Kõik on hästi. Tervenda enda keha meditsiini, afirmatsioonide ja intuitsiooni abil. Louise L. Hay

Читать онлайн.
Название Kõik on hästi. Tervenda enda keha meditsiini, afirmatsioonide ja intuitsiooni abil
Автор произведения Louise L. Hay
Жанр Личностный рост
Серия
Издательство Личностный рост
Год выпуска 2015
isbn 9789985852972



Скачать книгу

kehakaaluprobleemide või sõltuvushäirega. 6.peatükk aitab sul õppida, kuidas enda mõtlemist ja käitumist muuta nii, et see emotsionaalne keskus terveneks.

      4. osa

      Need õrnad tunded. Neljas emotsionaalne keskus: süda, kopsud ja rinnad

      Kui vastasid jaatavalt…

      • 0–4 küsimusele, oled üks neist vähestest inimestest, kes suudavad hoolitseda nii oma laste, vananevate vanemate kui teiste abivajajate eest, unustamata ka ennast. Oled sündides kaasa saanud tugeva vaimse ja emotsionaalse tervise. Mida paremat veel tahta!

      • 5–10 küsimusele, siis sinu südame, hingamisteede või rinnanäärmetega seotud tervisehäired võivad seotud olla kurbuse ja ärevusega või lapse või elukaaslase pärast muretsemisega, kuid sa ei jää kauaks nukrutsema. Sinus on paindlikkust ning sa oskad murepalle tagasi põrgatada.

      • 11–15 küsimusele, vaata ette! Sinu eluaegne võitlus oma emotsioonide ja sassis suhetega võib su elu muuta seebiooperi või kehva tõsielusaate sarnaseks. Nii mõnigi kord tekib sinus soov pakku joosta või kloostrisse minna, et kõigest sellest pääseda. Kuid sinu tervis on su käeulatuses. Ava 7. peatükk, et järele uurida, mida sa enda tervendamiseks teha saad.

      5. osa

      On, millest rääkida. Viies emotsionaalne keskus: suuõõs, kael ja kilpnääre

      Kui vastasid jaatavalt…

      • 0–4 küsimusele, õnnitleme sind suurepärase suhtlemisoskuse puhul! Sa tead, kuidas enda vajadusi väljendada ning teiste arvamusi ära kuulata. Sa tunned ennast ning tead, kuidas olla korraga tugev ja empaatiline. Väga tubli!

      • 5–8 küsimusele, esineb sul aeg-ajalt lahkhelisid sõprade, laste, vanemate, töökaaslaste või elukaaslastega. Ning kuigi te vahel sarved kokku lööte ja pusklete, ei kesta teie konfliktid kaua, nagu ka võimalikud tervisemured kaela, kilpnäärme, lõualuu või suuõõnega. Kui sinu suhtlemisstiil ei tööta, tabavad sind kaelavalud, lõualuukramp või stomatoloogilised probleemid, mis aitavad sul probleemi teadvustada ja oma suhtlemisviise ümber hinnata.

      • 9–13 küsimusele, pole sul ilmselt tarvis seda meie käest kuulda, sest tead isegi, et sul on läbi elu olnud raskusi enda kuuldavaks ja mõistetavaks tegemisega, nagu ka teiste ärakuulamisega. On tähtis, et õpiksid suhtlema, teadvustades kõiki olukorra tahke – väljendama end rahuliku häälega, samal ajal kuulates. 8. peatükk näitab sulle õige teeotsa kätte.

      6. osa

      Nüüd ma näen. Kuues emotsionaalne keskus: aju, silmad ja kõrvad

      Kui vastasid jaatavalt…

      • 0–3 küsimusele, siis kuidas sa seda teed? Oled üks neist haruldastest inimestest, kes on sündinud stabiilse närvikavaga ega püüa võidelda tundmatusega. Nimetagem seda usuks või autopiloodiga läbi elu reisimiseks. Vahet pole. Oled õppinud mitte rabelema ning elumuutustega leplikult kohanema. Sulle aju, silmade või kõrvade tervis ilmselt muret ei tee.

      • 4–8 küsimusele, oled ajuti pessimistlik või on sul raskusi oma tuleviku kavandamisega. Siis tuletab seesmine hääl sulle meelde, et mõistus ei käitu alati sinu sõbrana. Peavalud, kuivad ja kipitavad silmad või peapööritushood, mis sind pessimistlikumatel eluperioodidel kimbutavad, suunavad su tähelepanu sellele, kuidas maailma tervislikumast vaatenurgast vaadelda.

      • 9–12 küsimusele, siis tõmba hinge! Sinu tervisemurede põhjuseks on läbi elu kestnud raskused maailma nägemisel ja kuulmisel sellisena, nagu ta on. Sul tuleks enda tajupiire laiendada ning muuta oma mõtlemine paindlikumaks ja kohanemisvõimelisemaks. Eluvoolule avatud olles ja oma ootusi elule vabaks lastes lood oma ajule, silmadele ja kõrvadele parema tervise. Õpi selle kohta rohkemat 9. peatükist.

