Numeroloogia käsiraamat. Numeroloogia Käsiraamat

Читать онлайн.
Название Numeroloogia käsiraamat
Автор произведения Numeroloogia Käsiraamat
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2015
isbn 9789949965212



Скачать книгу

Allikas enne avaldumist. Loomislugu, esmapõhjus, suhestub “ürgalgega”. Esimesed read loomisloost käivad ainult üheainsa Jumala kui jumaliku looja kohta, kes loob maailma tühjusest (0) ehk mitteavaldunust.

      1 Jumal, üks muutumatu jumalik tervik. “Saagu valgus” (1Ms 1:3). Esimene vaimne emanatsioon oli valgus. Kui meie hing järgneb ka edaspidi valgusele, jõuame tagasi oma allika juurde. 1 tähendab algust, uut algust ja ühtsust. 1 on suuremal määral avaldunud null; see on mina, iseseisvus ja ühtsus. “Alguses oli Sõna, … ja Sõna oli Jumal” (Jh 1:1). Üks on alguse alus või põhjus; see on algus, loov mõte avaldumiseks.

      2 Duaalsus – inimlik, mitte jumalik. “… Ja Jumal lahutas valguse pimedusest” (1Ms 1:4). Number 2-s on duaalsus, päev ja öö, taevas ja maa, mees ja naine ja kõik vastandite paarid. Seega sai alguse valik hea ja kurja, õige ja vale, positiivse ja negatiivse vahel. 2 hõlmab kõiki vastandite paare – meest ja naist, vaimu ja ainet, taevast ja põrgut. “Ükski ei või teenida kaht isandat … Te ei või teenida Jumalat ja mammonat!” (Mt 6:24). Vastandite paaride vahel peab alati tegema valiku ja meid on hoiatatud, et duaalsuses peitub oht: “… ja ükski linn või koda, mis on isekeskis riius, ei jää püsima” (Mt 12:25). Kuid “… kui iganes maa peal kaks teie seast on ühel nõul mingi asja suhtes, mida nad iganes paluvad, siis nad saavad selle minu Isa käest, kes on taevas” (Mt 18:19).

      3 1+2=3 omadused – jumalike ja inimlike omaduste ühinemine. 3 sümboliseerib kolmainsust, kolmkõla ja kolmikut – kolme dimensiooni. Laiemas mõttes väljendab 3 mitmekordistamist ja kasvu. Esimene kolmainsus on Aadam, Eeva ja laps. Seega tähendab number 3 avaldumist ja avardumist. Meie maailmas on teisigi kolmainsusi: keha, hing ja vaim; meel, mis jaotub kolmeks – teadvuseks, alateadvuseks ja üliteadvuseks jms.

      Kolm jüngrit läksid koos Jeesusega Ketsemani aeda. Need olid Peetrus, Jaakobus ja Johannes; need kolm väljendavad valgust, elu ja armastust. “Ja ta (Jeesus) läks pisut eemale … palvetas … Ja ta tuli kolmandat korda ja ütles neile: “Te aina magate ja puhkate …”.” Jeesus tundis, et valgus, elu ja armastus jätavad ta maha, ja oma palves ütles ta: “Minu Isa, kui on võimalik, siis möödugu see karikas minust! Kuid ärgu sündigu see, mida mina tahan, vaid see, mida sina tahad” (Mt 26:39; Mk 14:32–41).

      Jeesus küsis Peetruselt kolm korda: “… kas sa armastad mind?” (Jh 21:15–17). Need kolm küsimust puudutavad armastust teadvuse kolmel tasandil – teadvus, alateadvus ja üliteadvus. “Sest kus kaks või kolm on minu nimel koos, seal olen mina nende keskel” (Mt 18:20). Ka see puudutab meele kolme osa ja väidab, et üksmeele korral võidutseb Kristuse jõud.

      Jeesuse lugu on lugu kolmedest. Ta tõusis üles kolme päeva pärast ja Peetrus salgas ta maha kolm korda. Fakt, et Jeesus löödi risti kahe kurjategija vahel, sümboliseerib jagunenud ususüsteemi, mille tõttu on kaduma läinud palju tõelisi õpetusi. Kristus istus lauda koos kaheteistkümne jüngriga, see on numbri 3 kõrgem vibratsioon. Juudas sõlmis tehingu kolmekümne hõbeseekli eest, mis on jälle numbri 3 vibratsioon.

      4 Mõte tugevusest – vankumatus. Väljendab seadust ja korda, mõõtu, füüsilist ja materiaalset maailma, mõistust, loogikat, ruutu ja risti. Kui number koosneb sirgetest joontest, sümboliseerib see jumalikku printsiipi; seetõttu nimetatakse 4 ja 7 pühadeks numbriteks. Mõned esoteerikud väidavad, et rist on alati kõikjal püha sümbol. Traditsiooniliselt väljendas võrdhaarne rist inimest. Kristuse tulekuga tõusis risti horisontaalne joon nabakeskuse kõrguselt südamekeskuse kõrgusele. See pole tingimata kristlik sümbol; ka teised vaimsed juhid on surnud ristil, näiteks Krishna Indias, Thamus Süürias, druiidide Hesus, Mithra Pärsias ja Quetzalcoatl Mehhikos.

      “Ja ta oli kõrbes nelikümmend päeva saatana kiusata. Ja ta oli metsloomade seas ning inglid teenisid teda” (Mk 1:13). Numbrit 40 kasutati pühakirjas viitamaks maailma asjadest tagasitõmbumise lõpuleviidud tsüklile, et valmistuda järgima midagi paremat.

