Grganie zubatý žaba. Fantasy komédia. СтаВл Зосимов Премудрословски

Читать онлайн.
Название Grganie zubatý žaba. Fantasy komédia
Автор произведения СтаВл Зосимов Премудрословски
Жанр Приключения: прочее
Серия
Издательство Приключения: прочее
Год выпуска 0
isbn 9785005079817



Скачать книгу

vedomie, postavil sa a chcel iba napadnúť Cherevicha, keď zasiahla Kazulia.

      – — Ticho, ticho… Upokoj sa! – a prišla a vymazala kresby v zavrčaní.

      – — Viem, čo mám robiť. – Stasyan povedal hlúpo.

      – — Čo? – všetci boli požiadaní zborom.

      – — A skutočnosť, že každý sa musí zjednotiť a pochopiť, že všetci zomrieme rovnako na Zemi. Ničíme jeden druhého, brzdíme rozvoj a keď sa množíme, hlúpe. A iba ľudia nebudú rozumieť, koho počúvať a koho počuť. Nebolo by však jednoduchšie spojiť sa a premýšľať o všetkom a urobiť svet dvomi v jednom.

      V skutočnosti majú tí a títo čestní aj zlodeji. Otázkou je, koľko z nich? Tu ste úprimní Galupi, zabíjate zlodejov a kradnete a ten, kto vytvoril všetko, nebude rozumieť tomu, kto zničiť a koho opustiť. V skutočnosti sa zľava opäť stane to isté. Prelomte tento kruh, odpúšťajte jeden druhému a zjednocujte sa. Staňte sa priekopníkom, ktorý vám nebude závidieť, ale navzájom sa podporovať. Pretože už ho unavilo čakanie, kým sa objaví…

      – — Tak čo robiť? – po prestávke sa desiata opýtala a znova zhlukla a znecitlivila.

      – — Potrebujete spustiť!! Vpred a iba vpred a nevracajú sa, neopakujte chyby predkov!!

      – — Nerozumel som ti vôbec, prečesal som nám nejaké nezmysly.. – vyjadril Zasratich. – Vysvetlite priamo, čo robiť?

      – — Utečte!! – Sparrow skočil na labky. – Beží a beží iba bez návratu.

      – — Vážne? – Radostné Casulia Zacka.

      – — No, sláva Pánovi, vyriešené!! – radoval sa Cherevichovi Chmor Ikovi a obrátil sa na generála. – a niektorí sa neobťažovali ospravedlňovať.

      – — Počkaj Shish.. – Zasratich vyštekol.

      – — Hurá!! V otvore holeaaaa!! – zakričal črepy a spieval ich pieseň: “Hai, hi hylaek, bir julomas birlaek”. To sa, žiaľ, neprekladá na ľudské slová, ale zmyselne je to ako… Uh … “jedli zrelú oranžovú farbu”, to je ten pocit z piesne.

      – — Počkaj!!! Počkajte!! – Prísne vykríkol Casulia Zeka. Každý zamrzol: kto na zemi a kto vo vzduchu pri skoku. Jednoducho boli proti gravitácii a gravitácia sa o nich nestarala, ako SMS kamery alebo digitálne pakety lietajúce po celom svete. Cherevich stuhol na rohoch a lebka, skákajúca z nohy na nohu, stuhla: dve nohy hore a dve ďalšie spočívajúce na zemi. Vo vzduchu viseli tri črepy: prvý v kotrmelci; siedmy je v motúzi a desiaty zatočil svoje labky do povrazu.

      – — Čo sa stalo, Zeka? – spýtal sa Cherevich.

      – — A kde bežať? Akým spôsobom? – Zeka sa vyliahla z očí.

      Každý sa na seba pozrel a ich oči sa usadili na vrabci. Cítil pochybujúce nedôverčivé pohľady ostatných.

      – — Ahh? 1 Prečo sa na mňa takto pozeráš? Môžeme bežať aj tam, kde: doprava, doľava, späť, vpred, hore, dole… Aspoň kam sa sem stále vraciame.

      – — Prečo? – spýtali sa všetkých v zbore.

      – — Zem, pretože je guľatá. – odpovedal vrabcovi a znova trpel. – Lietal som, podľa myšlienky, tu.. Lietal som. Počuješ? Lietal som, ale nešiel som ani nebežal … – Stasyan vstal a poškriabal mu chvost. – chvost, rastie?

      – — No tak, nebojte sa. – Uchopil lebku a zaujal bojový postoj. Nasledovali ho bojovníci. Stasyan ustúpil.

