Похідні історії ведмедика Юджина і його сім'ї. В Криму. Частина 1. Та

Читать онлайн.
Название Похідні історії ведмедика Юджина і його сім'ї. В Криму. Частина 1
Автор произведения Та
Жанр Книги для детей: прочее
Серия
Издательство Книги для детей: прочее
Год выпуска 2021
isbn 978-5-532-98437-0



Скачать книгу

б він хотів витратити грошики, які залишилися. До цього він жодного разу не бував на морі і не знав, які іграшки тут потрібні. Він не знав, як можна побавитися на пляжі. І як чудово плавати у відкритій воді.

      Відпочиваючі і такі ж, як ми, туристи плавали на надувних матрацах і кругах, які ведмежата раніше бачили тільки в книжках. А тепер був шанс отримати власний надувний круг. І не просто отримати, а використовувати за призначенням!

      Джордж спитався у Батьків, чи можна купити надувний круг для Юджина Джуніора. Адже саме він подав таку ідею Джорджу. Юджин Джуніор завжди хоче все, що бачить у інших. Якщо хтось проїде на мотоциклі – йому обов'язково потрібно повідомити всім, що він теж хоче їздити на мотоциклі. Якщо хтось пролетить на парашуті – йому теж терміново потрібно сказати всім, що він хоче літати на парашуті. І не важливо, що він ще маленький, і йому не можна все це спробувати. Важливо повідомляти, що тобі хочеться. Тоді ці бажання точно збудуться в майбутньому!

      Так було з кожним ведмежам, коли він був малий. Так було з кожним, хто живе на планеті. Адже маленькі дітки нічого не знають в цьому світі і, лише підростаючи, помічають все нове. Потім вивчають, пробують і вирішують, чи потрібно їм це надалі, чи ні. Так і Юджин Джуніор – хоче все спробувати, про все дізнатися і вивчити.

      Джордж загорівся самою доброю і щедрою ідеєю купити братикові надувний круг! І просто неможливо було відмовити йому в такому світлому намірі. Тому Перша Ведмедиця якось взяла Джорджа з собою на базар, коли пішла за продуктами для обіду. Круг вони з синочком довго вибирали і купили найкрасивіший: блакитний з жовтим.

      Юджин Джуніор ще не вміє плавати самостійно, а старші ведмежата вже навчилися. Було правильно і по-чесному подарувати йому надувний круг. Адже тепер ведмежата могли купатися і плавати всі разом. Юджин Джуніор одягав круг зверху і, чіпляючись обережно за нього руколапами, борсався ноголапами у воді. Так він плив, і зовсім не боявся запливати трохи глибше, ніж міг стояти у воді без круга.

      Сеня з Джорджем, звичайно, теж спробували плавати з кругом. Це було весело – лягти на нього і трошки відпочити на воді, підставивши мордочку сонечку. Але старшим ведмежатам вже хотілося вчитися плавати у воді по-різному, по-новому кожен день. І тому братики через круг ніколи не сварилися, як буває, коли на трьох одна іграшка.

      Юджин Джуніор гідно оцінив вчинок брата. Хоч він був і малий, але все ж розумів, що надувний круг йому купили не Батьки і не Бабуся Ідея. Йому просто так серйозний подарунок зробив брат! І це розуміння радувало його, а разом з тим виховувало в ньому кращі якості.

      Чи робив ти щедрі і безкорисливі подарунки своїм братикам чи сестричкам? Дарував щось своїм друзям? Витрачав всі свої гроші на подарунок не для себе? Або віддавав іншому по добрій волі, за велінням свого серця щось, що для тебе дуже дороге? Якщо такий досвід у тебе вже був, розкажи мені, як це було? Що ти відчував у той момент? І чи принесло це тобі радість? Якщо ж такого з тобою ще не траплялося, то сьогодні придумай чудову історію і напиши