Grganie zubatý žaba. Fantasy komédia. СтаВл Зосимов Премудрословски

Читать онлайн.
Название Grganie zubatý žaba. Fantasy komédia
Автор произведения СтаВл Зосимов Премудрословски
Жанр Приключения: прочее
Серия
Издательство Приключения: прочее
Год выпуска 0
isbn 9785005079817



Скачать книгу

Ste zajatí, a preto je lepšie mlčať, ste naša trofej a čo chceme, urobíme s vami. – uviedol Cherevich.

      Stasyan zmenil tvár. Nikdy by sa neobrátil na vtipné túžby po násilí v Galupoch, ale vyhlásenie Chmor Iko sa dotklo jeho pýchy. Podvádzal však, akoby sa zmieril s tým, čo povedal Cherevich, keď vo svojej duši zakryl nenávisť a nenávisť. Pomsta bude súdiť každého.

      Pokiaľ ide o zvyšok, čakajúci na pľuvanie jedla, niektorí jednoducho poslúchli rozkaz, zatiaľ čo iní to dali. Malý vták si to však nemyslel a myslel si, že ho každý odsúdi očami a pozrie na neho, ale v skutočnosti stál pred Kazuliou ako prvý. Jeho pochybnosť o správnosti toho, čo povedal pre všetkých, sa však neznížila.

      – — A takto sa na mňa nedívaj. Som hlavný a to je všetko! Ak o mne znova premyslíte rôzne odpadky, pripravím ho o jedlo!! Je to každému jasné?

      – — Uvidíte, že nie ste pripravení. – utiekol z Zasratichu.

      – — Ticho, ticho. – upokojila Casulia Zeka. – Pľul som … – všetci boli v pozore. Casulia sa rozžiarila a statočne si pochutila na všetkých, ktorí smerovali do lebky a vystúpili z vrabca. – za to, povedzte sám Stasyan. Kto je v našich topoch a na akom mieste zaberá.

      – — Áno, všetko je naolejované!! – povedal vrabec a pomyslel si: “Mohol by ma chrániť, ak budem trofej schmoe, potom… uvidíme.” – Bežali ste?

      A bežali na rovnaké miesto ako včera, ale pomaly. Aj veľmi pomaly. Je to jednoducho nemožné si predstaviť: dobre, sooooooo pomaly. Pomalšie ako stimulácia. A len Stasyan kráčal ako vždy. Predčil som ich a neustále som sa vracal. S výsmechom sledoval, ako sa cvaly hýbu, a zdalo sa mu, akoby bežali na myšlienke, ako keby videoprehrávač spomaľoval pomaly. Stasyan chodil so zvedavosťou a nahliadol do svojich pozícií a tvárí. Ale zdalo sa im, že bol v zhone, pretože pre nich bol príliš rýchly. Paradox času: včera išli rýchlejšie ako deň a dnes bežia pomalšie ako minúta. Žiarenie zrejme ovplyvňuje aj prehľadnosť času… Alebo možno je to túžba vrabca alebo autora? V každom prípade je to zábavné a nie štandardné.

      – — Vedieš ju? – Spýtal sa, dobre, ach, veľmi pomaly Zasratich lebka. – Robíš si srandu?

      Stasyan sa pohyboval v ľudskom čase, a preto je jeho čas k nám bližší a drahší a budeme sa na neho spoliehať.

      – — Takže nemôžete držať krok s vami.

      – — Čo?

      – — Nehasneš sa za tebou. Chcem pochopiť, aký typ ste. Máte problém s interným časom? Mám to tu, pretože to majú ľudia rovnomerne a jasne. A u pápeža máte terpentín, potom zápchu. Vo všeobecnosti som vták, nie plaz. Musím lietať, stúpať. Vyvinul som silné krídla … – zdvihol končatiny a rozhliadol sa okolo nich. Smútok ho zmiatol a na začiatku si povzdychol. – Uh… boli by perie, chvost príde. Tu je naposledy, čo som bežal lepšie, ale nie naposledy. Žiarenie sa potom obnoví, ale energia nie. Áno, je zaujímavé, že sa dnes večer zabalíte do baranského rohu, mojich krídel alebo nôh?

      – — Na obed. – Casuliaka sa natiahla a skokom roztiahla nohy do povrazu. Iba ona mu rozumela. A pre zvyšok sa jeho reč zdala rýchla, akoby akoby rýchlosťou a pískala, akoby dýchala hélium…

      – — Na obed? Možno si môžeš dať aj obed a firefox, prvé raňajky, druhé a päť večere?.. – Stasyan bol rozhorčený. – lebka nepraskne, hm? Vy, Chmoriko, – a Stasyan sa vytrhli z Cherevichovej kosti nôh, ktorá sa tiež uvoľnila a pomaly visela vo vzduchu uprostred pomalého skoku. Okamžite však prepadol rýchlosťou našej doby. – Dobre, tak ma teraz budeš cmúľať?

