Kuulsuse, maine ja hea nime feng shui. Janno Seeder

Читать онлайн.
Название Kuulsuse, maine ja hea nime feng shui
Автор произведения Janno Seeder
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2014
isbn 9789985330883



Скачать книгу

esindab see tsoon firma eelneva tegevuse analüüsi ja turuanalüüsi. Siia kuuluvad nii äriline, finantsiline kui ka sihtturu analüüs. Selle tsooni abil saame teha järeldusi, kuhu on mõistlik edasi liikuda, ning seetõttu pööravad ettevõtted sellele eluvaldkonnale suurt tähelepanu.

      Feng shui viiest stiihiast lähtuvalt kannab see eluvaldkond endas Puu elemendi energiat. Tegemist on sugupuuga, mis kasvades püüdleb kõrguse ja valguse poole, üha enam laienedes ja suurenedes. Meie elu, meie sugupuu on nagu kasvuprojekt. Kasvus kängu jäänud puu viitab suguvõsa, perekonna hääbumisele, oma oskuste ja iseenda kaduvusele.

      Raha, rikkuse ja rahulolu tsoon

      Raha, rikkuse ja rahulolu tsooni tähendused: pärilikkus, vaimne rikkus, materiaalne rikkus, õnn, teostamine, osavus, areng, rahulolu, küllusetunne. Tsooni number on 4, sest neli on seotud järjepideva tegevusega – küllus ei jõua meieni iseenesest, vaid meie enda panuse abil.

      Tsooni nimi on Tuul, hiinapärane nimi SUN, mis seostub arenemise, jõukuse ja viljade küpsemisega ehk tulemusega. Oma rõõmu saab luua ainult inimene ise.

      Mis maksab küllusetunne? Tegemist ei ole lihtsa küsimusega. Olenevalt hetkest, vajadustest ja meeleolust võib summa olla päris erinev – üks euro mõnusa suutäie eest või viis miljardit eurot uue projekti käivitamiseks. Tsooni nimi ütleb: püüa tuult väljal, kui saad. Kõik me igatseme kas suuremal või vähemal määral rikkust, raha ja õnne. Kas olete esitanud endale küsimuse: mis maksab rikkus? Mis on õnn? Enamasti me väljendame oma õnne- ja rahulolutunnet rahalise väärtuse abil, kuid palju olulisem on meie jaoks rahulolu inimestest, kes on meie kõrval, rahulolu õnnelikest lapsesilmadest ja rahulolu oma uutest oskustest. See ongi õnn ja rikkus. Loomulikult peab olema ka piisavalt raha, et rahuldada oma igapäevaseid vajadusi.

      Firma kontekstis esindab see tsoon firma rahulolu ehk iga firma eesmärk on teenida kasumit. Kui firmal on korralik kasum, on rahul ettevõtte omanik, juhtkond, töötajad ja loomulikult töötajate lähedased.

      Feng shui viiest stiihiast lähtuvalt kannab see tsoon endas Puu elemendi energiat. Tuntud on sellised taimed nagu nn rahapuu (portulak-turdleht) ja dollaritaim. Ka rahatähed sisaldavad peamiselt paberit, mis esindab Puu elemendi energiat. Hea raamat võib olla palju väärtuslikum kui suur hunnik tuules silmapilkselt haihtuvat raha.

      Abistajate, õpetajate ja reiside tsoon

      Abistajate, õpetajate ja reiside tsooni tähendused: sõbrad, abilised, äripartnerid, õpetajad, toetus, juhtkond, rahu ja tänulikkus, altruistlik abi, distsipliin, otsustusvõime, enesevalitsemine. Tsooni number on 6, sest see esindab inimesest väljaspool toimivat nii taevast kui maist energiat.

      Tsooni nimi on Taevas, hiinapärane nimi CHIEN, mis seostub planeerimise ja austusega. Inimese oluline õppetund on õppida usaldama maailma ja iseennast ning ära tunda just see õige, austusväärne juhendaja.

      Et saavutada püsivat jõukust ja küllust oma elus, vajame teiste inimeste abi. Samas peame olema valmis ka teisi inimesi abistama. Selle eluvaldkonna alla kuulub kõik see, mis ei tule meie enda seest (vastand teadmiste ja töö iseendaga tsoonile). Siia kuuluvad näiteks õpetaja, õpetus, hea raamat, huvitav film, koolitamine, nõustamine, aga ka pangalaen, selgeltnägemine, religioon, Jumal, Sai Baba. Samuti kuulub selle eluvaldkonna alla reisimine kui parim võimalus saada uut informatsiooni ja omandada vajalikke teadmisi. Tuleb olla vaid avatud ja uudishimulik.

      Firma kontekstis esindab see tsoon niisuguseid ettevõttesse sisseostetud või sissetoodud „abilisi” nagu oskusteave (know-how), materjalid, tehnoloogia, koolitused, konsultatsioonid, välisabi, ka pangalaenud ja liisingud. Oluline on aru saada, missugust abi või toetust ettevõte antud etapil kõige enam vajab. Siia valdkonda kuuluvad ka koostööpartnerid ja edasimüüjad.

