Numeroloogia käsiraamat. Numeroloogia Käsiraamat

Читать онлайн.
Название Numeroloogia käsiraamat
Автор произведения Numeroloogia Käsiraamat
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2015
isbn 9789949965212



Скачать книгу

tänapäeva numeroloogiasse

      Numeroloogia õppimisel on oluline numbrite 1–9 täpne mõistmine, sest kõik 9-st suuremad numbrid taanduvad lõpuks ühele neist numbritest. Tundes numbrite tähendusi, on võimalik mõista kõigi elutsüklite reeglipärast kulgu.

      Täisnurkne kolmnurk ja ruut, kaks lihtsat geomeetrilist kujundit, võivad sümboliseerida ka inimese maailma. See hämmastav avastus on kahe käesolevas raamatus käsitletud numeroloogilise meetodi põhialuseks.

      Ruudu puhul piirdume me arvudega 1–9 ja vaatleme nende arvude omavahelisi seoseid. Seda meetodit tutvustame kõigepealt, kuna see on üsna lihtne ega nõua palju arvutamist.

      Täisnurkne kolmnurk kui inimese eluplaan näitab numbrite 1–78 abil samm-sammult sünnist surmani, mida inimese elu peaks väljendama, ning osutab tema võimalustele ja probleemidele. Selle meetodiga võib saada väga üksikasjalikke tulemusi, kuid see nõuab rohkem arvutamist ja suuremat tõlgendamiskogemust.

      Mõlemat meetodit võib kasutada nii iseseisvalt kui ka teineteise täienduseks.

      Me kõik oleme Maa energiavälja sündinud kindlal päeval, tunnil ja minutil. Selle energiavälja omadused ja vibratsioonid määravad suures ulatuses ära tegutsemisviisid ja reaktsioonid, mis meile on iseloomulikud kogu elu vältel. Me sõltume kosmilistest vibratsioonidest, mis mõjutasid Maad, kui tegime oma esimese hingetõmbe.

      Inimese sünnikuupäev annab koodi, mida nimetame eluteenumbriks. Mõned autorid nimetavad seda ka saatusenumbriks. Pärast sündi inimesele antud nimi, mille tähed on asendatud vastavate numbritega, annab kolm tulemust, mida nimetame hingenumbriks, välise isiksuse numbriks ja nimenumbriks. Paigutades nime ja sünnikuupäeva numbrid täisnurksele kolmnurgale, saame võtme mõistmaks antud kehastust, mille hing on valinud teatud eesmärkide saavutamiseks. Numbrid jutustavad teadvusseisundist, milleni inimene on jõudnud, ja näitavad hinge arenguteed.

      Inimese isiklikud numbrid on tohutu elumosaiigi haakuvad tükikesed, nagu kõik muudki nähtused.

      Tavaliselt piirdub numeroloogia numbrite 1–9 ja väheste kahekohaliste numbrite kasutamisega. Samas kasutavad mitmed numeroloogid tervikliku kogemuse väljendamiseks numbreid 1–78. Numbrit 78 pole valitud juhuslikult. 12 sisaldab tsükli 1–9 algarve koos kolme lisaastmega, mis kasutavad tsüklite 1–9 kogemusi, et jagada saadud tarkust kõigi hüvanguks. See väljendab 12 kuud aastas ja viitab terviklikule tsüklile või ringile, mille näiteks on ka 12 sodiaagimärki ja 12 jüngrit. Järgmine aste 13 viib meid teadvuse uuele tasandile. Seepärast sümboliseerib 78 kui 12 laiendus (1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12=78) terviklikku kogemust.

      Käesolevas käsiraamatus seostatakse need seitsekümmend kaheksa numbrit ka seitsmekümne kaheksa tarokaardiga.

      Üheksa universaalset printsiipi – numbrid 1–9

      Järgnevalt on kirjeldatud numbrite 1–9 tähendust tänapäeva numeroloogias.

      1 esindab meesprintsiipi ehk yangi. See number tähistab esmaavastajat, kes tegutseb üksi ja otsib kogemusi, mis kujundavad tema erilise isiksuse. 1 on oma võimete avastamise tee, pidevas liikumises olev positiivne, originaalne ja loov puhas energia. Kuna 1 on üksi ja täis loovat energiat, peab ta otsustama, kuidas seda energiat kasutada. Ta peab juhtimise enda peale võtma ja hoidma oma suunda, kartmata vastuseisu.

      Teadlased väidavad, et vaakumis, kus midagi ei ole, tekivad aja jooksul vesiniku ioonid. 1 esindab iooni, algust, geneesi, esimest energiasädet, mis tekib algallikast. Ta on üksi ja eraldatud, sest ta on esimene; midagi muud ei ole. Ta ei sõltu välismõjutustest ega abist, sest on otsustanud püüelda omaenda eneseväljenduse poole, seetõttu ei saa teda mõjutada ega kõrvale kallutada. Ta on otsusekindel ja sõltumatu ning võtab vastu vajalikke otsuseid, et lõpuks määrata oma saatus.

      1 on inimkonna tõeline MINA OLEN, kõige ühtsus, võngete mõõtmise ühik. See on eneseteadvus.

      Võtmesõnad: olemus, ego, juhivõimed, isiklikud jõuvarud, isiksus, originaalsus, sõltumatus, agressiivsus, individualism, loomingulisus, domineerivus; töö või tegevuse algus, esmaavastamine; võimu armastav juht, edasiliikuja.

