Grganie zubatý žaba. Fantasy komédia. СтаВл Зосимов Премудрословски

Читать онлайн.
Название Grganie zubatý žaba. Fantasy komédia
Автор произведения СтаВл Зосимов Премудрословски
Жанр Приключения: прочее
Серия
Издательство Приключения: прочее
Год выпуска 0
isbn 9785005079817



Скачать книгу

na ostatných. Nie generácia, ktorá bola predtým, pomyslel si. – A čo hľadať, je opýtať sa Cherevicha. – a s úsmevom vrhol pohľad na pána Chmor Iko.

      – — Zabudli ste, zhnité oleje, že som – som Rev.?! Za neposlušnosť vám bude odopierané jedlo!! Počuli ste už všetko?

      – — Čí ústa sú prd, to si uctieva v Burrow a tu si obyčajná FOOMOO!! zakričal generál a dupal olejmi. – Ste stále tu? zavrčal na bojovníkov, ktorí okamžite unikli do tmy. Cherevich hneval ako mydlová bublina, ale zdržal sa hlasovania a nič nepovedal.

      – — Nehádaj sa s tebou. – ubezpečil ich Casulia. – Nemôžeme sa hádať. Všetci sme v rovnakom hovere. Poďme si zahrať s niečím lepším? Sadnite si do kruhu…

      Všetci bojovníci prešli trávou; zakopol, spadol, rýchlo vstal a dokonca sa cítil unavený, neodvážil sa spomaliť. Objednávka – existuje objednávka.

      – — A ako dlho budeme bežať? spýtal sa prvý, druhý zalapal po dychu.

      – — Uh.., uh.., uh.. zadržaj dych. – odpovedal susedovi, niečo prehodil a prevrátil sa cez päty. Tretina, piata a desiata narazila na neho a tiež stratila rovnováhu a padla. Zvyšok utiekol.

      – — Hej idioti, počkajte!! – zakričali prvé, ale: štvrtého, šiesteho, siedmeho, ôsmeho a deviateho nepočuli a neskryli sa v tme. – tu sú barany…

      – — A kto sú títo – barani? piata sa pýtala, vyrovnanie kosti nôh. Otočila mu koleno.

      – — Neviem. – odpovedal na druhú as ťažkosťami vytiahol nohu z desiatej lebky. Hustota črepov nebola zrejme taká silná ako oceľ, a preto pri dobrom náraze lebka nemohla prasknúť, ale absorbovať ostrejší predmet, ako v tomto prípade.

      – — Čo urobíme? – spýtal sa prvý. – bežať?

      – — S zmrzačenými olejmi?! Nooo. Musíte prísť na svoje zmysly a uvoľniť sa. – navrhol tretí a hodil zlomenú kost hlboko do trávy.

      – — Ahoj! – niekto zakričal v tme. Črepy boli ostražité.

      – — Kto to kričal? – zašepkala druhá.

      – — Nie ja? – prekvapil prvý.

      – — A nie ja. – zopakovali piaty.

      – — A ja som zvyčajne hluchý a nemý. – Povedal v prvej desatine svojho života a vydal zvuk. – Raz, raz, reďkovky, abyrvalg… Hovorím, kolegovia, hovorím!!! zakričal a skočil ako basketbal.

      – — Ticho. – prvý štekal. – Choď lepšie, odkiaľ výkrik pochádza.

      – — Nie sú tam žiadne bazáre. – a desiata radosť z toho, že dostal rozkaz, utiekol, okamžite bežal a ďakoval všetkým, ako je tento, a znova utiekol.

      Okamžité po zmiznutí v čírej tme desiatej sa ozvalo búchanie a pískanie, ktoré sa zosilňovalo, keď sa niečo priblížilo trením proti atmosfére.

      Ops! čelo na čelo pristávalo na piatu prichádzajúcu desatinu.

      – — Čo chceš bazár? – Piaty skočil na nohy a zaujal bojový postoj.

      – — Brzdy, prudko stúpajúce. Tam, tam. – desiata špicatá kosťou v tme, odkiaľ lietal. – tam, v naturáliách, niekto visí, žiari, a čo je najdôležitejšie, zadok.

      – — Sooooo! Tak a tak. – druhý bol strážený. – rozsvieti sa, bazár? Presne?..

      – — Áno, aby som sa zakryl mäsom, čo si?