      Feng shui viiest stiihiast lähtuvalt kannab see tsoon endas Metalli elemendi energiat. Tegemist on Metalli yang’ima vormiga, mis on tugev, stabiilne, täpsust nõudev ja vigu mitteaktsepteeriv. Oluline on siin juhtimine, autoriteet ja usaldus.

      Laste, loovuse ja tuleviku tsoon

      Laste, loovuse ja tuleviku tsooni tähendused: loovus, lapsed, naudingud, inspiratsioon, vaheldus argipäevale, õnnetunne, tulevikuplaanid, uued algused ja projektid. Tsooni number on 7, mis esindab nii lääne kui ida kultuuris loovust, karismat, vitaalsust.

      Tsooni nimi on Järv, hiinapärane nimi TUI, mis seostub loova vaimu ja rõõmuga. Missuguse tuleviku minapildi inimene endale loob: kas ta liigub rõõmu teel või piirab ennast murejõgedega?

      Kas elate olevikus või muretsete rohkem selle pärast, kuidas on asjade seis tulevikus? Teie tänased tegemised kajastuvad teie tulevikus. Seega ei ole täna mõtet uneleda või muretseda tuleviku pärast. Tehes oma igapäevaseid tegemisi heas energias, loob see tulevikuks veelgi parema energia. Järvepind on salapärane. Tundub, et järv on vaikne, kuid pealispinna all on suur pimedus ja etteaimamatu sügavus. Nii on ka meie tulevikuga. Kas mõtlete paadiga järvel sõudes järve sügavuse peale või naudite hetkel käsil olevat tegevust? Nii on ka meie eluga. Ei maksa otsida tulevikusügavustest hirmsaid pilte. Karta ei tasu midagi, aga kõigeks tuleb valmis olla.

      Firma kontekstis esindab see tsoon ettevõtte visiooni, uusi projekte, uusi arendusi, uusi tooteid ja teenuseid. Kõik ettevõtted vaatavad ettepoole ja on kirja pannud oma tulevikupildi ehk visiooni. See on kaugem eesmärk ja kogu igapäevane tegevus täidab tulevikku jõudmise eesmärki. Ka uued tooted ja teenused aitavad jõuda püstitatud eesmärgile üha lähemale.

      Feng shui viiest stiihiast lähtuvalt kannab see tsoon endas Metalli elemendi yin-energiat. Metall – see on kvaliteet ja loovus, see on romantika. Metalli energiaga on seotud kaks poolust: ühelt poolt ilu ja kuninglikkus ning teisalt teravused ja sõjakirves. Järelikult tasub oma tulevikueesmärke seades näha enda jaoks ainult parimat eesmärki ja kehvemaga mitte leppida. Mina olen ju kuningas.

      Teadmiste ja töö iseendaga tsoon

      Teadmiste ja töö iseendaga tsooni tähendused: teadmised, vaimsus, enesevaatlus, valmidus tajuda nähtamatuid märguandeid, soov teadvustada olulist. Tsooni number on 8, mis visualiseerib meile pildi kahest suurest kivist loodud mäest.

      Tsooni nimi on Mägi, hiinapärane nimi KEN, mis seostub teadmisjanu, õppimise ja hingerännakutega. Inimene õpib tundma iseennast ja maailma, kus ta elab. Enesearendamine on nagu mäkkeronimine: mäest üles ronides meie silmapiir avardub, me näeme üha uusi teadmisi ja võimalusi, tahame teada, mida veel kõrgemalt näeb. Loomulikult võib ronimine olla ohtlik ja me võime kukkuda. Kuid arenemisvõimeline inimene ei heitu ega loobu, vaid asub uuesti teele, sest matk iseendasse, oma sisemise jõu allikasse on pikk, põnev ja üllatusterohke. Iseenda tundmaõppimine ja enda arendamine eeldab aega ning rahulikku mõtisklemist.

      Firma kontekstis esindab see tsoon ettevõtte meeskonda ja meeskonnatööd. Täpsemalt öeldes on see „ametijuhend”. Iga töötaja teab, mis on tema ülesanne ja kus on tema koht antud süsteemis. Siia kuulub sisekoolitus ja samuti meeskonnatöö korraldamine, mis omakorda viib meeskonna tõhusa tegutsemiseni.

      Feng shui viiest stiihiast lähtuvalt kannab see tsoon endas Maa elemendi yang-energiat. Maa on kindel element, mis vajab aega, et temaga tööd teha ja temast oodatud tulemust vormida. Maa esindab järjepidevust.

      Kuulsuse, maine ja hea nime tsoon

      Kuulsuse, maine ja hea nime tsooni tähendused: meisterlikkus, innukus, kuulsus ja tunnustus, hingeselgus, karisma, tundlikkus, iseteadlikkus, autoriteet, iseenda väärtuslikkuse tunnetamine. Tsooni number on 9. Inimene suudab oma elus korraga kanda üheksat rolli, kütta üheksat tuld.

      Tsooni nimi on Tuli, hiinapärane nimi LI, mis seostub kirglikkuse, tunnustuse ja kuulsusega. Oma maine loob inimene ise: ise toidab seda, ise kaitseb seda ja ise muudab seda.

      Tuli