Kuulsuse, maine ja hea nime feng shui. Janno Seeder

Читать онлайн.
Название Kuulsuse, maine ja hea nime feng shui
Автор произведения Janno Seeder
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2014
isbn 9789985330883



Скачать книгу

näha majanduse arengus. Energiatõus algab kell 3.00 hommikul, mil loodus virgub, päike tõuseb ja linnud-loomad muutuvad aktiivseks.

      Varajane päev algab kell 9.00, keskpäevane ehk maksimaalne energia valitseb kella 11.00 ja 13.00 vahel, ent pärastlõunal kell 15.00 hakkab domineerima rammestav õhtuenergia ning öö koos sumbuva energiaga saabub juba kell 21.00.

      Kevadsuvine valgusküllane aeg paneb inimese tegutsema, uusi projekte algatama ja neid ellu viima. Kuid meie eelistame suvel, kui päike on juba varakult kõrgel taevas, magada keskpäevani ja laseme heal energial lihtsalt tuulde lennata. Energeetiliselt raskeim aeg inimesele on talvekuu (Hiina kalendri järgi) november, siis on mõistlik puhata. Kahjuks peetakse meie ühiskonnas lausa rumaluseks sellisel ajal puhata. Kuid juba võib märgata muutuste trende, sest üha rohkem inimesi julgeb võtta enne suurt külma kerge puhkuse, energiakosutuse. Vanasti elasid inimesed tasakaalus ja harmoonias ümbritseva loodusega ning energiatega.

ENERGIA KOLM TASANDIT

      Kõik meie ümber ja meie sees on energeetiline. Inimene on terve, kui tema kehaline, hingeline ja vaimne tervis on kooskõlas iseenda, kultuuri, ühiskonna ja loodusega. Niisiis on inimene tasakaalus, kui tema energiad on tasakaalus kõigil kolmel tasandil – materiaalsel, meelelisel ja vaimsel.

      FÜÜSILINE ehk MATERIAALNE tasand

      See on arusaadav tasand, mille peamine mõiste on aine kui energia tihenenud vorm, mida saab katsuda, näiteks inimene, pluus, puu.

      PSÜÜHILINE ehk MEELELINE tasand

      See tasand tagab meile hea tagasisidesüsteemi, sest siia kuuluvad meie meeled. Tegemist on tunnetusliku tasandiga, kuhu kuuluvad viis tajumeelt – kompimis-, haistmis-, maitsmis-, kuulmis- ja nägemismeel. Üldjuhul siin meil kahtlusi ei teki, kuigi lõpmatuseni võib vaielda, mis on ilu või mis on valu. Öeldakse ju, et ilu on vaataja silmades, täpsemalt – ilu tajumine toimub inimese hetkeenergiast ja kogemusest lähtuvalt.

      SPIRITUAALNE ehk VAIMNE tasand

      Selle tasandi loovad peenenergiad, sealhulgas mõtteenergia, intellekt, armastus, tahteenergia, tundeenergia. 95 % inimese intellektist kujuneb välja tema seitsmendaks eluaastaks. Seega hilisemas õpipoisiperioodis toimub pidev lihvimine, poleerimine, täiendamine, kuid tema põhiolemust, põhienergiat nii kergelt enam muuta ei saa.

      Kolme energia põimumine näitab teaduse (A), mis esindab materiaalset ja meelelist tasandit, ja religiooni (B), mis esindab vaimset ja meelelist tasandit, omavahelist ebakõla. Harmoonia tekib ainult kolme energia koosmõjus (C).

      Harmoonilisest tervikust moodustavad 15 % füüsiline energiatasand ja 15 % psüühiline energiatasand. Elukvaliteeti kõige rohkem määrav ja ühtlasi edu looja on aga spirituaalne energiatasand, mis hõlmab tervikust 70 %. Kuid kahjuks usaldab inimene tavaliselt esimest kahte tasandit, jättes kõrvale spirituaalse, kõige olulisema tasandi.

ENERGIA YIN JA YANG OLEMUS

      Vastandite yin’i ja yang’i teooriale tugineb kogu tänapäeva füüsika. Igal asjal on vastand, olgu see siis tegelikkuses eksisteeriv või abstraktne, sest muidu poleks seda olemas.

      Kuidas mõista yin- ja yang-energiat? Yang-energia on jõuline, seda on raske muuta, kuid võimalik suunata ja vähendada. Yin-energia puhul on tegemist rahuliku, voolava ja kergesti juhitava energiaga.

      Yang on pööratud väljapoole, yin on vastuvõtja. Need on võrdväärsed mõisted positiivse ja negatiivse või plussi ja miinuse mõttes, kuid ei sisalda endas hea ja halva tähendust.

      Tervis on feng shui mõistes otseselt seotud organite yin’i ja yang’i tasakaalu otsimise ja säilitamisega. Ka taevase saatuse (näiteks horoskoobi) koostamisel on oluline inimese sünnihetkel kaasa antud yin-yang olemuse kirjeldamine. Yin’i ja yang’i tasakaalutuse puhul tekib otsene vajadus inimese harmoneerimise järele värvide, vormide, materjalide, tegevuste ja kaaslaste abil.