      – — Ak bavlnu nekontrolujete, potrebujeme ju. Potom svieti. – a desiata cvakla na kolená a spodná časť chrbta s jeho krkom.. – rádioaktívna.

      – — Čo sme spasení? – podporilo prvú otázku. – Odtiahneme ho do Kazuli Zeke.

      – — Bude jesť a…

      – — IOHOOOO!! – všetci kričali.

      – — A nakŕmte nás všetkých!! – všetky uvedené v zbore.

      – — No, čo, črepy, poďme? – Navrhol prvý a zamieril do tmy.

      – — Nie, nepôjdem.. – desiaty odporol, kopne. – a potom sa ohlušil strachom a… bol opäť znecitlivený. Chcel som niečo povedať, ale ukázalo sa, že to znie iba zľahka.

      – — No, sadnite si tu. – všetky boli hlásené v zbore a bežali smerom k nálezu.

      – — Ahhh!!! – desiaty desiaty sa rozbehol a bežal pre všetkých.

      A v tom čase…

      – -… Povedal som, kontaktujte ma: REVEREND BLACK IKO TOP UAU, hlavný poradca samotného Generalisiphilis, Lord of All Inparparable Galupia!!!!! – kričali a vyrazili kosti zeme Cherevich. – Rozumieš hnidám?

      – — Do riti, ty si Galup, nie ctihodný. Ale pre hnilobu, aj keď neviem, čo to je, odpovieš!! – starý generál sa rozhneval a postavil sa na korunu a natiahol si veterník so svojimi kosťami nôh na tvár svetského čreva. Odletel a urobil trojitý salto.

      – — Ako sa opovažuješ? Aj! Ja!! – Cherevich Chmor Iko sa dusil na vŕzganie a vyvalil sa loptou.

      – — Si mimo hlavu … – Zasratich sa hanbil za to, že vyhlásil koniec za úprimnej Casulia a on zmenil všetok svoj hnev na fyzický dopad. Chcel len vyskočiť a pošliapať sa, keď Casulia tlapa chytila generálovu nohu a pritiahla ho k nej. – Nechaj ma ísť!! – Zaratch Zaratich vyštekol, – aj v Galupiya som chcel odtrhnúť tento tuk z prasačieho rohu.

      – — Drž to, drž to Zack, nenechaj sa pustiť, kým sa nevrátime do Galupiya.

      – — Áno, nehádaj sa s tebou. – nasaďte spojky Zasraticha Kazulia. – potichu. – počúvala. Škandáli sa na ňu pozreli. – Počuli ste už?

      – — Čo? – spýtal sa lebky Chmor Iko.

      – — Stomp kĺbov. Stomp sa blíži. Tam. – a otočila oko na stranu.

      V diaľke bola odrazená svetelná guľa. Keď sme sa blížili, bolo jasné, ako Sparrow Stasyan dobrovoľne rozbil kopy. Nikdy sa nedotkol zeme. Vrabec, zbitý zo všetkých strán, sa blížil k tesne priliehajúcemu ďalšiemu kopu na nohy lebky Zasraticha a Cherevicha Chmor Iku. Vrabčie telo stuhalo. Vojaci sa postavili a hlásili:

      – — Sonny!! Bez trhu, od výstroja po tému!! To, čo chcel, nadybal a to, čo žiari, bez problémov zapadá do vašich olejov!!! OOOOOTSTOOOOOJ, Sonny!!!

      – — LLCOOOOSTSTOOOOY, otcovia!!! Cherepoktsy, Golupyan!!!! DOBRÉ DOVOZ!!! – Zasratich utrel prach z črepu a preskúmal polomrtvého vrabca, ktorý dýchal ako jogín Lama – jeden dych za minútu. – A kde sú ostatní? Opustené??

      – — Nie, synu. Teraz desiata povedal. – Oh, znova som hovoril!!!

      – — Dostaňte sa k veci!! – Zaral Zasratich.

      – — Ach áno. Oddeľovali sa na druhých vrcholoch a každý, kto nájde vpred, prinesie viac. Tu.

      – — Predpokladáme, že ich otmazats…

      – — Výborne!!! – nečakane kričal Cherevich pod ucho lebky. Skočil asi tri metre a pristál. Cherevich očarene prikývol na lebku a očividne prikývol, a keď sa blížil k dôležitým pre bojovníkov, potleskal každého po hlave. n-Sam, Jeho Vznešená bez veže, Generalisiphilis zo všetkého Galupova, Jeho predsedníctvo, Najvyšší