Три метри над рівнем неба. Федерико Моччиа

Читать онлайн.
Название Три метри над рівнем неба
Автор произведения Федерико Моччиа
Жанр Современные любовные романы
Серия
Издательство Современные любовные романы
Год выпуска 1992
isbn 9786171284135



Скачать книгу

А потім ми вляглися на терасі під пуховими ковдрами й дивилися на зірки.

      – І їх було багато? – Маддалена була безперечно найромантичнішою з групи.

      – Надзвичайно багато!

      Неподалік – інша версія.

      – Ну і що ти робив учора?

      Гак. Грудні м’язи великі й широкі, гладкі й рівні, як і решта шкіри. «Куртка авіатора» з нашивкою «USA», позичена в якогось американця, дещо вищого за молодого героя «Кращого стрільця» і безперечно менш кмітливого. Власне, вона так і не повернулася до господаря. Гак. Вічна пов’язка на оці. Довге волосся кучерями, світлішими на кінчиках, яке надало б йому ангельського вигляду, якби не його інфернальна слава.

      – Ну ж бо, кажи, що ти робив учора ввечері?

      – Нічого. Ми з Ґлорією пішли поїсти до «Баффетто», а потім, оскільки її родаків удома не було, то пішли до неї, позлучалися. Все як завжди, нічого особливого.

      Даріо тут-таки запропонував план вечора, що відволік би увагу від учорашнього. Але Гак не відступав.

      Непорушний, він сидів верхи на своєму старому «900 Bol d’Or», нещодавно модифікованому, ще швидшому, з бензобаком жовтого кольору, і через це унікальному. Цей мотоцикл наганяв ляку на всіх не так через потужність двигуна, як через міць кулаків того, хто зазвичай був за кермом.

      – А чому ви нам не потелефонували?

      – Та ми так вийшли, не плануючи, раптово.

      – Як дивно, ти майже ніколи нічого не робиш, не плануючи, раптово.

      Його тон не віщував нічого доброго. Інші це помітили. Полло та Луконе припинили грати у футбол зім’ятою бляшанкою. Тією самою, яку нещодавно Луконе боднув головою. Вони підійшли, усміхаючись, Малюк глибше затягнувся цигаркою і вишкірився, як він це зазвичай робив, а дим виходив у нього через широкі щілини між зубами зі слабким хрипом, як у дракона. Як у занадто гладкого дракона, щоб якийсь лицар дав собі клопіт убивати його.

      – А знаєте, хлопці, у Ґлорії та Даріо вчора були шість місяців, і він вирішив відсвяткувати це сам.

      – Неправда.

      – Як же ні? Тебе бачили, як ти гамав піцу. А це правда, що ти хочеш відкрити власний бізнес?

      – Еге ж, кажуть, ти хочеш стати квіткарем.

      «Вау!» Усі почали плескати та стукати його по спині, у той час як Гак обхопив ліктем його шию і затиснутим кулаком сильно тер йому голову.

      – Романтичненький він…

      – Ой! Облиште мене…

      І всі на нього насіли, регочучи, як навіжені, майже душачи його своїми анаболізованими мускулами. Потім Кролик, показуючи два великі передні зуби, які й подарували йому це мультяшне прізвисько, заволав типове для себе:

      – Хапаймо Ґлорію!

      – Маддо, допоможи!

      Блакитні «All Star», із маленькою червоною зірочкою, що вінчала гумову заокруглину над кісточкою, спустилися з «Веспи» й легко торкнулися землі. Ґлорія пробігла лише два кроки, як її заграбастав Сицилієць. Її біляве волосся, тепер вільніше після втрати гребінчика, дивно контрастувало з підбитим оком Сицилійця, з його кепсько зашитою бровою, з цим приплюснутим м’яким носом, що залишився