Похідні історії ведмедика Юджина і його сім'ї. В Криму. Частина 1. Та

Читать онлайн.
Название Похідні історії ведмедика Юджина і його сім'ї. В Криму. Частина 1
Автор произведения Та
Жанр Книги для детей: прочее
Серия
Издательство Книги для детей: прочее
Год выпуска 2021
isbn 978-5-532-98437-0



Скачать книгу

смак не тільки до меду, але і до самого життя.

      Зроби і ти зі своєю зграєю сьогодні щось таке, що допоможе тобі стати хоробрішим. Якщо ти боїшся темряви, то, може, сьогодні пора спробувати спати без світла? Або, якщо ти боїшся висоти, то попроси свого Татка посадити тебе на плечі. Скажи, що ти будеш протирати пил із шафи, але тобі обов'язково потрібна його допомога. А може, ти боїшся комах? Тоді клич Матусю, щоб вона разом з тобою зловила коника або потримала в руках дощового черв'яка.

      Якщо ти соромишся виступати, то клич Бабусю або Дідуся і ставай швидше в центр кімнати. Виступи з вигаданим танцем або розкажи імпровізовану історію. Словом, придумай разом з близькими щось, що допоможе тобі подолати твої страхи. Але зроби це обов'язково сьогодні! І якщо тобі буде чим поділитися, знай – я завжди радію листам!

      Прання та велетень

      Коли буває сонячний ранок, але ще не жарко, Юджин Джуніор ходить з Ведмедицями прати одяг і мити посуд. Будинок-Намет стоїть поміж двох гір, на одній з яких був зсув. Весь берег під горою засипало камінням, і тепер, щоб там пройти, потрібно підійматися вгору, а потім спускатися вниз. Потім знову вгору і знову вниз. Пробиратися між каменями дуже цікаво, але і небезпечно. Зате там ходить мало людей і звірів, і ніхто не купається. Там можна знайти чистоту своїм речам.

      Коли Ведмедиці перуть білизну, Ведмедик подає їм мило або тримає сумку, в яку Матусі складають вже випрані речі. А якщо Матусі миють посуд, то Ведмедик обов'язково тримає чисті чашки і ложки.

      Юджин Джуніор сам дуже любить все мити, але іноді хвилі такі високі і сильні, що він просто стоїть на каменях і тільки допомагає. А коли море спокійне і привітне, він заходить у воду по коліна і пере свої штанці або сорочку в клітинку. Ось такий помічник Юджин, незважаючи на те, що він зовсім малий.

      А ти завжди допомагаєш Батькам робити домашні справи? Чи вмієш робити щось доросле? Давай сьогодні ти запитаєш у рідних, чим можна допомогти вдома. Я не знаю, скільки тобі років і які в тебе звички та звичаї в родині. Але твої близькі точно знайдуть для тебе роботу вдома, якщо ти запитаєш. Завжди цікався у старших, чи можеш ти чомусь навчитися, щоб допомагати їм. Може, складати білизну в шафі після прання? Або готувати їсти, протирати пил чи мити посуд. У кожній зграї – свої правила, але істино те, що діти вчаться бути самостійними, коли допомагають Батькам у домашніх справах. Будь ласка, розкажи мені про твою самостійність: чому вже навчився ти?

      Одного разу Юджин прав з братами свої шкарпетки, і дитяче мило вислизнуло з його лап. Мило тоне в морі відразу, і, якщо камінчики на дні в колір мила, то його дуже складно знайти. Воно легке в воді, підстрибує на будь-якій, навіть самій слабкій хвилі. Спробуй його відразу не підняти – воно втече на волю напевно!

      Тому всі ведмежата кинулися допомагати Юджину шукати шматочок мила. І підняли такий переполох, що по морю навіть мильна піна пішла, поки вони метушилися і борсалися лапами у воді.

      – От би зараз соломинку, –