Eufooriatunne!. Frank J. Kinslow

Читать онлайн.
Название Eufooriatunne!
Автор произведения Frank J. Kinslow
Жанр Здоровье
Серия
Издательство Здоровье
Год выпуска 2015
isbn 9789949204021



Скачать книгу

järsk pidurdamine enda ees süttinud punaseid piduritulesid nähes või maksuametilt tähtsa kirja saamine, siis ei ole tavavaatleja kuigi tähelepanelik. See on võrreldav raadio sisselülitamisega ja selle täieliku unustamisega. Suurema osa ajast mängib lihtsalt taustamuusika, kuni kuuleme tuttavat lugu, mispeale tähelepanu teravneb viivuks mõne pügala võrra, enne kui uuesti tavapärasesse argiteadvusesse vajub. Mina nimetan mitteteadlikku mõtlemist tavateadvuseks. See on nõrk, distsiplineerimata ja hävitava toimega. Tavateadvus on sümptomiks mõtlemisele, millega ei kaasne avanemist eufooriatundele.

      Kvanthäälestus (KH) on protsess, mis ühendab tavateadvuse eufooriatundega. KH äratab ohjeldamatu mõistuse korrapärase teadlikkuse rõõmudele. Sinu teadlikkuses toimub üleminek tavateadvuse korrapäratust rapsimisest meeltevälise puhta teadlikkuse ülitäiuslikku korrapärasse. Puhtas teadlikkuses puuduvad mõtted. Puhas teadlikkus ei ole puhas energia: see on midagi enamat kui energia. Puhas teadlikkus ei ole täiuslik kord: see on midagi enamat kui kord. Nagu näed, on puhas teadlikkus eimiski, ja kui viibiksid päev läbi puhtas teadlikkuses, siis teeksid sõna otseses mõttes eimidagi. (See peaks andma lootust neile, kelle sõbrad või lähedased on teda eimillekski pidanud.)

      Tavateadvus tekitab kaost ja kannatusi. Puhas teadlikkus ei tekita midagi. Kui autopiloodil tavateadvus juhib meid kursilt kõrvale, siis me ei teadvusta puhast teadlikkust. Kui oleme teadlikud puhtast teadlikkusest, siis ei teadvusta me midagi muud. Mida siis teha? Kumbki seisund eraldi ei võimalda meil inimeseks olemisest täit rõõmu tunda. Rõhutan: täit rõõmu. Elu ühes seisundis ilma teiseta on poolik. Lahenduseks on aktiivse tavateadvuse ühendamine piiritu puhta teadlikkusega. Kui KH meelitab sinu mõistust puhta teadlikkuse poole, siis ei käsi keegi sul sinna jääda. Aga sul ei lasta ka hävitava kalduvusega kaootilise mõtlemise juurde naasta. KH on üpris nutikas ja pakub su mõistusele midagi, mida see on ammu otsinud: eufooriatunnet. Eufooriatunne kingib mõistusele piiritu puhta teadlikkuse, võimaldades samal ajal aktiivselt mõelda, tunda ja arvukatel viisidel täiuslikku harmooniat luua.

      Seda ei pea mõistusele eraldi õpetama. Kui oled eales proovinud oma mõistusele midagi või eimidagi õpetada, siis tead, kui vaevarikas ja energiat nõudev tegevus see võib olla. Eufooriatunde teadvustamine on mõistusele vägagi meelepärane, selleks tuleb ainult võimalus luua. Sarnaselt ahvile banaani andmisega pakub KH mõistusele midagi äärmiselt hõrgutavat ja köitvat. Eufooriatunne on üleannetu mõistuse silmis nagu banaan. Tavateadvus asub hõlpsasti ja vaevata kõikehõlmava eufooriatunde magusat turvatunnet nautima.

