Eelmised elud. Reinkarnatsiooni põhitõed ja eelmiste elude meenutamise tehnikad, mis aitavad kujundada ka praegust elu. Douglas De Long

Читать онлайн.
Название Eelmised elud. Reinkarnatsiooni põhitõed ja eelmiste elude meenutamise tehnikad, mis aitavad kujundada ka praegust elu
Автор произведения Douglas De Long
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2016
isbn 9789949969326



Скачать книгу

taevas, olenevalt inimese tegudest, tekitasid nad selle tõekspidamisega suurema vajaduse kristliku kiriku kui surmast päästja järele.

      Taeva ja põrgu kontseptsiooni võim inimeste üle on vähenenud, kuna inimesed otsivad vaimsemat rada, avastades oma teel Jeesuse tõelise õpetuse ja toona eksisteerinud müstiliste koolide õpetused. Jeesus õpetas tervendamistehnikaid, mis hõlmasid käte pealepanemist, taaskehastumist, negatiivse energia eemaldamist inimese hingest ja palju muud.

      Vaatamata varase kiriku tsenseerimispüüdele võib praeguse piibli lehekülgedelt ometi leida mõningaid konkreetseid viiteid taaskehastumisele. Uues Testamendis Matteuse evangeeliumis leidub vihje Ristija Johannesele kui prohvet Eelija taaskehastusele:

      Kõik Prohvetid ja Seadus on ju ennustanud Johanneseni, ja kui te nõustuda tahate: tema on Eelija, kes pidi tulema.

      Matteus 11:13–14

      Veel üks sarnane vihje: Matteus 17:10–13.

      Taaskehastumise olemus

      Piiblis on mainitud müstilist tarkust ja esoteerilisi varjatud sõnumeid. Juba Püha Vaimu mainimine piiblis on seotud reinkarnatsiooniteooriaga. Räägime sellest. Kui varane kristlus laenas Kolmainu doktriini õpetustest, mis olid pärit vanast hinduismist, tekkis sellesse ideesse ka varjatud müstiline sõnum.

      Muistsed müstilised koolid ja tervendamistemplid õpetasid samuti reinkarnatsiooniideed Kolme seaduse ehk Kolmnurga seaduse (Law of the Triangle; the Law of Three) nime all. Neid uskumusi õpetati sadu aastaid. Ka Jeesus õpetas seda oma eluajal paljudele õpilastele, nii meestele kui ka naistele.

      Oma raamatus “Jeesuse salajased õpetused” (The Secret Doctrines of Jesus) viitab sellele H. Spencer Lewis, roosiristlaste juht:

      Et saja kahekümne liikme hulgas polnud ainult need, keda hiljem tunti kaheteist jüngrina ja kes moodustasid selle salaühingu salajase täidesaatva komitee, vaid ka teised, keda huvitas ühingu müstiline salajane tegevus, sealhulgas Jeesuse ema ning tema vennad ja õed.

      See Kolme seadus (Law of Three) oli viide reinkarnatsiooniteooriale. Varakristlikud kirikuisad – rohkem valgustunud – ühendasid hinduismi püha kolmainsuse ja Kolme seaduse Jeesuse õpetustest, luues Püha Kolmainsuse, mida tunnustab kristlus tänapäeval.1 Isa, Poeg ja Püha Vaim viitavad hingele, kehale ja universaalsele energiale ehk elujõule.

      Tuleb aru saada, et surematu hing siseneb füüsilisse kehasse sünni ajal või enne sündi ning et vaimuenergia, elujõud ehk universaalne energia on vajalik keha ja hinge koos hoidmiseks. See energia toimib magnetina, hoides inimhinge füüsilises kestas. Elu avaldumiseks on vaja kolme essentsi: hing, keha ja elujõud.

      See universaalne energia on kõikjal. See on õhus, mida me hingame, vees, mida me joome, ja kõikides elavates asjades. Isegi kivides ja puudes on see vaimuenergia olemas. Ilma selleta ei oleks meid ega meie maailma. See on ka Taevas ja laskub alla meie füüsilisse maailma.

      Sama printsiip kehtib surma korral. Kui inimene sureb, jätab elujõud keha ja selle kiiresti kahaneva aura maha ning pöördub tagasi universumisse. Kui see energia lahkub, ei suuda surematu hing kehas püsida ja läheb peagi tagasi taevastele väljadele. Nüüd on surm aset leidnud. See protsess kordub ikka ja jälle, kuni sa lõpuks katkestad reinkarnatsioonitsükli ja pöördud püsivalt tagasi taevastele aladele.

      On kaks asjaolu, mis võivad seda elu ja surma tsüklit taaskehastumisel mõjutada. Need on karma ja dharma.

      Budismis ja hinduismis tähendab karma teatud konkreetsel eluajal sooritatud tegusid. Need teod, nii head kui ka halvad, määravad inimese saatust praeguses või tulevastes kehastumistes. Kui sa olid eelmises elus oma abikaasa vastu julm ja halb, siis selle uskumuse järgi koged sa tõenäoliselt tulevase kehastumise ajal rolle ümberpöördult, nii et sinu abikaasa on halb sinu vastu. Paljude inimeste puhul, kes kannatavad oma praeguses elus raskuste ja probleemide pärast, võivad põhjuseks olla mõne eelmise elu teod.

