Голова Якова. Любко Дереш

Читать онлайн.
Название Голова Якова
Автор произведения Любко Дереш
Жанр Современная зарубежная литература
Серия
Издательство Современная зарубежная литература
Год выпуска 2012
isbn 978-966-14-3709-7



Скачать книгу

версією рептилоїдологів, триває єдиний і, можна сказати, братній еволюційний процес поділу чотириногих на земноводних, рептилій, птахів і ссавців.

      Відновлення зв’язків з утраченою ланкою еволюції, згідно з теорією рептилоїдологів, неминуче призведе до виникнення нової форми життя – такого собі універсального розумного бульйону, гіпотетично – шуканого нацистами Космосу, спроможного спричинити ланцюг подальшого еволюційного сходження, перетворюючись із учасника цього шоу на його режисера. Цьому сходженню з еволюційного конвеєра і присвячена практична частина гадознавства.

      3.

      Наука збирає довкола себе дилетантів – любителів ажіотажу, які зі строгих і неупереджених досліджень роблять профанацію, послуговуючись звичкою відміряти на око.

      Серед них трапляються і справжні ху дожники.

      Яків волів сприймати гадознавство не як науку, а як мистецтво.

      4.

      Над теоретичними засадами становлення гада Яків почав замислюватися разом з Гаррі Поттером. Як і мільйони дітей по цілому світу, він зробив свій вибір на користь могутності й магії, на користь інопланетян і теорії великого вибуху, на користь зоряних війн і кіл на полях.

      Він хотів стати універсальною розумною живою субстанцією, яку б інші називали Космосом.

      Він завжди здогадувався, що він романтик.

      5.

      Наука обгаджування, або наука ставання гадом, якщо висловлюватись літературно, ділиться на три штуки, або ж мистецтва.

      По-перше, це штука нерухомості. Справжній гад ніколи нікуди не рухається. Він стає на потрібну хвилю і дозволяє нести себе.

      Хвиля також дає йому здатність придушувати істот, більших за себе. Це друга штука – важлива навичка на шляху до об’єднання видів.

      Музична ремарка: здушування – це гребінь хвилі для соліста і крещендо для жертви. Коли обрушується хвиля крещендо, шкіра береться мурашками. Це точна ознака того, що когось щойно задушили.

      Третє мистецтво плазунів – паузи, «банкрутства», порожній такт (у теорії музики), або добрі манери (в етикеті). Наприклад, у Кіплінґа: «Якщо змії не вдається атака, вона нічого не говорить і нічим не показує, що збирається робити далі».

      Композитору, по якому плаче шибениця, є чого навчитись у гадів.

      6.

      Музика, з якою він жив статевим життям з юних літ, висушила його. Від нот його пальці почорніли. Від невгамовного жару, викликаного музикою, його кості потріскались, як глина у вогні. Інструменти – його армія коханців і коханок. Музика була його дружиною. Він знав про це, ще коли був хлопчиком: так само в Індії хлопчики знають за багато років наперед, хто їхні суджені.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

      Примітки