtta ja selle ka ellu viia. Alati on olemas võimalus valikut muuta ja teha uus otsus. Kõige halvem otsus on mittemidagitegemine.

      Firma kontekstis esindab see tsoon ettevõtte lühi- ja pikaajalisi strateegiaid. Pikaajaline tegevusplaan on üldisem, lühiajaline seevastu on konkreetselt päevade kaupa kirja pandud ja seda järgitakse. Kui olukord muutub, tuleb loomulikult ka strateegiasse muutus sisse viia. Samamoodi peab inimene käituma oma isiklikul eluteel sammudes.

      Feng shui viiest stiihiast lähtuvalt kannab see tsoon endas Vee elemendi energiat. Vesi voolab kivide vahel ja teeb valikuid, pöördudes kord vasakule ja kord paremale. Seisev vesi hakkab aga üsna pea roiskuma.

      Suhete, sõpruse ja armastuse tsoon

      Suhete, sõpruse ja armastuse tsooni tähendused: abielu ja armastus, saamine ja vastuvõtmine, toitmine, kohanemine, tingimusteta leppimine, emalik hoolitsus, kõik suhte- ja partnerlusvormid, empaatiavõime. Tsooni number on 2, sest suhtes on alati kaks poolt.

      Tsooni nimi on Maa, hiinapärane nimi KUN, mis seostub püsivuse, suhtlemise ja turvalisusega. Inimese suurim õppetund on sõlmida püsivaid ja loovaid suhteid, mis on täis armastust ning mõistmist.

      Me oleme altid nii suhteid looma kui ka neid lõhkuma. Kuid inimene elab ja areneb ainult suhtlemise kaudu. Seega on oskus suhteid luua ja hoida ning kasvatada väga oluline. Suhtes on alati kaks poolt ja suhte loomise üks oluline tingimus on inimene ise, kes suhtesse astub. Kas ta hindab, tunnustab ja armastab seda inimest, see tähendab iseennast. Kui tal on enda suhtes vildakaid arusaamu, siis miks peaks keegi teine sellist „vildakat” inimest armastama või temaga sõprust pidama. Kõigepealt tuleb luua enesest lugupidav ja armastav suhe iseendaga. Suhete teine oluline tingimus on andmise ja saamise tasakaal. Igasse suhtesse tuleb panustada.

      Firma kontekstis on see tsoon firma kliendi välimääraja. Kes on ettevõtte kliendid? Missuguseid kliente soovime enda poole tõmmata. Kuidas kliente rühmitame? Niisiis, enne firma loomist tuleb kindlaks teha, kes on klient. Paljud noored ettevõtted on leidnud häid ideid, ka rahastajaid, kuid neil pole küllaldast ettekujutust oma sihtgrupist, kellele toode või teenus on suunatud.

      Feng shui järgi kannab see tsoon endas Maa elemendi energiat. Tegemist on Maa elemendi yin-avaldusega.

      Perekonna, sugupuu ja mineviku tsoon

      Perekonna, sugupuu ja mineviku tsooni tähendused: juhtimine, perekond, motivatsioon, dünaamika, kasvupotentsiaal, taastumine, pädevuse omandamine, tugevused ja nõrkused, autoriteet, vastutus, lugupidamine, kõik varemolnu. Tsooni number on 3, sest perekonna moodustavad ema, isa ja laps.

      Tsooni nimi on Äike, hiinapärane nimi CHEN, mis seostub ambitsioonidega ning oskusega viia minevikuväärtused tulevikku. Kui inimese unistused toetuvad tema mineviku positiivsetele kogemustele ja oskustele, siis on need põhjendatud ja need täituvad.

      Sellesse tsooni kuuluvad sünd, lapsepõlv, kasvatus, koolitee, elu- ja töökogemused, nii head kui ka halvad mälestused. Me oleme kõik selle talletanud oma mälestustesse kuni rakutasandini välja. Seega kanname igapäevaseid toimetusi tehes endaga kaasas suurt ja rasket „seljakotti”. Mis selles seljakotis on? Kas selle sisu on juba sorteeritud ja kas olete loobunud kõigest sellest, mis teid