Как Да Сбъднем Лесно Всяко Желание. Берардино Нарделла

Читать онлайн.
Название Как Да Сбъднем Лесно Всяко Желание
Автор произведения Берардино Нарделла
Жанр Личностный рост
Серия
Издательство Личностный рост
Год выпуска 0
isbn 9788885356412



Скачать книгу

      

      

      

      

      

      

      

      ЗАЩО ХАРТИЯ И ПИСАЛКА?

      

      

       Липсата на желания е знак за края на младостта и първото и най-далечно предупреждение, за истинския край на живота.

       Гофредо Паризе

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      Дори и този странен въпрос, чиито отговор може би изглежда безполезен или лишен от смисъл, има своето значение.

      

      

      Използването на компютър, таблет или смартфон, за да четем и пишем, не само променя способността на мозъка за внимание и концентрация, но дори и дейноситите и нервните връзки се изменят.

      

      

      Например, при децата е доказано, че когато пишат писмо на ръка се активират определени мозъчни центрове, но ако го пишат на клавиатура това не се случва.

      

      

      

      

      Също така, хващайки писалката „провокираме“ двигателни мозъчни области, които се активират и от четенето, в едно позитивно взаимодействие, доказано от поредица експерименти, проведени от Карин Джеймс от Университета Блуумингтън в Индиана.

      

      

      

      

      Според Джеймс „при възрастните зоните, които се активират при четене са същите, които се активират при децата, когато наблюдават една единствена буква, която са научили да пишат на ръка; при малките, които могат да пишат само на клавиатура, това не се случва“ .

      

      

      Тоест писането на хартия, помага да се чете по-добре, защото допринася за укрепване на мозъчните области, където се разпознава формата на буквите или, в които се свързват звуците към думите.

      

      

      

      

      Ясно е, че всичко това не допринася за реализирането на желанията, но е една от причините, заради които е важно да се пише на ръка.

      

      

      Според резултатите от едно скорошно проучване на университета Принстън воденето на бележки на ръка с помощта на писалка и

      

      

      

      

      хартия помага да се възприеме и запомня по-добре информацията в последствие,

      

      

      Запознатите с езотериката, сигурно знаят вече, че мастилото, което се използва за писане „отпечатва“ нашата същност, оставя следа от нас на ниво „душа“ или „дух“.

      

      

      Аз избягвам да навлизам в такива духовни теми, тъй като не са в стила на книгата и преди всичко, не са понятия, които ще повлияят на успеха на техниката. Достатъчно е само да знаем, че е по-добре да се пише и, че за времето, в което живеем, това е повече от важно, тъй като е навик, който изгубваме безвъзвратно.

      

      

      

      

      

      

      Писането ни свързва повече с нашето посъзнание, което въпреки, че не сме споменавали до сега, играе важна роля в тази техника.