Akadēmija. Bēgšana no vajāšanas. Edgars Auziņš

Читать онлайн.
Название Akadēmija. Bēgšana no vajāšanas
Автор произведения Edgars Auziņš
Жанр
Серия
Издательство
Год выпуска 2024
isbn



Скачать книгу

uzacis pacēlās tik augstu, ka sāka pazust no redzesloka.

      "Tas nav pārsteidzoši, ka tavs raksturs ir slikts," vīrietis atguva savaldību, apgāja mani lokā un devās tālāk.

      Svētās debesis, šis puisis mani kaitina! Atlikušo dienas daļu es sēdēju un lasīju grāmatas un sapratu, ka neko nesaprotu. Nē, es zināju daļu no aprakstītā un uzzināju vēl kaut ko, bet šķiet, ka ar to nepietiek.

      Tuvāk gaismas izdzišanai Maksimiliāns atgriezās ar veselu kasti ar kanēļa maizītēm. Mans garastāvoklis uzreiz uzlabojās.

      Nedaudz vēlāk Bubliks atgriezās un sāka stāstīt visu, ko bija uzzinājis par kaujinieku prāvestu. Acīmredzot izrādījās, ka viņš ir sieviešu vīra, neobjektīvs, liekulīgs, taču, pēc kaķa vārdiem, viņš bija ļoti jauks un labi pārzina kaujas maģiju.

      "Mums rīt ir ieplānoti tikai trīs pāri, bet tie visi ir kaujas burvībā," Makss nomākts paskatījās uz mani.

      "Viv, tu esi sasmēlusies," kaķis rezumēja, pabeidzot bulciņas.

      Šķiet, ka trešdiena būs mana vismazākā diena.

      12. nodaļa

      Mācību gads ir sācies. Ārā pūta kaulus dzenošs vējš un sāka līt. Pirmais kaujas burvju kurss nostājās poligonā un gaidīja prāvestu, kuram vajadzēja vadīt pirmo nodarbību.

      Visi uz mani skatījās šķībi, tikai viena meitene starp divdesmit astoņiem lielajiem puišiem. Biju noskaņojusies uz kodīgiem klasesbiedru jokiem, bet vai nu Maksimiliāns un Elors, kas stāvēja blakus un izskatījās pēc lauvām, kas bija gatavi sargāt savu zaķi, atņēma man vēlmi par mani jokot, vai arī visi uztraucās par prāvestu, kura slava. aplidoja visu akadēmiju un sasniedza katru lietpratēju.

      Piegāja gara, melnmataina figūra, ģērbusies pieguļošā formas tērpā no maģiski aizsargāta auduma. Viņa forma ne ar ko neatšķīrās no mūsējās, tāpēc sāku domāt, ka tuvojas kāds adepts.

      Svētās debesis, ja tikai tas nebūtu prāvests! Aukstu acu lords apstājās man pretī, pasmējās un turpināja ceļu. Ar grūtībām viņa apspieda vēlmi izbāzt viņam mēli.

      Lords apstājās, it kā būtu lasījis manas domas.

      "Sveiki, adepti," viņš plaukstoši iesāka. – Jūs zināt, ka rektors personīgi uzrauga kaujas maģijas fakultāti, kā perspektīvākā. Tomēr es esmu fakultātes dekāns, “Esilvar Soenzio, atceries manu vārdu, es esmu tavs murgs,” viņa skatiens nosēdās uz mani, vai kāds cits dekāns ir nolēmis man atriebties? Es ceru, ka ar Dīnu Ronu viss izdosies labāk. – Diemžēl man nebija iespējas apmeklēt iestājpārbaudījumus un novērtēt tavu līmeni, tāpēc šodienas nodarbība būs veltīta tam. Sākumā trīsdesmit apļi ap treniņu laukumu.

      Piesteidzušies savās vietās, grupa skrēja. Mana izturība nebija apskaužama, tomēr pirmos piecpadsmit apļus noturējos pa vidu, pēc tam sāku zaudēt pozīcijas.

      "Viv, piespiedies," Elors, kurš skrēja gandrīz divreiz ātrāk par mani, mani iedrošināja.

      "Vivjen, tiec vismaz līdz finišam, ja tu paspersi soli, viņš tev noņems trīs ādas," Makss manas spējas novērtēja prātīgāk.

      Bija tirpšanas sajūta sānos, dega plaušas, un acu priekšā lidoja balti punduri, bet es tik un tā tiku līdz finišam, turklāt priekšpēdējam.

      "Tas ir slikti," īsi rezumēja prāvests. – Nu, sadalieties pa pāriem, es gribu redzēt, uz ko jūs esat spējīgi.

      Makss un Elors pienāca pie manis.

      – Nu, ar ko? – Elors jautāja.

