Ангел наш добрий – Мати Софія. Любов Михайлівна Білозерська

Читать онлайн.



Скачать книгу

в селі? Скніти на ланці, як мама, чи гибіти на фермі, як батько?

      Уже був початок літа, надворі таке розливалося тепло, сонце гралося з листочками у їхньому вишнику, співали, не втихаючи, пташки. Дівчинка рвала вишні, раз по раз смакуючи ними і щось собі мріяла:

      –

      А гарний Терещенків старший син! Усі дівчата зі школи на нього задивляються. А він однак до них на хутір приходит

      ь, кличе на човні покататися. Софійка так і не може збагнути, чи він із-за подруги їх обох на човен запрошує? Чи, може, через неї? І засоромилася своїх думок, бо хто ж із сільських дівчат не мріє про нього, такого красеня. І вчиться найкраще за всіх, і не дере носа, хоча батько – директор школи, а мама – учителька. У школі старшокласниці особливо та й, ніде правди діти, всі школярі були закохані в учителя Федося Петровича: зачаровані його глибокими знаннями з математики, фізики, слухали-вбирали в себе таємниці точних наук, старалися в усьому бути на нього схожими: він шанобливо і з любов’ю ставився до учнів, поважав їхню особисту думку, ніколи не нав’язував свою. Міг говорити із відмінниками і зі слабшими школярами з рівною повагою і розумінням. І такими ж добрими, чуйними, розумними були і його сини Борис і Юрій. Вони не хизувалися своїм походженням з інтелігентної родини, не гордилися глибокими знаннями, а були хорошими друзями сільським своїм одноліткам.

      З хлопцями Терещенків цікаво завжди: вони і змія уміли зробити і запустити під захоплені вигуки дітвори, і човен обладнати, і запросити поплавати в ньому по ставку. Раділи дівчата-хуторяночки, Соня і Дуня, коли Борис особисто їм пропонував покататися на човні. Обидві подруги тоді світилися і сяяли від щастя: Софійка думала, що це заради неї він пригнав човна аж під хутір на ставок, а Євдокія думала так само. І обидві були щасливі, а надто тоді, коли він брав з собою гітару. Тоді ласкаві хвилі річки раділи, гралися-переливалися кольорами веселки, тихенько гойдали човен, і слухали гітару і чудовий спів юнака.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

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