Секрети Лос-Анджелеса. Джеймс Эллрой

Читать онлайн.
Название Секрети Лос-Анджелеса
Автор произведения Джеймс Эллрой
Жанр Полицейские детективы
Серия Лос-Анджелеський квартет
Издательство Полицейские детективы
Год выпуска 1990
isbn 978-617-12-7375-7



Скачать книгу

незабаром дізнаєтеся, – сказав Екслі по телефону нашому кореспондентові. – На завтра у мене запланована телевізійна прес-конференція. Крім мене, там будуть люди з комісії дорожнього будівництва та місцевого парламенту».

Журнал «Цілком таємно», лютий 1953 рокуОКРУЖНИЙ ПРОКУРОР ЛОС-АНДЖЕЛЕСУ ВІДПОЧИВАЄ ВІД КАМПАНІЇ ІЗ ЧОРНИМИ КРАСУНЯМИ!!!Сідней Гадженс

      Білл Макферсон, окружний прокурор Лос-Анджелесу, полюбляє молоденьких, довгоногих, грудастих, окатих і – чорних. Від гарлемського Шуґар-Гілл до негритянських кварталів Лос-Анджелеса наш 57-річний сім’янин, батько трьох дочок-підлітків, відомий більше як любитель солоденького, завжди готовий смітити зеленими папірцями в тих таємних куточках, де гримить джаз, стоїть густий дим із запахом трави і під надривні ридання саксофона вибухають пристрасні чорно-білі романи.

      А втім – що тут такого? Макферсон, у якого у самому розпалі передвиборча кампанія, мусить тягатися із молодим та вправним Еллісом Лоу. Не дивно, що його тягне розслабитися. Самі подумайте. Може, він ходить поплавати в басейні клубу «Джонатан»? Ні. Може, він воліє сходити із родиною на вечерю до Майка Лімана або в «Тихий океан»? Ні. То куди ж він іде? Прямісінько в негритянські бари.

      На південь від бульвару Джефферсона розміщено зовсім інший світ. Вкладайте волосся, одягайте червоний шкіряний піджак і відправляйтеся на пошуки пригод. Білл Макферсон ходить сюди щочетверга.

      Але повернімося до фактів. Меріон Макферсон, багатостраждальна дружина нашого ласунчика Білла, думає, що по четвергах її чоловік ходить на бокс – дивитися, як молоді легковаговики-мексиканці щосили лупцюють один одного. Але вона помиляється – увечері у четвер Поганий Біллі кохатиметься, а не насолодждуватиметься битвами.

      Факт номер один: Білл Макферсон – регулярний клієнт «Салону Мінні Робертс», відомого кольорового борделю на півдні Лос-Анджелеса. Можете вважати це чутками – хоча на порожньому місці такі чутки не з’являються, – але подейкують, що наш Біллі обожнює приймати ванну у молоці вартістю у $35 разом із двома пухкими дівчатами з Конго.

      Факт номер два: Макферсона бачили в закладі Томмі Такера – наш герой із задоволенням слухав Чарлі «Птаху» Паркера (еге ж, ще того торчка) і попивав фірмові коктейлі в місцевому барі. Його остання пасія – Лінетт Браун, 18-річна чорношкіра дівчинка, яку вже двічі притягували за зберігання марихуани, – погодилася дати інтерв’ю нашому кореспонденту.

      – Біллі любить чорних, – розповіла вона. – Він каже: «Хто раз спробував чорненьку, той уже білу не полюбить». Він любить джаз і любить позависати. Він справді одружений? Він насправді окружний прокурор?

      Так, насправді, солоденька. Поки що принаймні. До виборів ще так багато четвергів, а чи зможе наш Грайливий Біллі так довго стримувати свої темні бажання?

      І пам’ятайте, дорогі читачі, що про все це ви вперше почули від нас – без протоколу, конфіденційно і цілком таємно.

УРИВОК: «Лос-Анджелес Геральд-Експрес», 1 березняПОЛІЦЕЙСЬКОГО,