Архе: Монолог, який усе ще триває. Любко Дереш

Читать онлайн.
Название Архе: Монолог, який усе ще триває
Автор произведения Любко Дереш
Жанр Контркультура
Серия
Издательство Контркультура
Год выпуска 2004
isbn 978-966-03-7787-5



Скачать книгу

для навіювання специфічного настрою перед закрапуванням. Ліброцелібат викликав нездоровий інтерес у середовищі бібліофілів-інтелектуалів.

      2

      Дахівниця-сейшн – нічне закрапування «плазми» на дахах будинків заради споглядання зоряної карти. Тісно пов’язане з феноменом upperground’у, концептуальні засади якого були спричандалені Зоряном Безкоровайним (сорт «Nameless»). (примітки за: А.М. Давихам, неопубл.).

      3

      Архе-акцептори, «ті, що виділи плазму»; візіонери. (примітки за: А.М. Давихам, неопубл.).

      4

      Скалапуцькати – закалатати краплі. N.B.: «замутити краплі» – означає зіпсути, зробити краплі каламутними, непридатними для використання, (за: А.М.Давихам, неопубл.).

      5

      «Ментол-ефект», або ж «ефект відчуження» – особливий настрій самобутньої свіжості всього організму. Навіює думки про цілковиту самодостатність та автономність індивіда, робить спілкування з собі подібними непотрібним і надлишковим. Як унікальний психофізіологічний стан, ментол-ефект супроводжується відчуттям м’ятної прохолоди у цілому тілі, високим життєвим тонусом, враженням абсолютного здоров’я. Помітне психологічне відсторонення, непричетність, споглядання речей з відстані. Людина, котра перебуває під ментол-ефектом, відчуває напливи «м’ятного морозу», від якого «німіє» не тільки тіло, але й весь процес мислення. Видець-у-ментолі, якщо його певний час не тривожити, впадає в цілковите м’ятне заціпеніння, звідки й вираз: «ціпеніти на причандалах (малімонах)» (див. далі) (за: А.М.Давихам, неопубл.).

      6

      Зав’язок – людина, яка припинила архе-сесії (за: А.М. Давихам, неопубл.).

      7

      Архе-фактор – людина, яка продає власноруч закалатані краплі, штовхач. Через картель у «час архе» далеко не кожен наважувався продавати краплі на вулиці заради ідеї. Тому для безпеки архе-фактори брали в напарники нунція – людину, яка попередньо готує місце контакту. Тандем фактора і нунція породив низку міфологем, мотто яких – діалектична спряженість цих людей. У Львові певний час був відомий тандем видців Сантехніка і Курсанта. Вони безпосередньо причетні до вибухового поширення «плазми» на природничих факультетах вищих навчальних закладів міста. Архе-пушер – найманий робітник, який продає краплі для картелю чи іншої організації, (за: А.М. Давихам, неопубл.).

      8

      Бути нав’юченим, в’ючити (син.: печеніжити, щурити, грицати, пацючити) – перебувати у стані зміцненої (посиленої) свідомості, як правило, внаслідок вживання офтальмологічних психоделіків; для опису нав’язливих інтоксикацій, викликаних барбітуратами, транквілізаторами, психотропами використовують більш влучне дієслово «марамулити». На певній стадії одурманення дієслово «марамулити» по відношенню до «мармулядити» стає антонімічним. Рос. сурж. аналог: ковбасити. (за: А. М. Давихам, неопубл.).

      9

      У чому справа (япон.).

      10

      Грицаний – бувалий, стріляний, олдовий. Від прізвища першої львівської дівчини-археманки (за: А. М. Давихам, неопубл.).