      7. osa

      Muutused. Seitsmes emotsionaalne keskus: kroonilised ja degeneratiivsed tervisehäired ning elukestvad haigused

      Kui vastasid jaatavalt…

      • 0–2 küsimusele, on sinu elu olnud stabiilne. Oled näinud inimesi, keda vaevavad tõsised tervisehädad, kuid oled ise terveks jäänud. Õnnitleme sind! Jätka samal lainel.

      • 3–5 küsimusele, on sinu elus olnud aegu, kus tervis muret tegi. Sinu usk pandi proovile neil harvadel hetkedel, kui sa arstilt analüüside tulemusi ootasid. Kuna sul on varasemast valusaid kogemusi, siis jälgi tähelepanelikult, mida sinu keha sulle öelda püüab, enne kui end uuesti dramaatilisest olukorrast leiad.

      • 6–9 küsimusele, siis ära heida meelt – sa pole üksi! Oled juba mõnda aega teadnud, et vajad abi. Sa mediteerid ja palvetad ning sulle on abiks terve hulk meditsiinitöötajaid, kes sind kriisidest läbi juhatavad. Ent sinu tervis on tõepoolest läbi kulunud. Et elada paremat elu, tuleb sul järele uurida, kuidas saaksid muutuda ning kasvada partnerlusse jumaliku vaimuga. Ava 10. peatükk ja alusta julgelt koos meiega.

      Nüüd, kus sa oled enda praegust terviseseisundit hinnanud, astume koos järgmised sammud, et parema terviseni jõuda.

      3. peatükk

      MEDITSIINI KASUTAMISE VÄLJAVAATED

      Meie raamatuni jõudnud lugejate seas on ilmselt ka neid, kes on tundnud kiusatust kaasaegse meditsiini poolt pakutavatest ravivõimalustest loobuda. Põhjuseks võib olla tõdemus, et senised ravivõtted pole kasu toonud, või üldine usaldamatus kaasaegse meditsiinisüsteemi vastu. Kuid minu isiklik kogemus nii minu enda kui minu patsientide tervise osas on näidanud, et meditsiinil on tervisevõrrandis peatähtis osa.

      Kogu maailma tervishoidu on viimastel aastatel raputanud midagi maavärinasarnast. Sajandite või pigem aastatuhandete jooksul pöördusid inimesed oma tervisemuredega kogenud ravitsejate poole, kes kasutasid selliseid meetodeid, nagu unenägude tõlgendamine või vaistlik tunnetus. Kuna nende käsutuses polnud sellist tehnoloogiat, nagu meil praegu on, lootsid nad haiguste põhjuste leidmisel ja ravimisel müstilistele võimetele ja oskustele. Antiikaegses Kreekas, kus polnud võimalust patsienti magnetresonants- või kompuutertomograafuuringuks radioloogi juurde saata, viisid arstid end unetaolisse või transilaadsesse seisundisse, kogudes teavet patsiendi seisundi kohta intuitiivselt. Ravimisel vaadeldi inimest tervikuna ning püüti tasakaalu seada kõik tervise aspektid.

      Viimastel aastakümnetel on teadus inimest tervikuna vaatlevat ja tasakaalule keskendunud tervisekäsitlust muutnud. Diagnostilised uuringud, ravimid, spetsialistid ning aina täiustuv meditsiinitehnika on maailma tervemaks muutnud. Oodatava eluea keskmised näitajad on tõusnud. Sünnitusel või sünnituse järel surnud emade arv on langenud. Meil on ravimeid, mis tõrjuvad hirmsaid haigusi. Mõtle kohutavale epideemiale, mis 14. sajandil Euroopat laastas. Muhkkatk ehk must surm tappis 30–60 protsenti kogu elanikkonnast. Kas suudad seda ette kujutada? Muhkkatku esineb seniajani, kuid selle levik on antibiootikumidega miinimumi viidud. Kaasaegne meditsiin on tõepoolest nii mõndagi hämmastavat korda saatnud.

      Arsti ja ravitsejana ei saa ma rõhutamata jätta, kui tähtis osa on tervenemises meditsiinil. Kui oled haige, peaksid pöörduma oma arsti poole. Neil spetsialistidel on teadmised ja oskused, kuidas meditsiinitehnoloogiat sinu heaks kasutada. Nad oskavad määrata just selliseid ravivõtteid ja ravimeid, mis kohalduvad sinu sümptomite ja kaebustega.

      Kuid on tähtis meeles pidada, et ka meditsiini võimetel on oma piirid. Sellepärast me käesoleva raamatu kirjutasimegi.

      Koos ravikäsitluse nihkumisega on paljud inimesed loobunud igasugusest suhtlusest müstilise ja meelteülesega. Tehnoloogia arenguga kaasnenud imelised ravivõimalused näivad kaasaegsete ja selgete lahendustena. Kuid ära unusta, et ka tehnoloogia võib eksida. Vereanalüüsid ja rasedustestid annavad sageli valenäite. Ravimitel on kõrvaltoimed. Asjad võivad viltu minna.

      Mida ma öelda tahan? Seda,