      "Adepti Mortone un Kor, jūs skrienat apmēram tāpat, strādājat pa pāriem," Soencio aukstā balss sagrāva manas cerības uz glābšanu.

      Puiši lemti paskatījās uz mani un, pamājuši, devās prom.

      Balstoties uz dekāna loģiku, manam partnerim vajadzēja būt tam puisim, kurš skrēja pēc manis.

      "Adept Lein, jūs šodien strādājat ar mani," prāvests izteica zobus, un es garīgi atvadījos no dzīves.

      Aplī ienāca prāvests un es sekoju viņa piemēram. Mūs uzreiz nosedza nojume, kas absorbēja skaņas un izkliedēja maģiju, neļaujot mums nodarīt pāri kādam ārpus apļa.

      "Nu, jūs joprojām esat manā nodaļā, un tas ir pat mans bizness," viņš noteikti ir atriebīgs.

      "Es lūdzu piedošanu, es nezināju, ka esat prāvests," es bez aizkustinājuma atcirtu.

      "Tev ir kaut kāda fenomenāla spēja stāties man ceļā, bet es uzskatu, ka tas nebūs ilgi." Maz ticams, ka tu izturēsi vismaz līdz pirmajai sesijai,” prāvests sāka staigāt ap mani lokā, austīdams pērkona lodi uzbrukumam. – Un kāpēc tevi norīkoja pie manis? – viņš drīzāk skaļi nodomāja, nekā jautāja.

      "Karotāju fakultāte bija pārpildīta, un burvestība nav mana lieta," viņa paraustīja plecus, gatavojoties uzlikt vairogu.

      "Jā, esmu dzirdējis," viņš iesmējās, "prāvests Ritori jau pieprasa jūsu izraidīšanu."

      Prāvests trāpīja ar pērkona sfēru, ne pārāk lielu, bet diezgan spēcīgu. Man tik tikko bija laiks uzlikt vairogu.

      "Tas ir slikti, ļoti slikti, Adept Lein," prāvests raidīja pērkona bumbu, un mani gaisa vairogi nokrita kā kāršu namiņi. Gaiss ir Vivjenas Leinas stihija, bet ne mans.

      "Jūsu lietā ir rakstīts, ka gaiss ir jūsu galvenais elements, ja jūs tik slikti izturaties pret citiem, es baidos, ka neesat izvēlējies pareizo specializāciju." Es varu jums pateikt labu vārdu ar prīnu Ritori,” Soencio atklāti izsmēja.

      Dusmas burbuļoja iekšā, aizdedzinot uguni, manas vēnas dega, uguns prasīja izeju, bet es nevarēju ļaut tai izkļūt. Ieelpot un izelpot. No pirkstiem izplūst miglaina sfēra.

      "Ha, Adept Lein, ja tas ir viss, uz ko tu esi spējīgs," prāvests pamet pārtverto sfēru, un, pirms viņš paspēj beigt runāt, tā eksplodē.

      – Prāvests Soencio, – es pielēcu pie lorda, kurš bija aizlidojis uz apļa malu. – Vai tev viss ir kārtībā? – es sāku krist panikā.

      Noliecoties, lai palīdzētu, es atklāju, ka es pārmetu sevi pār muguru un piespiežu pie zemes. Ķermenis sāp no trieciena pret cietu virsmu.

      "Tev nav žēl ienaidnieka, lietpratējs," Soencio nikns šņāc, ar apakšdelmu piespiežot manu kaklu.

      Atskanēja zvans, kas norādīja uz pirmā pāra beigām.

      "Jūs varat atpūsties desmit minūtes," prāvests kliedza, atstājot apli.

      – Kā tev iet? – Maksimiliāns pasniedza man ūdens pudeli.

      "Šausmīgi," es mēģināju radīt nelielu gaisa virpuli.

      “Nāc, ir sliktāki cilvēki par tevi,” Elors paskatās uz puisi, kurš palika pēdējais, šķiet, ka viņam neveicās arī pārējie. Nabaga puisis, es domāju, ka viņam patiesībā kļūst sliktāk.

      "Tu vienmēr esi labi izturējies ar ūdeni un zemi," Makss piemiedza aci, skaidri norādot, ka es nevaru izmantot tikai uguni.

      Nu viņam būs ūdens un zeme.

      13. nodaļa

      Atpūtai atvēlētais laiks pagāja neticami ātri. Atkal noskanēja zvans, kas liecināja par mūsu moku turpināšanos. Svētās debesis, vēl divi pāri!

      – Tagad jūs esat sadalīti trijatā, katra grupa nosauc savus uzvārdus, es izdarīšu piezīmes uz vērtēšanas lapas. Tā kā tev ir divdesmit deviņi, kāds būs pāris,” prāvests paskatījās uz mani un puisi, kurš bija vājākais.

      Vairāki puiši tuvojās Maksam un Eloram,