In this book, anthropologists, criminologists and sociologists analyse different aspects of drug policy. The articles approach drug policy from new angles, focusing in particular on the history and consequences of drug policy in practice. How can we understand and explain the increasingly complex puzzle that we call drug policy? The authors explore in different ways how drug policy has spread into new areas of society, how new players are engaged in drug policy, and what consequences this has for drug users, citizens, or society in general. Taking a point of departure in drug policy as a way of regulating drugs – including control, treatment, prevention and harm reduction – the book shows how drug policy has become increasingly diverse and evident at many levels of society. A very wide range of drug policies are implemented in contemporary societies – not only by governments, but also by local communities, organisations, public institutions, private enterprises, sports clubs etc. Using examples from both Denmark and the USA, drug policy is analysed on an international, national and local level. This book will be of great value to advanced undergraduate and graduate students with an interest in drug policy, as well as to academics, practitioners and policy makers in the drug policy field.
Pa baggrund af interviews, deltagerobservationer og spgeskemaer kortlAegger bogens artikler det komplekse sociale spil omkring brugen af rusmidler. Underselserne viser, at unge bruger deres fest- og drikkepraksis til at iscenesAette et tilhsforhold til bestemte vennegrupper og vAerdier – og lAegge afstand til andre. Bogen fokuserer desuden pa emner som bn og forAeldres forhandlinger af regler vedrende alkohol, den sociale dynamik i misbrugsramte familier og betydningen af rusmiddelguiders sprogbrug. Bogen samler den nyeste viden fra Aarhus Universitets Center for Rusmiddelforskning og vil vAere vAerdifuld lAesning for bade socialarbejdere, undervisere og interesserede forskere.
Folkemord. Overfald. Terrorisme. Mord. Tortur.Begrebet om ondskab holdes i live af ondskabens konstante tilsynekomster i verden, fra ekstreme begivenheder og handlinger til mere trivielle tilbojeligheder, vi alle moder hos os selv og andre, som ligegyldighed og hensynsloshed.I antologien belyses ondskabsbegrebet ud fra fire centrale sporgsmal: Hvordan kan vi forholde os til konkret ondskab, nar aktiv handling ikke er mulig, fx i forbindelse med terrorisme? Hvordan bor vi handle moralsk og politisk, nar vi konfronteres med ondskaben, som overtrAedelser af menneskerettighederne? Hvordan anvendes ondskabsbegrebet inden for politiske diskurser til at skabe en radikal opfattelse af andre mennesker, fx i form af kriminelle? Og hvordan kan det onde begrebsliggores i et moderne, sekulariseret samfund, hvor ondskabs-begrebet anvendes til at beskrive det ubeskrivelige?Folelsen af, at verden er af lave, og at ondskaben er over os, har altid vAeret en del af menneskets bevidsthed og er ikke kun et moderne fAenomen. Men i det moderne samfund er ondskabsbegrebet i hoj grad gaet fra at vAere et religiost til at vAere et politisk begreb.
Hvordan omsAettes den sociale lovgivnings krav om brugerinddragelse, retssikkerhed og helhedsorienterende indsatser i praksis i forhold til udsatte grupper som misbrugere, sindslidende og torturofre? Det undersoges i Det sociale arbejdes daglige praksis, hvis bidrag bygger pa etnografiske feltarbejder i det sociale arbejdes frontlinje – pa vAeresteder, i bo- og behandlingstilbud.
Det kan krAeve balancekunst at vAere etnisk minoritetspige i Danmark: At finde sig selv midt imellem flere verdener, der alle stiller forventninger til, hvad man skal vAelge – og hvor hurtigt, det skal ga. Pigerne er i fAerd med at gore sma opror. At soge nye rum og roller. De har brug for refleksion, talmodighed og stotte fra de voksne, de moder i deres dagligdag. Bogen her er en vAerktojskasse til disse voksne. De sma opror tegner omrids af pigernes dilemmaer, lytter til deres fortAellinger af nutiden og visioner for fremtiden. Den handler ogsa om kulturmoder, om hvilke forstaelser og metoder vi som fagfolk stiller op med, og hvad de betyder for pigernes muligheder.De sma opror bygger pa empiri fra en lang rAekke projekter, fagfolk og etniske minoritetspiger. Den samler de bedste erfaringer fra virkeligheden – der, hvor man ikke kun taler om pigerne, men med dem.Ofte soger vi at mode pigerne der, hvor vi tror, de er – eller hvor vi synes, de skal vAere. For at kunne mode pigerne der, hvor de faktisk er – eller onsker at vAere – ma vi vende blikket mod os selv.De sma opror er en rummelig vejledning til alle, der arbejder med integration. Den vil kunne bruges af bade lAerere, pAedagoger, klubmedarbejdere og socialradgivere.
Det illegale stofmarked er et tema som ofte tiltrAekker mediernes og offentlighedens interesse. Emnet er imidlertid vanskeligt at belyse og omgAeres derfor af rygter og mytedannelse. Denne bog viderebringer faktuelle oplysninger til brug i den fremtidige debat og forebyggelse. Foruden en fremstilling af den aktuelle situation giver bogen en beskrivelse af de Aendringer, stofmarkedet har gennemgaet de seneste ti ar.