Īpaši. Ceļš uz izcilību. Edgars Auziņš

Читать онлайн.
Название Īpaši. Ceļš uz izcilību
Автор произведения Edgars Auziņš
Жанр
Серия
Издательство
Год выпуска 2024
isbn



Скачать книгу

apzināti nogalina sevi, lēni un sāpīgi.

      – Tas ir neprāts! Nogalināt sevi ir ļoti stulbi!

      – Labi tev. Arī jūs tagad esat apdraudēts, jo rīkojaties kā pasīvs smēķētājs, un jums ir iespēja saslimt ar astmu vai pat vēzi.

      – Dievs, ar tevi nav iespējams sazināties! – Aili iekliedzās un abi iesmējās.

      Kūpers Īlijam šķita kā staigājoša enciklopēdija, kurai vajag tikai dot tēmu un informācija plūdīs kā pa strūklaku. Un viņai tas patika. Viņu vienmēr ir piesaistījuši gudri vīrieši.

      Pēkšņi Čārlijs viņiem piezvanīja, pārtraucot smieklus. Kūpers ātri nodzēsa cigareti, izmeta to pa logu un iegāja istabā. Rens sēdēja, rokas salicis uz krūtīm, un klēpjdatora monitors pagriezās pret vīrieti. Ekrānā tika atvērta vietējās policijas datubāze. Kūpers paskatījās uzmanīgāk un ieraudzīja visu, ko vēlējās – pāra vārdus, viņu fotogrāfijas, dzīvesvietas adresi, mācību vietu… Policija strādā ārkārtīgi ātri, un jācer, ka šie pusaudži vēl nav ieslodzīti. cietums. Lai gan visi saprot, ka nevienā cietumā nenonāks. Ar šādām spējām viņus gaida dažādu zinātnieku eksperimenti mūža garumā.

      – Ren, tev izdevās lieliski! "Islijs piezīmēja, un Kūpers izjuta greizsirdības lēkmi. Viņš saprata, ka, ja viņš tagad nenomierināsies, viņa spēki izzustu no kontroles.

      – Tas nebija tik grūti, kā sākumā domāju. Un, starp citu, Deivija Korentina māja atrodas netālu no mūsu viesnīcas. Tikai dažu minūšu gājiena attālumā.

      Dabiski, ka visi uzreiz metās uz izeju, pa ceļam sagrābdami savas mantas. Viņi nevarēja palaist garām iespēju, un katrs no viņiem lūdza, lai policisti pēc viņiem nokļūtu puiša mājā. Lai gan tas bija maz ticams.

      * * *

      Dāvja māja bija maza un veca, tajā dzīvoja viņa vecāki, kuri pat nenojauta, ka dēls kļuvis par tādu… briesmoni…

      Viņi, protams, neatpazina Dāviju no ziņām, viņi tikai smējās, sliecoties domāt, ka tas viss ir joks un datora specefekti. Dažiem cilvēkiem ir garlaicīga dzīve, tāpēc ņemiet viņus un dodiet viņiem burvību.

      Tāpēc viņi bija ļoti pārsteigti, kad uz viņu sliekšņa parādījās policija ar kratīšanas orderi. Korentīnas kundzei nekavējoties kļuva slikti, un viņas vīram bija jānes viņai glāze ūdens. Viņš vienmēr zināja, ka viņu dēls iedzīs māti zārkā un pēc tam viņu ar savām dēkām. Dāvijs nav bijis mājās jau trīs nedēļas. Viņš kaut kur aizbēga ar savu vecuma meiteni un vairs neatgriezās. Korentīna kungs pastāstīja visu, ko zināja par savu dēlu, neslēpjot pat sīkumus. Dāvijs to ir pelnījis, un viņam pienācis laiks atbildēt par savu uzvedību.

      * * *

      Divu meiteņu un divu vīriešu grupa apstājās pie kādas policijas automašīnu ieskautas mājas. Viņi saprata, ka kavējas. Aili sejā bija noraizējies. Viņa baidījās par puisi, jo viņa spēks, iespējams, nodarīs viņam to pašu, ko Kūpera spēks. Viņa domāja, ka pēkšņi pie mazākās agresijas var zaudēt savaldību arī viņas telekinēze.

      – Apbrīnojami! Mēs vairs neredzēsim šo Dāviju. Vai arī jums ir plāns viņu dabūt ārā no cietuma? – Rens jautāja.

      – Pagaidi, te kaut kas nav kārtībā. Redziet, policisti atgriežas bez puiša,” atzīmēja Kūpers.

      Un tad visiem saprata, ka puisis varēja aizbēgt! Uzreiz kļuva vieglāk. Un neviens pat nedomāja par to, ka tagad pusaudžus vispār nav iespējams atrast, jo pat policisti to nevar izdarīt.

