SOVIET MUTANTER. Sjov fantasi. СтаВл Зосимов Премудрословски

Читать онлайн.
Название SOVIET MUTANTER. Sjov fantasi
Автор произведения СтаВл Зосимов Премудрословски
Жанр Приключения: прочее
Серия
Издательство Приключения: прочее
Год выпуска 0
isbn 9785005082138



Скачать книгу

stenet efter Kazulias sugning, faktisk var han syg efter denne morgen… Eller efter en piskning?! Kort sagt, den næste morgen vises.

      Men skærene var så sultne, at de ikke hørte spurvens tilbud og kastede på ham. Stasyan råbte, men det var for sent. Alle var søvnige blinde og ville spise!!!…

      femte apulase

      tvangsforræderi

      Om morgenen rejste de rejsende sig tidligt, sultede efter sult, sneg sig roligt op til en sovende mus, der i en drøm fløj søde og ikke havde mistanke om, at han selv stoppede med hensyn til stråling. Mere præcist ville han aldrig blive ikke-radioaktiv. Desuden blandede han sig ikke i deres ildsted, men de syntes tilsyneladende at modtage mad med vanskeligheder og ikke for intet. Og nu krybede Casulia bag skårene, og da Stasyan var dobbelt så mange som skårene og overlegen i forhold til Kazulia, kunne han lette sin søvn og refleksivt forsvare sig selv, hvilket tilføjede farven til mutantenes måltid. Efter at have vågnet fuldstændigt op, forstod spurven hans rolle, som var skadelig for ham, og da han så, hvordan galups var fanatisk afstemt, spillede han simpelthen med dem og lod som om han var et offer. Nå, hastigheden med disse knogler for at vinde mad.

      De sprang straks og knuste Stasian til jorden Zasratich og Chmor Iko sammen, mærkeligt nok, knuste spurvens skuldre, hvorved Kazulia fik mulighed for at klatre op og røre ved sin bestrålede krop med bunden.

      – — Ahhh!! Ahh! – Sparrow råbte, ikke så meget af smerter som af ulemper. Alle sprang på én gang. Og Casulia undskyldte søde.

      – — Undskyld mig, tak, men dit indhold af radionuklider, det er ikke underligt, er konstant ved at komme sig igen, og du vil være nok for os i lang tid, måske endda hele vejen.

      – — Præcis, men jeg kan selv ligge under dig uden disse benben-applikationer, der forårsager mig smerte og ydmygelse uden tillid. – svarede Stasyan, liggende knust under en pakke med skår rundt om kanterne og i midten sad Casulia.

      – — Du er fanget, og derfor er det bedre at være tavs, du er vores trofæ, og hvad vi vil, vil vi gøre med dig. – sagde Cherevich.

      Stasyan ændrede sit ansigt. Han ville aldrig have vendt sig til forvirringerne af en tørst efter vold ved Galups, men erklæringen fra Chmor Iko berørte hans streng af stolthed. Men han snydt, som om han havde forsonet sig med det, Cherevich sagde, efter at have skjult had og harme i sin sjæl. Hævn vil dømme alle.

      Når det gælder resten, og ventede på spyd af mad, adlød nogle ganske enkelt ordren, mens andre gav det. Men den lille fugl troede ikke det, og han troede, at alle fordømmer ham med deres øjne og ser på ham, men faktisk stod han bare først foran Kazulia. Men hans tvivl om rigtigheden af det, han sagde for alle, blev ikke roet.

      – — Og stir ikke på mig sådan. Jeg er den vigtigste, og det er det! Hvis du tænker andet affald om mig igen, så fratager jeg ham mad!! Er det klart for alle?

      – — Se, at du ikke er berøvet. – slap væk fra Zasratich.

      – — Stille, stille. – beroliget Casulia Zeka. – Jeg spyttede … – de stod alle opmærksomme. Casulia tændte og glædede harknily over alle, der sigtede i kraniet og stod af spurven. – Lad Stasyan selv sige det. Hvem er han i vores toppe, og hvilket sted besætter han.

      – — Ja, alt er olieret!! – sagde spurven, og han tænkte: “kunne beskytte mig, hvis jeg schmoe-trofæ, så… så får vi se.” – Har du løbet?!

      Og de løb til samme sted som i går, men langsomt. Selv meget langsomt. Det er simpelthen umuligt at forestille sig: ja, sååååååå langsomt. Langsomere end tempo. Og kun Stasyan gik som altid. Jeg overhalede dem og vendte konstant tilbage. Han så med hån, hvordan galopperne bevæger sig, og det virkede for ham som om de løb på en idé som en langsom bevægelse af en videospiller. Stasyan gik rundt med nysgerrighed og kiggede på deres indstillinger og ansigter. Men det syntes dem, at han havde travlt, da han var for hurtig til dem. Tidens paradoks: i går gik de hurtigere end et døgn, og i dag løber de langsommere end et minut. Tilsyneladende påvirker stråling også tydets klarhed… Eller måske er det en spurvs eller forfatteres ønske?! Under alle omstændigheder er det sjovt og ikke standard.

