Заклик до любові. Ентоні де Мелло

Читать онлайн.
Название Заклик до любові
Автор произведения Ентоні де Мелло
Жанр Личностный рост
Серия Карта світу
Издательство Личностный рост
Год выпуска 2018
isbn 978-966-03-5083-0, 978-966-03-8241-1



Скачать книгу

хто вам не подобається – про таку людину, якої взагалі уникаєте, тому що її присутність породжує у вас неприємні почуття. Уявіть себе в присутності такої особи й спостерігайте, як піднімаються негативні емоції…

      Цілком зрозуміло, що цією людиною може бути вбогий, каліка, сліпий чи кривий.

      Тепер зрозумійте: якщо ви запросите цю людину, цього жебрака з вулиць та завулків до себе додому, то отримаєте такий подарунок, якого не зможе зробити вам ніхто з ваших чарівних, приємних друзів, якими б багатими вони не були.

      Цей запрошений, чоловік чи жінка, відкриє вам свою душу, відкриє вам людську природу – і це одкровення таке ж дорогоцінне, як і те, що знаходимо в Писанні.

      Бо ж яка вам користь, якщо ви знаєте все Писання, але не знаєте самого себе і через це живете життям робота?

      Одкровення, яке цей жебрак збирається принести вам, розширить ваше Серце, аж поки в ньому не знайдеться місце для кожної живої істоти.

      Хіба може бути кращий дар за цей?

      А тепер погляньте на свою негативну реакцію й задайте собі таке питання:

      I. «Чи я контролюю цю ситуацію, чи ж ця ситуація контролює мене?»

      Це перше одкровення. Разом з ним іде друге.

      II. Спосіб контролювати ситуацію – це контролювати себе, чого про вас не скажеш.

      Як можна цього досягти?

      А. Все, що вам потрібно зробити, – це зрозуміти, що на світі є люди, котрі, опинись вони на вашому місці, не відчували би негативних емоцій до тієї особи.

      Б. Вони б контролювали ситуацію, були б над нею, вона б не впливала на них так, як впливає на вас.

      III. Отже, ваші негативні емоції були спричинені не тією особою, як ви помилково вважали, але вашим програмуванням.

      Це є трете і найголовніше одкровення.

      Дивіться, що станеться, коли ви усвідомите Це. Отримавши ці одкровення щодо самого себе, вислухайте одкровення, що стосується людської природи.

      Ця поведінка, ці характерні риси, притаманні іншій людині, які заставили вас реагувати негативно – чи ви усвідомлюєте, що він чи вона не відповідальні за них?

      Ви можете триматися за свої негативні почуття тільки тоді, коли помилково вважаєте, що цей чоловік чи жінка вільні й свідомі того, що роблять, і, таким чином, відповідальні за свої вчинки.

      Та хто і коли чинив зло, свідомий того? Здатність чинити зло чи бути злим – це не свобода, але неміч, бо ж вона передбачає обмаль свідомості і здатності співчувати.

      Ті, хто воістину вільні, не можуть грішити, як Бог не може грішити.

      Ця нещасна особа, що от зараз перед вами – вбога, скалічена й сліпа, а не вперта й злостива, як ви, дуже нерозумно, уявляли собі.

      Зрозумійте цю істину, вдивляйтеся в неї глибоко й невідступно; й ви побачите, як ваші негативні емоції обернуться на співчуття і доброту.

      Несподівано в своєму серці ви маєте місце для когось, кого було спроваджено на вулиці і завулки іншими людьми, і вами також.

      Тепер ви зрозумієте, що цей жебрак прийшов до вашого дому, маючи милостиню для вас, – він наповнив ваше серце співчуттям і вивільнив