      – — Nie, nie, čo si? Spomenul som si. Táto svetelná guľa Slnko sa vyvalila … – a ukázala na východ. – a ja som odletel na jeho výhonky. Takže musíme bežať dozadu, kde sa skrýva slnko, za prúžkom.

      – — Horizont.

      – — Ach áno. Najmúdrejší spisovateľ. – Stasyan prehodil svoje plešaté krídlo do neba ako básnik. – Voot… Uh… Stručne povedané, na chrbte. Tam, kde sa to skrývalo – Lietal som, ale teraz musím bežať, kde lezie.

      – — A čo je tam? – pýtala sa Casulia.

      – — Tam Čeľabinsk, alebo skôr rieka Tech. A kedysi došlo k výbuchu a tak chutnému rádioaktívnemu žiareniu, že všetko jednoducho svieti. A stále existuje svetový odpad z rádia. Je to dobré pre večný vek. – — A Stasyan sklonil chrbát a odhalil hruď s kolieskom.

      – — Dobre, tak bežali, že sme držali ako paličky v hlavni? – skočil Casulia.

      – — Bojovníci, stavba!! – nariadil lebku a všetky spadnuté lano sa zoradili. – Begoooo, vrabec, pochod!!!

      A všetky bežali presne naopak, zanechávajúc hľuzy vidieckeho prachu. A slnko stúpalo nad ich hlavy. Zrýchlili tak rýchlo, že noc už nemala čas prísť. A Slnko pomaly začalo zaostávať a všetko bolo rýchlejšie a rýchlejšie. A tak sa rýchlosť bežcov natoľko zrýchlila, že sa už pri západe slnka postavili a šli na východ. A deň bol nahradený nocou a noc za dňom za sekundu. Pri tom, ako rýchlo prešli lesmi a poľami, morami a oceánmi, dokonca ani čas na to, aby sa namočili, obetovali zemeguľu asi päťkrát až stokrát, nepočítal som a ich sila sa začala budiť.

      – — Stojan, hanebné mačky! – lapal po dychu, sípal za päť, desať kôl okolo Zeme, reverend Cherevich Chmor Iko. – Dobre!! – a spadol na zem. Botva sa zastavil a tiež sa rozhodol preplávať na kopec. Z kopca sa náhle objavila diera a Generalisiphilis vyšplhal von.

      – — Čo je to? – bol rozhorčený. “Stále si neopustil miesto?” Paraziti. Rýchlo vyhľadajte! A potom., A potom …?! – pri nervovom syndróme dupal a padal bez pocitu, zvieral ľavú stranu brady a ochorel srdcový typ. A pravdepodobne nemali srdce, pravdepodobne… Ale cestujúci sa rozhodli rýchlo zmiznúť z hnevu Golupyanov.

      Bol večer a každý chcel jesť.

      – — No, sú všetci unavení? spýtal sa Zeka.

      – — Áno!! – ostatní odpovedali bez problémov.

      – — Potom držať vrabca. Stále z neho odvádzam radikál svojou spodnou časťou. – navrhla Casulia.

      – — Prečo, dobre, ja sám môžem ležať pod vami, zvlášť preto, že potom ešte lepšie spím. – navrhol Stasyan. Samozrejme, klamal, že bol ukameňovaný po Kazuliaovom saní, v skutočnosti bol chorý aj dnes ráno… alebo po bičovaní? Stručne povedané, nasledujúce ráno sa ukáže.

      Črepy však hladovali tak, že nepočuli vrabcove ponuky a udreli na neho. Zakričal Stasyan, ale bolo už neskoro. Každý bol ospalý a chcel jesť!!!…

      piata apulaz

      nútená zrada

      Ráno cestujúci vstali čoskoro, hladovali hladom, potichu sa plazili k spiacemu vrabcovi, ktorý vo sne sladko letel a netušil, že sa sám zastavil z hľadiska žiarenia. Presnejšie povedané, nikdy by sa nerádioaktívne nestal. Navyše nezasahoval do ich refektárskeho postupu, ale zjavne chceli dostávať jedlo s ťažkosťami, a nie za nič. A teraz sa Casulia vkrádala za črepy, a keďže Stasyan bol dvakrát toľko črepov a lepšie ako Kazulia, mohol ho ochromiť spánkom, reflexívne sa bránil, čo pridalo farbu jedlu mutantov. Keď sa vrabec úplne prebudil, pochopil jeho úlohu, ktorá mu bola škodlivá, a keď videl, ako boli fanaticky naladené galupy, jednoducho si s nimi hral a predstieral, že sa stal obeťou. Rush týchto kostí vyhrať jedlo.

      Okamžite