Секрети Лос-Анджелеса. Джеймс Эллрой

Читать онлайн.
Название Секрети Лос-Анджелеса
Автор произведения Джеймс Эллрой
Жанр Полицейские детективы
Серия Лос-Анджелеський квартет
Издательство Полицейские детективы
Год выпуска 1990
isbn 978-617-12-7375-7



Скачать книгу

усе, що було».

      Ед відклав альбом; він ще не вирішив, під яким соусом він подасть Паркерові «Криваве Різдво», але добре знає, про що казав йому батько.

      Можливості дістати легко – важко потім за них розплатитися.

      Тату, я знаю це відтоді, як взяв до рук того вогнемета.

      Розділ 9

      – Якщо справа дійде до Великого Журі, то ти не викрутишся. Але ми з прокурором постараємося, аби до цього не дійшло.

      Джек подумки порахував, наскільки сильно він прислужився Еллісові Лоу. На його кампанію за допомогою Міллера Стентона та команди «Жетону Честі» вдалося збити понад шістнадцять штук баксів. Він особисто прищучив Бретта Чейза, пригрозивши оприлюднити документи про його збочені схильності. Макс Пелтц також не поскупився – за вказівкою Лоу з нього було знято всі питання стосовно податків. Та й Купідон із Джека вийшов незлецький – сьогодні у Лоу побачення із перебірливою Джоан Морроу.

      – Еллісе, моя б воля – я б хотів взагалі не давати свідчень. Але завтра мене допитують у Відділі внутрішніх розслідувань, і схоже на те, що без суду таки не обійдеться. Тому зроби що-небудь, будь ласка.

      Лоу задумливо крутив пальцями свій університетський ланцюжок:

      – Джеку, затриманий напав на тебе, ти адекватно захищався. Які до тебе питання? Але ти в той же час – особа доволі публічна, і, за попередніми показаннями, отриманими від адвокатів позивачів, четверо з постраждалих тебе впізнали. Тому тобі таки доведеться виступити перед судом. Цього тобі не уникнути.

      – Я просто хотів все це з тобою обговорити! Але якщо ти думаєш, що я буду стучати на своїх хлопців із відділка – повір, у мене раптово станеться напад амнезії. Comprende,[4] пане прокуроре?

      Лоу перехилився до нього через стіл.

      – Не треба сваритися – ми чудово спрацювалися. Турбуватися треба офіцерам Венделлові Вайту та Діку Стенсленду, але не тобі. До речі, до мене дійшли чутки, що в тебе з’явилася нова подружка?

      – Не зрозумів. Це розповіла Джоан Морроу?

      – Так, і вона, чесно кажучи, цього не схвалює, як і її батьки. Ти на п’ятнадцять років старший за Карен, та й минуле у тебе нечисте.

      Кедді, лижний інструктор, який виріс у сиротинці, навчився, як вгодити багатіям.

      – І Джоан не розповіла більше ніяких подробиць?

      – Тільки те, що дівчинка втріскалася у тебе по самі вуха і свято вірить у все, що читала в газетних вирізках. Я запевнив Джоан, що газети не можуть брехати. Карен розповідала сестрі, що поки що ти поводишся як справжній джентльмен, – і мені в це, чесно кажучи, повірити дуже важко.

      – Сподіваюся, сьогодні ввечері все буде інакше. Сьогодні після нашого скромного подвійного побачення ми поїдемо із Карен на вечірку «Жетона честі», а потім нарешті десь усамітнимося.

      Лоу покрутив у пальцях ланцюжок.

      – Джеку, а скажи-но, Джоан тільки розігрує з себе нечіпаху чи за нею справді впадають орди чоловіків?

      Джек задумливо повертів у пальцях ножа.

      – Скажімо



<p>4</p>

Зрозуміло? (Ісп.)