Kõik on hästi. Tervenda enda keha meditsiini, afirmatsioonide ja intuitsiooni abil. Louise L. Hay

Читать онлайн.
Название Kõik on hästi. Tervenda enda keha meditsiini, afirmatsioonide ja intuitsiooni abil
Автор произведения Louise L. Hay
Жанр Личностный рост
Серия
Издательство Личностный рост
Год выпуска 2015
isbn 9789985852972



Скачать книгу

venda enda keha meditsiini, afirmatsioonide ja intuitsiooni abil

Tagasiside raamatule “Kõik on hästi”

      “Kõik on hästi” on lihtsalt suurepärane raamat! Dr. Mona Lisa Schulz on seganud enda tervisealased teadmised tervendamistarkustega, mis pärinevad Louise Haylt, inimteadvust avardava kogukonna käilakujult. See raamat on austusavaldus geniaalsete intuitiivsete võimetega Louise’ile, kelle tööd on positiivse mõtlemise mudelina olnud teenäitajaks esmalt aidsihaigete ning hiljem paljude-paljude teiste inimeste tervendamisel.”

      Caroline Myss, New York Timesimenuraamatu “Archetypes: Who Are You”

      (Arhetüübid – kes te olete? – Tlk) autor.

      “Tänapäeva maailmas, kus on liiga palju informatsiooni ja liiga vähe tarkust, on väga vähe neid, kes suudaksid tungida mingi teema tuumani – kõige vähem veel tervise valdkonnas. Kuid raamatu “Kõik on hästi” autorid on seda suutnud, kombineerides arstiteadust intuitsiooniga. Endise meditsiiniõena tuginen enda tervise hindamisel uusimate teaduslikult tõestatud meditsiinialaste uuringute tulemustele. Kuid ma arvestan ka enda isikliku eluloo, kogemuste ja vaistuga ning kasutan neid meelerahu ja tervise hoidmiseks ning igapäevaelu tasakaalustamiseks. Selle raamatu puhul on kasutatud samasugust lähenemisviisi, ning kui ma seda lugema hakkasin, tundsin end kohe paremini. Kui te loete aasta jooksul ainult ühe tervisealase raamatu, siis võiks see olla just see raamat!”

      Naomi Judd, raamatu “Naomi’s Breakthrough Guide”

      (Naomi juhtnöörid läbimurdeks – Tlk) autor.

      “Kõik on hästi” on kohustuslik lugemine tulevasteks aegadeks, mil meil tuleb ise enda vaimseteks tervendajateks hakata. Parim tervisekindlustus on teadmine, kuidas enda tervist hoida, ning Louise L. Hay ja dr Mona Lisa Schulz õpetavad seda suurepäraselt.”

      Doreen Virtue, raamatu “The Healing Miracles of Archangel Raphael”

      (Peaingel Rafaeli tervendamisimed – Tlk) autor.

      “Me teame, et mõtlemine mõjutab keha füsioloogiat. Me teame, et haiguste juured on emotsioonides ning vaid väga vähestel haigustel on puhtalt bioloogilised põhjused. Me teame, millist kasu toob afirmatsioonide kasutamine – näiteks selliste, mida Louise Hay aastakümneid on õpetanud. Ent mitte kunagi varem ei ole teaduslikud andmed, psühholoogia ja vaimsus sedavõrd loomulikult ja vabalt üksteisega segunenud, seostajaks Louise Hay ja dr. Mona Lisa Schulzi geniaalsed vaatenurgad. Kas te põete mõnd haigust, töötate patsientidega või lihtsalt soovite teada, kuidas elada võimalikult tervena – lugege seda imelist raamatut ning laske sel ennast inspireerida… Vastused, mida sealt saate, võivad olla parim ravim, mida te kunagi võtnud olete.”

      MD Lissa Rankin, raamatu “Mind Over Medicine”

      (Meditsiini ületav mõistus – Tlk) autor ja blogija (LissaRankin.com).

      Alati, kui sul on mure, korda aina uuesti:

      “Kõik on hästi!

      Kõik tuleb mulle kasuks.

      Sellest olukorrast sünnib ainult head.

      Minu elu on turvaline.”

      See teeb sinu elus imesid.

      Rõõmu ja õnnistusi,

      Louise Hay

      Tervitussõnad Louise’ilt

      Kallis lugeja, selle raamatu esitlemine täidab mu südame elevuse ja ärevusega, olenemata sellest, kas oled mu varasemate töödega tuttav või mitte.

      “Kõik on hästi” vaatleb minu õpetusi uuest ja huvitavast vaatenurgast. Minu kaasautor Mona Lisa Schulz, keda ma austan ja armastan, lubas mulle juba ammu, et paneb kokku teadusliku tõendusmaterjali, toetamaks seda, mida olen aastaid õpetanud. Kuigi mina isiklikult nende meetodite töökindluse tõestamist ei vaja, sest toetun asjade hindamisel oma “seesmisele helinale”, nagu ma seda nimetan, tean ma ka seda, et paljud inimesed usuvad uute ideede väärtusse ainult siis, kui nende toime on teaduslikult tõestatud. Käesolev raamat sulle need tõendid ka esitab. Tänu sellele täiendavale infole võin kindel olla, et veel üks hulk inimesi saab teadlikuks oma võimetest ennast tervendada.

