Хто не ризикує. Джеффри Арчер

Читать онлайн.
Название Хто не ризикує
Автор произведения Джеффри Арчер
Жанр Современные детективы
Серия Бест
Издательство Современные детективы
Год выпуска 2019
isbn



Скачать книгу

й задоволення. Я поясню за обідом. Як там мама?

      – Добре, вона передавала тобі привіт.

      – А Ґрейс?

      – Така ж дивна. Захищає растамана з п’ятьма жінками та чотирнадцятьма дітьми, який намагається довести, що він мормон і не підкоряється законам полігамії. Певно, що вона програє, як завжди.

      – Може, колись вона тебе здивує, – сказав Вільям, коли вони вже заходили до їдальні.

      – Тут самообслуговування, тож візьми тацю, – сказав йому батько, роблячи вигляд, ніби не почув його слів. – У жодному разі не бери м’ясо, краще салати.

      Вільям узяв тарілку сосисок, пюре та солодкий пиріг і попрямував до столика на іншому боці кімнати.

      – Ти запросив мене поспілкуватися або спитати поради? – запитав сер Вільям, беручи сільничку. – Нагадую тобі, що моя консультація коштує сто фунтів на годину і час уже пішов.

      – Тоді можеш вирахувати ці гроші з моїх кишенькових, бо у мене справді є питання до тебе.

      – Давай.

      Вільям пояснив батькові причину, за якої він провів ранок у Срібній скарбниці.

      – Вражаюче, – прокоментував батько, коли Вільям завершив розповідь. – Тож тобі треба знайти таємничого покупця, що переплавляє срібло, якому більше ста років.

      – Але ми точно не знаємо, що він робить саме це.

      – Тоді нащо йому це потрібно, тільки якщо він не ексцентричний багатій. А якби він таким був, він не давав би кожного разу різні адреси та імена.

      – Інші ідеї, батьку?

      Сер Джуліан помовчав, а потім доїв свій суп і сказав:

      – Монети. Це мають бути монети.

      – Чому монети?

      – Це має бути чимось важливішим, ніж звичайне срібло, інакше тут немає жодного сенсу.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

      Примечания

      1

      Лондонська юридична установа.

      2

      Примогенітура – принцип успадкування майна і титулів від батька старшим сином, народженим у законному шлюбі, виключаючи при цьому молодших синів, дочок та інших родичів.

      3

      Джордж Джеффріс, 1-й барон Джеффріс (1645–1689) – суддя, відомий своєю жорстокістю.

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