Επιθυμίες. Берардино Нарделла

Читать онлайн.
Название Επιθυμίες
Автор произведения Берардино Нарделла
Жанр Личностный рост
Серия
Издательство Личностный рост
Год выпуска 0
isbn 9788873047001



Скачать книгу

αποκτήσει ότι έχουν αποκτήσει και οι άλλοι.

      Î¤Î¹ είναι λοιπόν αυτό που κάνει άλλους να τα καταφέρνουν και άλλους να αποτυγχάνουν ;

      Î“ιατί δεν καταφέρνουμε να αποκτήσουμε αυτό που επιθυμούμε ;

      Î‘Ï…Ï„ÏŒ θα είναι το θέμα που θα αναλύσουμε σε αυτό το βιβλίο, ποιό είναι δηλαδή εκείνο το σημείο όπου η ίδια μας η συμπεριφορά εμποδίζει τη δική μας πραγματοποίηση και θα μάθουμε με ποιά χρήσιμα μέσα θα καθοδηγήσουμε και πάλι τη ζωή μας προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε.

      Î— ύπαρξή μας μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ιστιοφόρο που διασχίζει τους ωκεανούς.

      Î•Î¼ÎµÎ¯Ï‚ είμαστε οι καπετάνιοι αυτού του ιστιοφόρου και πρώτα από όλα, πρέπει να αποφασίσουμε ποιά κατεύθυνση θα διαλέξουμε να ακολουθήσουμε.

      Î‘νάλογα με αυτό που επιθυμούμε, μπορεί να έχουμε αποφασίσει να διασχίσουμε συγκεκριμένες θάλασσες, να ανακαλύψουμε καινούργιους τόπους, να κυνηγήσουμε θησαυρούς σε μέρη απρόσιτα, να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα όρια του κόσμου και τα ίδια μας τα όρια, να επισκεφτούμε μέρη εξωτικά, να διασχίσουμε ολόκληρη την υδρόγειο, όμως αν δεν έχουμε μια κατεύθυνση, τότε θα πάμε μπροστά χωρίς ένα στόχο, χωρίς να γνωρίζουμε προς τα πού κατευθυνόμαστε , χωρίς ενθουσιασμό και σκοπό. Αντίθετα, ο στόχος μας χαρίζει συγκινήσεις, φιλοδοξία για να φτάσουμε, ευτυχία για να προσεγγίσουμε το στόχο, χαρά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

      Î•Î¯Î½Î±Î¹ θεμελιώδες, να κατανοήσουμε πως είμαστε εμείς που διευθύνουμε το δικό μας ιστιοφόρο, είμαστε εμείς που ζούμε τη δική μας ύπαρξη, συνεπώς είναι αναγκαίο να κατευθύνουμε εμείς οι ίδιοι το ιστιοφόρο μας στην προκαθορισμένη κατεύθυνση. Αν επιτρέψουμε σε άλλους να κατευθύνουν το πλοίο μας δεν θα είμαστε σε θέση να το διοικίσουμε και δε θα είναι πλέον εφικτό να φτάσουμε στις ακτές