      – — Nos! – odpovedal pomaly skákajúci kopec Casulia.

      – — Sadni si na nos? Nemám nos. Nie som plešatá mačka? Že má nos. A mám zobák. – potvrdili vrabca a zamerali svoje oči na tuberkulózu, z ktorej knír vyčnieval rovnako pomaly, potom na guľový nos.

      – — Hlavná vec je, že jazyk je. – pridané Rev. Cherevich. – hovorivý a zhnitý ako vrabec…

      Ale Stasyan ich už nepočúval a nedíval sa na ne. Zaujal ho nos z diery s fúzy, ktorý pomaly vyliezol z diery. Bol to krtek, ale Stasyan to nevedel. Vzal si slamu ležiacu blízko a vyšiel, strčil ju do nosovej dierky a pošliapal ju na miesto s nosom a fúzy do diery. Slama sa pomaly premiešavala a následne pomaly kýchala. – Aapapkhiii … – odletel z nosných dierok a tiež pomaly. Stasyanovi sa dokonca podarilo zdriemnuť, zatiaľ čo slama sa dotkla zeme a krtek opäť začal stúpať a ukazoval pomaly: na začiatku fúzy a potom nosa. Vrabec urobil to isté a usmial sa. Slama sa pomaly miešala a Stasyan ju priviazal fúzy. Pomaly kýchlo a slama, ako páčidlo pudla, pomaly, ale monumentálne vyletel a vytiahol fúzy.

      – — Ahhh!! – Krtek zakričal a prišiel, stiahol slamku s fúzy, cítil pekelné bolesti a rýchlo utiekol ako šváb. Stasyan vzdychol a chytil ho za žalúdok. A tím odišiel iba na jeden skok za celú dobu. Stasyan sa začal nudiť a chodiť: tu a tam. A iba ľutoval, že si priviazal fúzy, keď si všimol v okolí čerstvého stúpajúceho vrhu, ktorý bol príšerou vystrašenou krtkom. Vrabec prišiel a šťastne povedal:

      – — Ohhhh, Nebeské sily, Shaggy Clouds, Roast Sun, ďakujem!!! Ohhh, nebeské sily!!!!! – a on si spomenul na muchy a vtrhol do múch, stočil sa a začal čakať na muchy.

      – — No, kde sú? – vrabec sa nahlas bál.

      – — Sme tu, dobehnite! – odpovedal lebka Zasratich.

      – — Áno, nie vy. Je mi zle, potrebujem muchy. – a Stasyan mával rukami, aby sa zápach rozptýlil viac.

      – — Ah, kto sú to muchy? – spýtal sa Cherevich.

      – — Teraz vidíte, iba trpezlivosť. – a vrabec začal čakať a rozhliadať sa.

      Našťastie sa zvyšky vo výške dvoch miliárd mušiek vedených tou istou muškou medu potulovali pri hľadaní jedla, ale bohužiaľ od živých, ktorí dokázali vyrobiť jedlo ako črepy Casulia, tu po výbuchu bolo len toto krtko a to je všetko, a on vo všeobecnosti sa nevyliezol z diery a nezmrštil sa do diery, ale vyskočil z tváre, len aby zmenil teplotu. Alebo sa možno plazil, alebo skôr, keď náhodou chrápal na infikovanej oblasti. Vrčanie, vrčanie a vrčanie… a hovno.

      Obľúbený zápach obalil nozdry Honey a jeho ľudu. A povzbudil každého, naštvaný.

      – — Ay, cal, no tak! vykríkol bzučanie. – Je to tu? Fly na túto hromadu dermis a jesť bistro. Náš dav potrebuje silu. – a všetci narazili a usadili sa na vrabcoch, ale ich mozog nepracovali kvôli dlhému hladovaniu a znova padli na tú istú návnadu. Vrh zamrzol a Stasyan povedal:

      – — Ahoj, lietaj zlato!!! Nepoznal??

      – — Och! – Hrozne vystrašený Honey letí a okamžite sa zmenil. – Ohhhh!! Ste to vy, pán nažive? Aké je moje šťastie, že ťa vidím nažive!

      – — Ako vidíte a vy, nemý hmyz, ste ma v ťažkých časoch vrhli a teraz som s nimi v zajatí, možno dokonca v otroctve.

      – — Ako sa máme?

      – — Nie, horšie. Používajú ma

      – — Ako sa máš?

      – — Nie, ako jedlo, ale prenajímam ťa po dohode. A aj keď som vás trochu jedol, tak bez utrpenia a potom všetko, čo som jedol, je vo mne. Sme jeden a silný… A ty, muchy, zlato, si ma v ťažkých časoch vrhol.

      – —