      Yin ja yang on vastasseisus, kuid samal ajal nad sõltuvad teineteisest. Nii nagu me ei oska hinnata külma, kui ei tea, mis on soe. Kui me ei tea, mis on rõõm, siis puudub ka kurbus. Inimene on terve ja õnnelik vaid siis, kui tema energiad on tasakaalus. Energia ei ole kaua ühesugune, sest yin’i ja yang’i tasakaal on pidevas muutumises. Yin- ja yang-energia vahekord on aga iga inimese ja iga ruumi jaoks erineva tähendusega. Nii nagu looduses, ei saa ka inimesed ja kodud vastaspooluseta läbi. Kui naises on liiga palju yang’i, muutub ta mehelikuks, ja vastupidi. Harmooniline ja tasakaalustatud yin’i ja yang’i suhe peab olema nii meie kodus, kontoris kui ka aias, rääkimata meist endist.

      Järgnevas tabelis on toodud valik yin- ja yang-energia vasteid looduses, inimesega seoses jm.

      Tiina sünnikaardis on neli põhielementi – aastamärk, kuumärk, tunnimärk ja päevamärk – kõik yin-energias. Seega võiks arvata, et tegemist on tagasihoidliku, nõrga ja alluvas energias oleva inimesega. Kuid Tiina käitub hoopis vastupidiselt. Iseendale teadmata toimub temas pidev tasakaalustamine ja ta on alateadlikult toonud oma ellu yang-tegevusi ja yang-käitumist. Ta on aktiivne (yang-energia), teeb palju füüsilist sporti (yang-energia), võtab vastu kiireid otsuseid (yang-energia) ja räägib kõva häälega (yang-energia). Ka tema partneri sünnikaardis on valdavalt yang-energias elemendid. Seega suurim feng shui meister on inimene ise. Eelkõige siis, kui ta usaldab oma intuitsiooni. Antud juhul käitub ja elab Tiina oma alateadvust usaldades.

FENG SHUI EESMÄRK

      Feng shui eesmärk on luua selline olukord, kus energia (qi) voolab pehmelt ja kindlas suunas, tagades seeläbi inimese füüsilise, psüühilise ja spirituaalse tasakaalu. Kui energia liikumine on harmooniline, on inimesed heatujulised ja optimistlikud ning täis elujõudu. Kui energia liikumine pidurdub, muutub ebaühtlaseks, siis tekib inimestel probleeme nii igapäevaelus kui ka kaugeleulatuvate plaanide teostamisega.

      Energia vaba ringlemine firma kontoris loob rõõmsa ja heatahtliku atmosfääri kollektiivis, tagab projektide eduka, õigeaegse lõpetamise ja vähendab stressiohtu. Aga kui energia jääb kinni, siis võib ettevõte isegi pankrotistuda.

      Feng shui õpetab meid tundma ja enda tarbeks ära kasutama energia omadusi. Feng shui praktika toimub tasakaalustamise abil ehk halva vähendamise ja hea rohkendamise kaudu, kus peatähelepanu all on hea rohkendamine, sest sarnane tõmbab sarnast.

      Meie elu mõjutab see, kuidas me suhtume iseendasse ja ümbritsevasse. Feng shui teadmiste omandamine annab meile võimsa instrumendi maailma tajumiseks ja juhtimiseks. Sellisel juhul on feng shui üks meie elu kõige rohkem mõjutavaid tegureid.

      Oluline on mõista feng shui muutuvat iseloomu. Lõplikult täiuslikku, ideaalset feng shui’d pole olemas ja aja möödudes muutuvad meie vajadused ning arusaamad. Asjatu on loota, et on olemas nn feng shui alustamispakett. Igal feng shui meistril on oma viis ja oma tõlgendamine.

      Üldjuhul hindame me inimest esmamulje põhjal. Kas ta on ilus, sümpaatne, sale, vormikas, pikk, lühike. Igaüks meist on vastuvõtlik teatud tunnustele. Kes vaatab esmakohtumisel inimese käsi või silmi või … ja annab saadud infost lähtuvalt talle hinnangu. Ja kui paljud on pidanud seetõttu tunde, päevi või kuid hiljem pettuma esmamuljega saadud hinnangus. Inimestega suheldes, neid tundma õppides ilmub välise (kõva) koore alt välja hoopis teine isik.

      Karina töötas aastaid sekretärina ja tema töökohustuste hulka kuulus klientidega telefonitsi suhtlemine. Ühel meeskliendil oli meeldivalt mahe ja paeluv hääletämber ning vestlused temaga olid huvitavad ning oodatud. Ta tundis, et on kliendi kõnelemisviisi ja olemusse armunud ning ootas temaga kohtumist. Talvisel kliendiüritusel nad kohtusid, kuid mahe hääletoon (psüühiline energiatasand) ei vastanud üldse kujuteldavale