      – — Kører du hende? – Spurgte, ja, ohhh, meget langsomt Zasratich kranium. – Tuller du mig?!

      Stasyan bevægede sig i menneskets tid, og derfor er hans tid tættere og kærere for os, og vi vil stole på ham.

      – — Så du kan ikke følge med dig.

      – — Hvad?

      – — Zaaa du jager ikke. Jeg vil gerne forstå, hvilken slags typer du er. Har du et problem med intern tid? Her har jeg det, da folk har det jævnt og tydeligt. Og du har terpentin i paven, derefter forstoppelse. Generelt er jeg en fugl og ikke et krybdyr. Jeg har brug for at flyve, svæve. Jeg har udviklet og magtfulde vinger … – han løftede sine lemmer og kiggede omkring dem. Tristhed forvirrede ham, og han sukkede i starten. – Åh… der ville være fjer, halen kommer. Her er sidste gang jeg løb bedre, men ikke den sidste. Stråling gendannes derefter, men energi er det ikke. Ja, det er interessant, at du igen vil pakke dig ind i et ramshorn, mine vinger eller ben i aften?

      – — Til frokost. – Casulia holdt ud og i et hopp forlængede hendes ben ind i garn. Kun hun forstod ham. Og for resten virkede hans tale hurtig, som ved hastighed og knirkende, som om helium havde vejret…

      – — Til frokost? Måske kan du også spise frokost og en firefox, første morgenmad, anden og fem middage?.. – Stasyan var forarget. – kraniet knækker ikke, ikke? Du, Chmoriko, – og Stasyan trak sig mod Cherevichs benben, som også kom af og hang langsomt bevægende i luften midt i det langsomme spring. Han floppede dog straks med vores tids hastighed. – Nå, så vil du sutte mig denne gang?

      – — Næse! – svarede den langsomt hoppende bakke Casulia.

      – — Sæt dig på min næse? Så jeg har ikke en næse. Jeg er ikke en skaldet kat? At han har en næse. Og jeg har en næb. – bekræftede spurven og fik øjnene fast på knolden, hvorfra barten stod lige så langsomt ud, derefter en sfærisk næse.

      – — Det vigtigste er, at sproget skal være. – tilføjet præst Cherevich. – snakkesalig og råden som en mus…

      Men Stasyan lyttede ikke længere til dem og så ikke på dem. Han blev interesseret i en næse fra et hul med en bart, som langsomt klatrede ud af hullet. Det var en muldvarp, men Stasyan vidste ikke dette. Han tog et halm liggende i nærheden og gik op og stak det i næseborret og trampede et sted med næsen og overskæg i hullet. Halmen blev langsomt omrørt efterfulgt af den samme langsomme nys. – Aaapchkhiii … – fløj ud af næseborene og også langsomt. Stasyan formåede endda at tage en lur, mens strået rørte ved jorden, og muldvarpen begyndte igen at klatre ud og viste langsomt: i begyndelsen af barten og derefter næsen. Sparrow gjorde det samme og smilede. Halmene omrørte langsomt, og Stasyan bandt det med en bart. Der var en langsom nyse og et strå, som en skinnebjælke, der langsomt men monumentalt fløj ud og trak en bart.

      – — Ahhh!! – muldvarpen råbte og kom til, trak et halm af med en bart, følte helvede smerter og løb hurtigt som en kakerlak. Stasyan nærede sig og greb hans mave. Og holdet trak sig tilbage bare for et spring i hele tiden. Stasyan begyndte at kede sig og gå: her og der. Og kun beklagede han, at han havde bundet sin bart, da han bemærkede et frisk skyhøje kuld i nærheden, som var en bange mole. Sparrow kom op og sagde lykkeligt:

      – — Ohhhh, himmelske kræfter, Shaggy skyer, stege sol, tak!!! Ohhh, himmelske kræfter!!!!! – og han huskede på fluerne og brast ud i fluer, krøllede sig op som da og begyndte at vente på fluerne.

      – — Nå, hvor er de? – spurven var bekymret højt.

      – — Vi er her, indhent! – svarede kraniet Zasratich.

      – — Ja, ikke dig. Jeg er træt af dig, jeg har brug for fluer. – Og Stasyan vinkede med hænderne, så stanken