Похідні історії ведмедика Юджина і його сім'ї. В Криму. Частина 1. Та

Читать онлайн.
Название Похідні історії ведмедика Юджина і його сім'ї. В Криму. Частина 1
Автор произведения Та
Жанр Книги для детей: прочее
Серия
Издательство Книги для детей: прочее
Год выпуска 2021
isbn 978-5-532-98437-0



Скачать книгу

відповідало Дитя, посміхаючись. Адже відповідати «так» і посміхатися навіть найменші дітки вміють. Тоді Чаклунка перевертала Дитя до себе спиною:

      – Отже, будемо їсти пиріжки з Дитям. Вони самі смачненькі! – говорила Чаклунка і починала робити вигляд, що їсть Дитя, як пиріжок, голосно плямкаючи та цілуючи регочуще Дитя.

      Поділися твоїми найулюбленішими сімейними іграми. Розкажи, у що тобі найбільше подобається гратися з рідними без іграшок і з ними? Може, чогось ти навчився у інших, а щось придумав сам? Якщо ще не придумував ігри, то почни придумувати просто зараз!

      Дощ для хоробрих

      Тільки ведмежата повечеряли кашою «Дружба» з пшеничної і кукурудзяної крупи, як несподівано вибухнув дощ.

      Вони збиралися йти на пляж грати в м'яч, але тепер Матуся Перша Ведмедиця їх не пустила. Ведмежата не стали сумувати, а придумали грати з калюжами води, яка накопичувалася зверху намету. Старший ведмедик взяв Юджина в лапи, і той ганяв калюжу по даху-стелі, сміючись і викрикуючи разом з братом проганялки для калюжі:

      – Бууу! – говорив Джордж.

      – Бууу-ррр! – кричав Юджин.

      – Ррр-ав-ррр-ав-ав! – загортаючи язик на бік, гарчав Сенічка.

      Це він придумав загортати язик трубочкою набік і, оскільки був старшим, навчив цьому всіх братів. У Джорджа виходило краще за всіх! І ми не зустрічали ще жодного ведмедя, який умів би так користуватися язиком. А для ведмедів язик – найважливіший інструмент для видобування меду.

      Покажи зараз своїм близьким, як ти вмієш загортати язик різними способами: робити ложечку, трубочку або голку. Вмієш дотягнутися ним до щоки, підборіддя або носа? А можливо, ти навіть зможеш перевершити ведмежат і зробити щось неймовірне і неповторне?

      Ведмежата дуже люблять дощ, але в холодну погоду їх не завжди пускають на пляж. Сьогодні другий день, і, хоча не було сонця, все ж ведмежата купалися з ранку. Вони пірнали і бігали один за одним, не звертаючи уваги на холодний вітер. Юджин в такий час купається в своєму чорно-блакитному гідрокостюмі, а старші брати – і зовсім загартовані, костюми їм не потрібні. Коли довго бігаєш з мокрим хутром, а погода стає все холоднішою й холоднішою, рано чи пізно тебе заженуть в Намет-Будинок.

      Тоді і приходять до братів різні ідеї, як розважити себе, щоб не сумувати за тим, що не можна гратися самим на цілому пляжі. Адже це так дивно – бути зовсім самим на великій території. Відчуваєш себе особливим, якщо робиш щось не як всі, правда?

      Наші малюки не вміють довго сумувати – є стільки занять поцікавіше! Вони придумують нові імена дощу і калюжам. Складають пісеньки про холодний вітер і борються, коли стає зовсім холодно, щоб не тремтіти. Знаєш, як борються ведмежата? Вони катаються стрімголов по підлозі, і неможливо розрізнити, де чия лапа. Навколо стоїть такий шум і рев, що нічого, крім них, не чути.

      Так було до самого вечора, до відбою. Ведмедиця Королева, щоб вгамувати малюків, взялася читати їм розповіді про різних лісових тварин. І