Секрети Лос-Анджелеса. Джеймс Эллрой

Читать онлайн.
Название Секрети Лос-Анджелеса
Автор произведения Джеймс Эллрой
Жанр Полицейские детективы
Серия Лос-Анджелеський квартет
Издательство Полицейские детективы
Год выпуска 1990
isbn 978-617-12-7375-7



Скачать книгу

Віллі Веннерголма, – і мені хотілося б розкривати справи такого ж масштабу. Для цього дуже важливо опинятися в потрібний час в потрібному місці, але, крім цього, необхідний якийсь внутрішній потяг до розгадування таємниць та наведення порядку у хаосі. Думаю, це необхідно, щоб стати добрим детективом.

      Екслі, безсумнівно, опинився в потрібний час у потрібному місці восени 1943 року, коли він, єдиний, хто вижив у запеклій сутичці з противником, самотужки прорвався через три окопи, сповнені японських піхотинців. Він опинився в потрібний час в потрібному місці, коли його смілива заява розбила кригу мовчання про той ганебний інцидент, що відбувся в Центральному відділку поліції у Святвечір. Але хай про ці переломні моменти його життя розповість сам Ед Екслі.

      – Це в минулому, я зараз повністю зосереджений на майбутньому. Працюючи у Відділі детективів, я набираюся безцінного досвіду, але від батька і його старого друга Арта Де Спейна я вчуся ще більше. Вечорами ми зчаста відшліфовуємо мистецтво допиту – для мене це чудове тренування, для батька та Арта – прекрасна розвага. Ми з батьком схожі, але все-таки дуже різні. Моєму батькові потрібен увесь світ, а мені – тільки те, що може запропонувати служба в поліції.

      Престон Екслі та Ед Екслі пережили Томаса, а Марґаріт Екслі (уроджена Тіббетс) померла від раку шість років тому. Чи вплинули ці особисті втрати на їх життя?

      – Бог мені свідок, що так, – відповідає Престон. – Ніхто їх обох мені не замінить.

      Едмундові з приводу цього також є що сказати.

      – Томас – це Томас, – каже він. – Мені було всього лише сімнадцять, коли він загинув, думаю, я навіть і не знав його по-справжньому. Інша річ – мама. Її я знав добре, вона була чудова, відважна та сильна, хоча й із невимовно сумними очима. Мені дуже її не вистачає, і, сподіваюся, моя майбутня дружина буде схожа на неї, хіба що трохи життєрадіснішою.

      Отже, у сьогоднішній нашій рубриці «Профіль» ви познайомилися із представниками двох поколінь Екслі, що віддано служать на благо рідного краю.

ЗАГОЛОВОК: «Лос-Анджелес Таймс», 9 липняЛОУ БАЛОТУЄТЬСЯ НА ПОСАДУ ОКРУЖНОГО ПРОКУРОРАЗАГОЛОВОК: Світська хроніка,«Лос-Анджелес Геральд-Експрес», 12 вересняШЛЮБ ЛОУ ТА МОРРОУ СВЯТКУВАВ УВЕСЬ ГОЛЛІВУДУРИВОК: «Лос-Анджелес Таймс», 7 листопадаНАВЕСНІ У ВИБОРАХ НА ПОСАДУ ОКРУЖНОГО ПРОКУРОРА ЗІЙДУТЬСЯ МАКФЕРСОН ТА ЛОУ

      Вільяму Макферсону, що має намір вчетверте балотуватися на пост окружного прокурора Лос-Анджелеса, доведеться поборотися із власним заступником Еллісом Лоу на виборах, що відбудуться в березні. Ці двоє достойників із великим відривом лідирують у списку з восьми кандидатів.

      За 56-річного Макферсона готові проголосувати 38 % виборців, за 41-річного Лоу – 36 %. Їхнім найближчим суперником є Дональд Чепмен, колишній голова управління міських парків, із усього лише 14 %. Решта 12 % приблизно порівну розподілені між п’ятьма кандидатами – очевидно, що шанси будь-кого з них на перемогу дуже примарні.

      На