      Visi apgriezās un gāja pa ielu, lai nepiesaistītu pārāk lielu uzmanību. Rens un Čārlijs nekavējoties gribēja atgriezties viesnīcā un atpūsties, un Kūpers atgādināja Islijai par viņu randiņu ķīniešu restorānā. Meitene, protams, piekrita. Viņa arī gribēja atpūsties, turklāt bija izsalkusi.

      "Pagaidi, Kūper, ir viena problēma," meitene teica.

      – Kuru?

      – Vai es kreklā un džinsos iešu uz restorānu? Man vispār nav līdzi normālas drēbes, un es izskatīšos pēc idiotas.

      Kūpers iesmējās.

      – Jums par to nav jāuztraucas, man ir nauda, jūs atceraties, ka esmu miljardieris, vai ne?

      Šie vārdi nebija lielība, bet drīzāk atgādinājums meitenei, kurai nekad nebija bijis daudz naudas. Aili nav pieradusi, ka var spontāni doties uz restorānu vai nopirkt dārgas drēbes. Viņa bija pieradusi taupīt uz visu, bet Kūpers, gluži pretēji, atļāvās visu saprāta robežās. Naudu viņš, protams, neizmetis, bet gan ieguldījis noderīgās lietās – medikamentu izgudrošanā, labdarībā, un pirms gada pat uzbūvējis patversmi dzīvniekiem, ko mīlējis vairāk nekā cilvēkus.

      Aili par to zināja, jo pirms intervijas viņa ieguva visu pieejamo informāciju.

      "Vai jūs iesakāt mums tagad doties uz veikalu un nopirkt man drēbes?" – meitene bija pārsteigta.

      – Un ko ne? Es domāju, ka Prada kleita tev lieliski izskatīsies.

      Aili seja uzreiz nosarka. Viņa nespēja noticēt savām ausīm: Kūpers Raiss gribēja viņai uzdāvināt tik dārga zīmola kleitu.

      – Es pat nezinu. Tas ir ļoti dārgi…

      "Esi kluss," Kūpers maigi satvēra meitenes roku, liekot viņai vēl vairāk nosarkt. – Man tie ir santīmi, ticiet man. Es gribu jums uzdāvināt dāvanu.

      Aili bija gatava sākt kliegt no emocijām, ko viņa piedzīvoja ar vīrieša pieskārienu. Meitene nekad agrāk to nebija izjutusi.

      – Labi, iesim.

      Kūpers pasmaidīja un viņi devās meklēt tuvāko zīmolu veikalu, un pēc piecām minūtēm viņi stāvēja pie drēbju rindām. Pēc Iļjana standartiem tas maksāja astronomisku naudu.

      Viņa paņēma melnu kleitu, kas izgatavota apvalka stilā. Tam bija ziedu raksts un dziļš kakla izgriezums. Meitenei šī kleita nepatika, un, apskatījusi cenu zīmi, viņa to pilnībā nolika. Nākamā bija violeta kleita, kas sniedzās tieši virs ceļgaliem un bija klāta ar lieliem tirkīza ziediem. Tas maksāja uz pusi mazāk nekā iepriekšējais. Meitene grasījās to ņemt un pielaikot, taču Kūpers viņu apturēja.

      – Es redzu, ka jums nepatika šī kleita, lūdzu, neskatieties uz cenu, izvēlieties to, kas jums patīk.

      Aili nopūtās un piekrita vīrietim, jo drēbes īsti neatbilda viņas gaumei. Meitene noņēma no pakaramā vēl vienu kleitu un uzreiz tajā iemīlējās. Tas bija balts, trīs ceturtdaļas garumā, ar zemu izgriezumu un izšūtu melnu ziedu labajā pusē. Kūpers redzēja, kā Islijs iemīlējies aplūko kleitu un pēkšņi izrāva to no meitenes rokām.

      – Jā, tas ir izlemts. "Tu pielaiko šo kleitu, un mēs to nopērkam," vīrietis teica, tad satvēra meitenes roku un aizvilka viņu uz pielaikošanas kabīni. Aili varēja tikai paklusēt.

      Pēc divām minūtēm meitene nostājās Kūpera priekšā šikā kleitā septiņsimt piecdesmit dolāru vērtībā. Viņai aizrāvās elpa no tik pārmērīgi lielas summas, taču Kūpers bija neatlaidīgs un nekavējoties veda meiteni pie kases.

      Taču Aili pēkšņi apstājās, kad ieraudzīja sev priekšā divus pusaudžus. Tie paši, kas gandrīz nodedzināja bankas ēku un policiju. Viņi stāvēja pie drēbju plaukta un, iespējams, gribēja kaut ko nozagt, jo kur viņi ņēma naudu šādam zīmolam? Kūpers tos nepamanīja uzreiz, tāpēc viņš sāka stumt meiteni uz kases aparātu. Aili nevarēja pretoties ar tik lielu spēku, tāpēc viņai vispirms bija jānorāda pāris, kas viņus atveda uz Čikāgu.

      Kūpers uzreiz atlaida meiteni, pārsteigumā iepletās acis. Viņš nekavējoties metās pretī pusaudžiem, nepievēršot uzmanību