      Kui sa tunned ära karma ehk karmavõla oma praeguses elus ja muudad oma käitumisharjumusi, siis saad lõpuks võlast vabaks. Eelmise elu mõistmine võib aidata sul katkestada sünni ja taassünni tsüklit, sest sa oled oma õppetüki omandanud. See on osa sinu vaimsest kasvust ehk arengust. Mida kiiremini sa need karmavõlad lunastad või neist vabaned, seda kiirem on sinu hinge areng ja seda rutem pöördud tagasi taevastele väljadele, kuhu jääd.

      Dharma on karma vastand. See hõlmab olemuselt häid mõtteid ja häid tegusid. Inimesed, kes pühendavad oma elu inimkonna teenimisele, loovad dharmat ehk “koguvad punkte Taevas”.

      Teiste vastu üles näidatud armastus ja lahkus aitavad sul katkestada taaskehastumistsüklit palju kiiremini, võrreldes sellega, kui sa lähed läbi elu midagi tegemata, lihtsalt liikudes tühikäigul läbi selle kehastumise.

      Dharma tähendab ka suurpuhastust, et “pühkida tahvel puhtaks”, nagu öeldakse. Karmavõlast on võimalik vabaneda väga lühikese ajaga, kui sa isetult teisi aitad. Sinu motiivid peaksid olema puhtad ja head.

      Mõistes karmat, dharmat ja reinkarnatsiooniprotsessi, ole alati teadvel oma mõtetest ja tegudest ning püüa teisi mitte liiga karmilt hukka mõista. Loo oma südames ja meeles mõtteid armastusest ja rahust. See aitab sul vaimselt kasvada, võimaldades muutuda paremaks inimeseks ja lahkemaks inimhingeks.

      Uuri oma eelmisi elusid ja õpi tundma, kes sa tegelikult oled. Avasta oma minevik ja tunnusta praegust elu. Taaskehastumine on võti, mis avab ukse sinu igavese hinge imede ja ilu juurde.

      Tea ka, et kui sa uurid oma eelmisi elusid, on kohal inglid ja õilsad vaimsed juhid, et aidata sind sinu vaimsel teekonnal. Kõigest sellest on täpsemalt juttu 3. peatükis.

      Sa oled ainulaadne. Sa oled teinud valiku tulla tagasi Maa peale otsustaval ajal. Sul on suurepärane võimalus uurida oma eelmisi elusid ja lasta oma hingel saada rohkem valgustatuks. Süüvi oma minevikku ja tunne rõõmu elust Maa peal siin ja praegu.

      Võta omaks minevik, armasta olevikku ja kujunda tulevikku. Võti on sinus endas. Ava uks ja uuri oma igavese hinge imesid.

      kaks

      Taaskehastumine ja eelmiste elude regressioon

Selles hetkes, ainsas hetkes, mis on,on koos minevik, olevik ja tulevikBuddha (ca 563–483 eKr)

      Kaastundekirjas Elizabeth Hubbartile 22. veebruaril 1756 kirjutas Benjamin Franklin, et hing on surematu. Sel sellil oli õigus. Maa peal viibides oled sa hing, kes elab füüsilises kehas, mitte hingega füüsiline keha. Inimkehast tuleks mõelda kui templist või hoonest, milles ajutiselt, sel ajal, kui sa oled siin füüsilises maailmas, elab sinu igavene hing. Keha on vaid kest. Kui sa sured ehk lahkud iga oma maise kehastumise lõppedes – ja kehastumisi on palju –, siis pöördud igavese hingena tagasi üles taevastele väljadele.

      Kui sa oled “surnud” – tavaliselt nimetatakse seda aega eludevaheliseks eluks –, võid Taevas viibides saada sügavaid imelisi kogemusi. Selles armsas riigis või eksistentsi kõrgemal tasandil on ilusaid aedu, templikoole ja tervendamispiirkondi. Seal viibides koged sa palju sündmusi, tervened Maa peal oldud aja jooksul saadud traumadest, annad hinnangu oma viimasele maisele elule ja lõpuks valmistud Maa peale tagasipöördumiseks.

      Kuna ma tegelen eelmiste elude regressiooniga, on mulle korduvalt esitatud konkreetseid sügavaid küsimusi reinkarnatsiooni ja eelmise elu regressiooni kohta. Toon need siinkohal ära, sest oletan, et mingil hetkel võivad need sinu enda töös esile kerkida.

      K & V

      K: Kui mul on üleval Taevas nii imeline ja rahulik olla, miks põrgu päralt peaksin ma tahtma tulla tagasi Maa peale?

      V: Eelmise elu regressioonil saadud parem arusaamine taaskehastumistest − sünnist, surmast ja taassünniprotsessist – võib anda vastused paljudele küsimustele, mis puudutavad sinu siin Maa peal viibimise põhjust. Samuti võid saada vastuse närivale küsimusele “Miks ma esmalt Maa peale tulin?” See võib aidata sul aru saada, miks sa tulid tagasi. See aitab asetada nii sinu elu kui ka surma õigesse perspektiivi. Inimhingena