      Neljanda päeva hommikul pärast oma surma lamas Laatsarus (tähendab vaimse mõistmise puudumist) hauas seotud käte ja jalgadega, surnurüü ümber. Neljas algav päev on see, kui vaimne mõistmine vabastab meid materialismi hauast ja me saame teadlikuks ühestainsast valgusest.

      “Aga neljandal öövalvekorral tuli Jeesus nende juurde, kõndides merel” (Mt 14:25). See viitab metafooriliselt Veevalaja ajastu algusele, ühtsuse ajastu algusele.

      Paljud piiblis esinevad seosed on võetud looduse tsüklilisusest. Nelja aastaaja ja nelja tuule sümboolika on Hesekieli nägemuses neljast olendist, kellel oli inimese nägu, lõvi nägu, härja nägu ja kotka nägu (Hs 1:10). Need neli on seotud nelja kindla sodiaagimärgiga. Neli elementi ilmuvad sümboolselt linnuna õhus, kalana meres, Issanda tulena ja maa viljadena. 1Ms 2:10–14 räägib: “Ja Eedenist väljus jõgi … jagunedes neljaks haruks.” Jõgede nimed olid Piison, Giihon, Hiddekel ja Frat. Metafüüsiliselt on nende jõgede tähendused vaim (tuli), hingus (õhk), keha (maa) ja veri (vesi). Nad sümboliseerivad vaimu, meelt, keha ja hinge, nelja printsiipi, mis annavad elu materiaalsele kehale tema maises elus.

      5 Inimkond oma viie arenenud meelega. Väljendab meditatsiooni, mõistmist ja otsustamist. Vanasti kujutati maailma number 5-na, seletades seda nii, et numbris 5 on väljendatud neli elementi – maa, vesi, tuli ja õhk – ja veel viies – essents, eeter ehk vaim. Viis sai viie arenenud meelega inimsoo numbriks. Inimolend on ära teinud suure töö, et saavutada kontroll viie meele üle ja nüüd hakkab arenema kuues meel, intuitsioon.

      Kristuse viis haava sümboliseerivad lihalikus kehas olemise ajal talutud kannatusi, mis viivad meid pöördumiseni Jumala poole. Tähendamissõnas viiest arukast ja viiest rumalast neitsist (Mt 25:3) on öeldud: “Rumalad võtsid küll oma lambid, aga ei võtnud kaasa õli, arukad võtsid aga lampidele lisaks kaasa õlianumad.” Õli viitab salvitutele ehk nendele, kel oli valgus. Inimesed võivad oma tegudega valida valguse või sellest keelduda.

      Metafüüsiliselt väljendab “jõgi” elujõudu. Inimolendid on selle jõu anumad, nagu “aed” sümboliseerib keha. Loomisloo jõgi (1Ms 2:10–14), mida on kirjeldatud number 4 all, väljendab inimkonna enda voolamist üle kogu maa, üha jagunedes, kuni kogu maa on kaetud. Number 5 väljendab inimkonda koos viie arenenud meelega. Viiest meelest räägitakse loomisloo esimestes peatükkides näitamaks, et meeled on inimese loomisel olulised, seetõttu on 5 inimkonna number.

      Number viiel on tähtis roll Taaveti ja Koljati loos. Taavet “valis enesele ojast viis siledat kivi”, “… ja Taavet … võttis sealt kivi ja lingutas ja tabas vilisti [Koljati] otsa ette; kivi tungis laupa ja ta langes silmili maha” (1Sm 17:49). Viis kivi väljendavad Taaveti meelte vaimsustumist. Taavet uskus elavasse armastuse Jumalasse ja oli õppinud toetuma vaimsele jõule enda sees. Vastavalt müstilisele pärimusele muutusid viis kivi nagu üheks, kui Taavet neid puudutas, ühendades nii kogu tema meelte jõu. Nimi Koljat tähendab materiaalset jõudu, seega peab lugu demonstreerima vaimujõu üleolekut materiaalsest.

      6 Tasakaal, sobivus, rahu. 6 on tasakaalu, harmoonia, koostöö, abielu, kooselu ja ilu number. “Seal oli aga kuus kivianumat …” (Jh 2:6) pulmade puhul. Pulmad tähendavad armastust (nagu ka number 6) maise teadvuse kõige õndsalikumal astmel. Number 6 väljendab universaalset armastust, sest väljaspool isikliku armastuse muresid ärkab hing kõrgemale elule, mis viib vaimuvalguse või meistriseisuseni. Jeesuse esimene imetegu muutis kuus anumat vett veiniks.

      Ettevalmistused inimkonna ilmumiseks said tehtud viie loomispäeva jooksul, seega kuuendal päeval lõi Jumal inimolendid. “Ja Jumal lõi inimese oma näo järgi, Jumala näo järgi lõi ta tema, ta lõi tema meheks ja naiseks!” (1Ms 1:27). Nii seostub number 6 sigitamise, emaduse, isaduse, koduse elu, inimsuhete, armastuse ja teenimisega.

      Mooses, esimene seaduseandja, kujundas kümme käsku kuue päevaga maailma loonud Issanda eeskujul. “Kuus päeva tee tööd ja toimeta kõiki oma talitusi” (2Ms 20:9). Seetõttu seostub number 6 töö ja teenimisega, nagu näitab kuues sodiaagimärk Neitsi.

      Armastuse kaudu peab arenema kuues meel, kui inimesed ilmutavad oma jumalikkust. Ruti raamat on võti number 6 ja