      Olgu see raamat sulle teejuhiks. Järgnevatel lehekülgedel näitab Mona Lisa sulle selgelt ja samm-sammult, kuidas liikuda haiguselt tervisele, tuues välja tervise ja emotsionaalse heaolu vahelised seosed ning tervenemisjuhised. Käesolev raamat liidab meditsiini, holistilise tervisekäsitluse, tervisliku toitumise ja emotsionaalse tervise üheks kenaks pakendiks, mida võib avada igaüks igal ajal ja igas kohas.

      1. peatükk

      Tervendamismeetodite lõimimine

      Meele ja keha tervendamine enesesisenduste, meditsiini ja intuitsiooni abil on valdkond, milles on viimase 30 aasta kestel üha enam uut avastatud. Kuigi maailmas on teenäitajateks olnud palju säravaid ja andekaid inimesi, ei vaidleks ilmselt keegi vastu sellele, et valdkonna pioneeriks on olnud Louise Hay. On fakt, et tema tervisekäsitlus jõudis massidesse 1980. aastatel, kui me kõik ostsime tema väikese sinise raamatu “Tervenda oma keha. Füüsiliste haiguste vaimsed põhjused ning metafüüsiline viis nende ületamiseks” (Heal Your Body: The Mental Causes for Physical Illness and the Metaphysical Way to Overcome Them)ning avastasime mõttemustreid, mis viivad terviseprobleemideni, mida esineb meil kõigil.

      Kes teab, millise pöörde see sinisekaaneline raamat minu ellu tõi, kuid tõepoolest, see on muutnud minu elus kõike. See aitas kujundada minu arstipraksist ning selles sisalduv teooria juhatas mind rajale, mis on viinud nii minu kui minu patsientide tervise paranemisele. Võid arvata, et olin elevil – enamgi kui elevil, kui kirjastus Hay House tegi mulle ettepaneku kirjutada koos Louise’iga raamat, mis koondaks ühtekokku intuitsiooni, enesesisenduste ja meditsiini, nii traditsioonilise lääne meditsiini kui alternatiivteraapiate tervendava jõu. Sellest sünniks põhjapanev tervendamissüsteem! Töötada selle materjali… ja Louise’iga! Kuidas ma oleksin saanud ära öelda?

      Kandsin raamatut “Tervenda oma keha” endaga kaasas terve oma meditsiinikoolis õppimise aja, nagu ka hiljem, kui veetsin pikki aastaid aju-uuringutega tegeldes, taotlemaks doktorikraadi. Lugesin seda siis, kui ma oma arsti- ja teadustöö tõusude ja languste pärast nutsin. Ning ka siis, kui ma ei nutnud ja lõpetasin põskkoopapõletiku, nohust tilkuva nina ja neelupõletikuga. Vaatasin raamatust järele, mis mõttemuster sellega seostub: haige ninaneel (postnasaalne limavoolus) on tuntud ka kui allasurutud nutt. Kui ma muutusin närviliseks, sest olin sunnitud oma õpingute eest tasumiseks võtma ühe õppelaenu teise järel, tabas mind ishias ehk nimmevalu. Pöördusin jälle väikese sinise raamatu poole – ishias seostus rahamurede ja hirmuga tuleviku ees.

      Kord korra järel kinnitas raamat oma tõepärasust, kuid ma ei suutnud aru saada, kust võttis Louise oma enesesisenduste süsteemi. Mis ajendas teda umbes 35 aasta eest alustama kliinilise jälgimisuuringuga, et leida seoseid inimese mõtete ja terviseseisundi vahel? Kuidas võis keegi, kellel pole teaduslikku tausta ega meditsiinialast väljaõpet, teha patsientide põhjal järeldusi, näha püsivaid seoseid kindlate mõtete ja nendega seonduvate terviseprobleemide vahel ning kirjutada seejärel raamatu, mis meie tervisemuresid nii täpselt kirjeldab? Tema soovitused töötasid, kuid ma ei teadnud, kuidas. See ajas mind segadusse.

      Et vajadus või hädavajadus on leiutamise ema, otsustasin kaevuda tema enesesisenduste süsteemi taga peituva teaduseni, alustades aju ja keha haiguste emotsionaalsete aspektide kaardistamisega. Leitud seosed on aidanud mul luua ravisüsteemi, millest olen 25 aasta jooksul juhindunud oma intuitiivsetel konsultatsioonidel ning tööelus arsti ja teadlasena. Kuid alles siis, kui ma asusin koos Louise’iga käesolevat raamatut kirjutama, mõistsin, kui võimsa tulemuse võib anda minu poolt kasutatavate ravimeetodite ja Louise’i enesesisendustehnika kombineerimine.

      Intuitsiooni tähtsus

      1991. aastal, kui olin lõpetanud kaks aastat kestnud õpingud meditsiinikoolis ning õppinud kolm aastat doktorantuuris, tuli mul uuesti avada haiglauks, et oma õpingud lõpule viia. Varustatud valge kitli, stetoskoobi ja raamatuvirnaga, astusin majja, mis kandis tol ajal nime Bostoni Linnahaigla.

      Esimesel