Επιθυμίες. Берардино Нарделла

Читать онлайн.
Название Επιθυμίες
Автор произведения Берардино Нарделла
Жанр Личностный рост
Серия
Издательство Личностный рост
Год выпуска 0
isbn 9788873047001



Скачать книгу

οι άσχημες συνθήκες θα καταφέρουν να εμποδίσουν τον καπετάνιο, αν ο σκοπός του είναι σταθερός, αν ο στόχος που έχει βάλει έχει γίνει κομμάτι της καρδιάς του, της ύπαρξής του. Αργά ή γρήγορα θα τον επιτύχει.

      

      

      ÎšÎ±Î¹ όταν θα φτάσουμε στο στόχο;

      Î•Î½Î½Î¿ÎµÎ¯Ï„αι πως η επίτευξη θα είναι πηγή χαράς και ικανοποίησης, όμως κάθε πραγματικός θαλασσόλυκος δεν ικανοποιείται ποτέ απόλυτα και έτσι αργά ή γρήγορα, σαλπάρει ξάνα με το ιστιοφόρο του, ψάχνοντας να ανακαλύψει νέες θάλασσες, νέους θυσαυρούς, να βγεί σε νέες ακτές.

      Î‘υτή είναι η ύπαρξη μας, ένα ταξίδι προς τη συνεχή εξερεύνηση του εαυτού μας και αυτού που μπορούμε να καταφέρουμε. Mια αστείρευτη πηγή ευκαιριών και ανακαλύψεων.

      Î•Î¼ÎµÎ¯Ï‚, είμαστε οι καπετάνιοι που πλέουν σ’αυτά τα νερά που αναπαριστούν τον κόσμο, τη ζωή, την ίδια μας την ύπαρξη και την ύπαρξη των άλλων, και το κατάφερνουμε με το δικό μας ιστιοφόρο που αναπαριστά το δικό μας σύνολο, την ίδια μας την ύπαρξη. Είναι λοιπόν σημαντικό να φροντίσουμε να μην πάρει ποτέ νερά, μιας και αυτό θα είναι πολύ επικίνδυνο όταν θα βρισκόμαστε πλέον σε ανοιχτή θάλασσα και θα είναι πολύ δύσκολο να βγούμε στη στεριά.

      Î›ÎµÎ¯Ï€ÎµÎ¹ όμως ακόμη ένα μικρό λιθαράκι από την παρομοίωση της ύπαρξής μας, λείπει ο σημαντικός ρόλος του μυαλού, που δεν είναι άλλο από το πλήρωμα.

      Î•Î´ÏŽ, με τη λέξη μυαλό, εννοούμε το ασυνείδητο, το εννενήντα τοις εκατό των εγγεφαλικών κυττάρων των οποίων δεν έχουμε επίγνωση, τις λειτουργίες τις οποίες ασχολούνται με την όλη ύπαρξη μας, από την αίσθηση της επιβίωσης, ως τις λειτουργίες ολόκληροÏ