      2 on paar ehk duo. Ta on muutlik ja kohanev ning võib olla ka otsustusvõimetu. Ta on vahendaja, vahemees, diplomaat ja rahusobitaja, sest ühtsust võib saavutada vaid siis, kui arvamused kohtuvad, kui leitakse mõlemat poolt rahuldav kompromiss.

      2 esindab vastuvõtlikku naisprintsiipi, yini, mis otsib kahe erineva iseseisva olemisvormi liitu. See on tiinuseperiood, mil asjad hakkavad kuju võtma. 2 kogub ja assimileerib. Ta otsib tasakaalu vastandlike jõudude vahel ja väljendab koostööd, ühendust ja partnerlust. Ta on rahusobitaja, kes pöörab suurt tähelepanu üksikasjadele. Kuna 2 teadvustab vastandeid selgelt, on tal väljapeetud rütmi- ja harmooniataju. Tema osavõtlikule ja emotsionaalsele natuurile meeldib muusika. Selliste omaduste tõttu nagu on emalikkus, kannatlikkus ja tundlikkus asetab ta teised endast ettepoole. Tema eesmärk on liit, mitte eraldatus, seepärast on ta teiste suhtes leplik ja mõistab neid. Eelkõige otsib ta harmooniat ja samasust.

      Vesinikuioonid, mis tekkisid number 1 all, sööstavad nüüd läbi ruumi. Nad tõmbuvad üksteise poole vastastikuse külgetõmbe seaduse ehk number 2 seaduse mõjul.

      Kui number 1 sümboliseerib ühtsust, olemust ja isiksust, siis number 2 kõigub kahevahel, kas olla või mitte olla. See number puudutab tundeid, hoolimist ja pigem meelt kui mõistust. Kui number 1 toetub iseendale, siis number 2 ei ole kunagi täiesti rahulik.

      Võtmesõnad: duaalsus, tunded, hoolivus, tasakaalutus, teadvus, kohanemisvõime, peenetundelisus, mõistvus, leebus, tähelepanelikkus; pigem järgija kui liider.

      3 ühendab 1 ja 2 omadused. Ioon, mis tekkis 0-st, püüdis number 1 all oma individuaalsust maksma panna ja tajus number 2 all teiste külgetõmmet, tunneb nüüd vajadust sotsiaalse suhtlemise järele. 3 tähistab suhtlemisvajadust ja puhast elurõõmu. Oma ülevoolava entusiasmiga heidab 3 kõigele päikeselist sära. 3 on ekstravert, kelle isiklik magnetism tõmbab teisi ligi, innustades nende arengut ja kasvu. Ta on suhtleja, kellel on kaasasündinud võime hinnata lõbu, romantikat, kunsti ja ilu. Tema loov kujutlusvõime teeb kõik võimalikuks, seetõttu on tal palju tundmusi ja kogemusi. 3 on sõbralik ja ülevoolavate tunnetega, seltskondlik ja mitmekülgne. Kui mõnd numbrit on võimalik pidada muretuks, siis just ülevoolavat 3-e.

      Number 3 on numbrite 1 ja 2 summa. Samas väljendab matemaatiline tehe 1+2=3 number 1 mõju numbrile 2: loovus teeb lõpu kahevahelolekule. Kui number 1 viitab olemusele ja number 2 dilemmale “olla või mitte olla”, siis number 3 sümboliseerib tegu.

      Number 3 puhul võib alati tajuda lõpuleviimist. Maailma suurimates religioonides on Jumalat kirjeldatud kolmainsusena: kristluses Isa, Poeg ja Püha Vaim; hinduismis Brahma kui Looja, Vishnu kui Kaitsja ja Shiva kui Hävitaja.

      Võtmesõnad: loovus, tegutsemine, teotahtelisus, algatusvõime, teenimine, ülevoolavad tunded, seltsivus, dramaatilisus; suhtlemisaldis, erilaadne.

      4 on teadvus ruudus ning tähistab süsteemi ja korda. See on kindluse, turvalisuse, stabiilsuse ja konservatiivsuse sümbol. See on ehitaja, kes peab alluma maistele oludele, kus domineerivad vorm ja aine. Piibli loomisloos loodi neljandal päeval Maa.

      Külgetõmme, mida ioonid tundsid numbri 2 all, viis suhtlemiseni numbri 3 all. Nüüd, number 4 all, leiab aset vältimatu energia kontsentreerumine. Toimub formeerumine. Ioonid “mõistavad”, et nad ei või enam energiat laiali puistata, vaid peavad hakkama seda seadma viljakasse korrapärasesse süsteemi. 4 arendab praktilist loomust.

      Number 4 on sümboolselt seotud materiaalse tegelikkusega. Selle üks sümboleid on ruut, mis saadakse, kui numbrile 1, inimese sisemisele jõuvarule, liidetakse number 3, inimese loovus. Me asetame ennast aega (neli aastaaega ja Kuu neli faasi) ja ruumi (ilmakaared) vastavalt numbrile 4. Seega on number 4 seotud mõtlemisprotsessi loogiliste, konkreetsete ja praktiliste aspektidega.

      Võtmesõnad: loogiline mõtlemine, praktilisus, instinktid, konkreetsus, materiaalne maailm,