Прочая образовательная литература

Различные книги в жанре Прочая образовательная литература

TvAerAestetisk lAering

Ida Hamre

Dette er bog om teaterformen animationsteater, og dens muligheder for tvAerAestetisk lAering.Animationen udfordrer et stadigt mere stresset forbrugersamfund ved sin insisteren pa at blive noget materielt. I animationsteateret ma scenografi sammentAenkes med dramaturgi. Det sker i et synergetisk mode mellem mange kunstarter og fagomrader.I rapporten dokumenteres animationsteaterets lAeringspotentialer og billedsprog. Undersogelsen bygger pa erfaringer fra undervisningsforlob, som analyseres og tematiseres i forhold til teorier om kunst og lAering. Bogen indeholder en rAekke eksempler pa undervisningsforlob fra skoler og seminarier – tAenkt som inspiration til opdyrkning af animationsteater i teori og praksis.

Undersogelse af specialundervisningen i Danmark

Niels Egelund

Denne bog rummer den forste egentlige dybtgaende undersogelse af specialundervisningen i Danmark. Undersogelsen peger pa mange paradokser, men det vigtigste fund er, at en rAekke skoler faktisk er i stand til at vAere meget rummelige. Det krAever imidlertid en fleksibilitet i den almindelige undervisning. Det betyder ikke, at specialpAedagogik som et begreb overflodiggores, tvAertimod. Den moderne definition pa specialpAedagogik bliver, at det er betegnelsen for en pAedagogisk virksomhed, der sAettes ind for at forhindre en udgrAensning af individer eller grupper af individer pa grund af disses forskelligheder. Malet er at tage hensyn til eller ligefrem udnytte menneskelige forskelligheder, og sa har vi den rummelige, inkluderende skole – skolen for alle.Bogen kan med udbytte lAeses af lAerere, forAeldre, skolebestyrelser, kommunale og amtslige forvaltninger og skolepolitiske beslutningstagere.

Skolens fremtid

Jorn Skovsgaard

I lang tid har vi stillet os selv sporgsmalet om, hvordan «fremtidens skole» skal se ud. Men maske er det mere relevant at vende det pa hovedet og sporge: «Hvordan ser det ud med skolens fremtid?»Det forste sporgsmal ser pa skolens udvikling indefra, og der fokuseres ofte pa, hvad den har behov for fra sine omgivelser. Det andet sporgsmal ser pa skolen udefra og fokuserer pa, hvad det omgivende samfund kan fa ud af skolen. Kun, hvis der er balance mellem de to perspektiver, kan skolen udvikle sig. Bogen diskuterer, hvordan en sadan balance kan etableres pa tAersklen til det globaliserede vidensamfund.Bogen identificerer «strategisk ledelse» som noglen til, at spillet om skolens udvikling kan vendes i positiv retning for demder er ansat i skolen, der skal bruge skolens produkt og der skal tage det politiske ansvar for skolens virksomhed.Strategisk ledelse handler om at involvere skolens medarbejdere og nAermeste interessenter i en forpligtende fortAelling om fremtiden.Strategisk ledelse introduceres som en systematisk og transparent metode, der pa et usentimentalt grundlag identificerer de realistiske muligheder og de reelle trusler.Bogen har to moraler:Hvis vi ikke Aendrer kurs, sa havner vi der, hvor vi er pa vej hen.Forskellen pa en mulighed og en trussel er, hvornar du far oje pa den.

Farvede Forventninger

Laila Colding Lagermann

Sort har og brun hud er ikke ligegyldigt i skolen. Mange minoritetsetniske born oplever uligheder, der begrAenser deres muligheder i undervisningen og i livet. Derfor kan lAerere gore en forskel, nar de taler abent, professionelt og handlingsorienteret om farvede forventninger.

Undervisning er dannelse

Alexander von Oettingen

Elever gar i skole for at lAere noget. Om livet og for livet. Skolen er bare ikke lig med livet. Den er et nodvendigt skridt pa den vej, vi alle sammen skal ga for at blive rustede til verden uden for klassevAerelset. Men ingen skole uden undervisning. Eller uden lAerere. Det er nemlig dem, der kan forvandle undervisning til livslang dannelse.

Konsbevidst PAedagogik

Tekla Canger

Kon er ikke bare biologi, men ogsa kultur og vaner, som vi selv skaber. Ikke mindst i skolen. Derfor ma vi undga at komme born og deres kon i kasser og i stedet udfordre pastande om, at skolen er for piger, eller at drengene er problemet. Det kan lAerere gore i undervisningen ved hjAelp af konsbevidst pAedagogik.