      Säärast avardunud teadlikkust, mil mõistus on eufooriatundele vastuvõtlik, nimetatakse KH-teadlikkuseks. Täielikult KH-teadlikku meelt ei saa ärritada, eksitada, kättemaksuhimuliseks muuta, ihalema panna, vastuoluliseks pöörata või segadusse ajada. Kui su mõistus on süüvinud ilusse, armastusse või rõõmu, siis on see KH-teadlik ja eufooriatundele vastuvõtlik. Mõtle oma elu rõõmsaimatele ja armastuserohkeimatele aegadele. Kas oleksid suutnud neil hetkil olla murelik, vihane või hajevil? Võimatu! Kui sinu meeltes peegeldub eufooriatunne, siis oled ebakõladeks ja lahkhelideks täiesti võimetu. Neil hetkil seisad inimesena kahe jalaga maa peal. Säärases KH-teadlikkuses on võimalik luua ainult suurimaid hüvesid. Oled astunud territooriumile, mida asustavad meie maailma suurimad targad, kunstnikud, õpetajad, humanistid ja tervendajad. Kui oled selgusele jõudnud, kui lihtne on muutuda üdini inimlikuks, siis räägime sellest lähemalt.

      Kogu see jutt eufooriatundest on tekitanud minus tahtmise eufooriatunnet kogeda. Kuidas on lood sinuga? Kas oled valmis tavateadvust seljataha jätma ning kogema eufooriatunde puhtust ja rahu? Nojah, olen alati arvanud, et ei ole viisakas lasta inimestel oodata. Niisiis, jätkem muud jutud sinnapaika, et võiksin sulle eufooriatunnet tutvustada.

6. peatüki põhipunktid

      • Tavateadvus on sümptomiks mõtlemisele, millega ei kaasne avanemist eufooriatundele.

      • Üksnes tavateadvuse või puhta teadlikkuse abil eraldi ei saa inimeseks olemisest täit rõõmu tunda.

      • KH on protsess, mis ühendab tavateadvuse eufooriatundega.

      • Mõistus igatseb eufooriatunnet teadvustada ja teeb seda võimaluse korral meelsasti.

      • KH-teadlikkus on eufooriatunde teadvustamine igapäevatoimingute käigus.

      • KH-teadlikkus võimaldab luua ainult suurimaid hüvesid.

      • KH-teadlikuna astud territooriumile, mida asustavad meie maailma suurimad targad, kunstnikud, õpetajad, humanistid ja tervendajad.

      7. PEATÜKK

      Kuidas teha kvanthäälestust (kuidas kogeda eufooriatunnet)

      „Valgustatus on taipamine, et kõik on olemas ja täiuslik ning midagi muud ei olegi. Valgustatus ei ole saavutus, vaid mõistmine, et saavutada ei ole midagi ega minna kuhugi.“

Osho

       Vaimne teivashüpe

      Võib-olla oled kvanthäälestusest ehk KH-st kuulnud. Nii nimetatakse ametlikult protsessi, mis aitab eufooriatunnet tajuda. KH juhib tavateadvuse puhtasse teadlikkusse ja võimaldab seal eufooriatunnet tajuda. Seega on KH edukas, kui lakkab töötamast. See kutsub tavateadvust minema loomulikult üle passiivsesse puhta teadlikkuse olekusse. Sellega ongi töö tehtud. Kui jätkaksime millegi tegemist, et puhtas teadlikkuses püsida, siis tõrjuks tegevuse aktiivsus meid täiusliku vaikuse seisundist välja. KH on nagu teivas, mis teivashüppaja üle lati aitab. Olles tippu jõudnud, laseb hüppaja teibast lahti. Vastasel juhul kukutaks ta lati maha ja rikuks kogu tulemuse. Pärast aastatepikkust treenimist on isegi teivashüppaja edukas ainult siis, kui suudab kõigest lahti lasta. Alles siis, kui ta on õhus, teisel pool latti, vaba pingutustest ja treenimisest, saavutab ta edu. Mõistusega on sama lugu. See rahuneb täielikult alles siis, kui loobud pingutustest ja ponnistustest. KH protsessi võlu seisneb selles, et protsess ise jääb tagaplaanile ja võimaldab mõistusel rahulikult KH-teadlikkuses puhata.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

      1

      Quantum Entrainment ® (QE™) – Tlk

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