За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні. Джон Грей

Читать онлайн.
Название За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні
Автор произведения Джон Грей
Жанр Зарубежная образовательная литература
Серия
Издательство Зарубежная образовательная литература
Год выпуска 2017
isbn 978-617-12-3928-9, 978-617-12-3929-6, 978-617-12-3417-2, 978-0-06-091594-0



Скачать книгу

розслабитись і залишити позаду свої професійні проблеми, якщо розвинути в собі нове вміння – розповідати про свої почуття і налагоджувати зв’язок із партнером.

      Джек має справу зі схожим викликом. Якщо чоловік частково пригнічує свою чоловічу сторону протягом дня, йому теж потрібно знайти баланс в особистому житті. Наприкінці дня йому варто налагодити тісніший зв’язок зі своєю чоловічою стороною. Провівши день у вихованні дітей, Джек хоче розповісти партнерці про свої почуття, щоб налагодити з нею зв’язок, але насправді він може зробити це краще, якщо спочатку побуде на самоті або вислухає розповідь Джоан про її день, а не розповідатиме про власний. До того ж, хоча на перший погляд це може здатися шокуючим, чоловіки, які надто багато говорять про свої почуття, можуть вбити романтику у відносинах (ми детальніше розглянемо причину цього в наступних розділах).

      Хоча на перший погляд це може здатися шокуючим, чоловіки, які надто багато говорять про свої почуття, ризикують убити романтику в стосунках.

      Не маючи нової інформації про потребу в балансі, Джоан удома автоматично переходить на чоловічу сторону, а Джек так само автоматично – на жіночу. Якщо не змінити ці тенденції, Джоан і Джек несвідомо збільшать дистанцію і підсилять стрес у своїх відносинах. Водночас за допомогою нової інформації про те, як знайти цей баланс, Джек і далі може виражати свою жіночу сторону і розповідати про свій день, але не тоді, коли його партнерка має в цьому більшу потребу. Джоан також може виражати свою чоловічу сторону і проводити час на самоті, але в інший спосіб – у той, який дасть їй змогу справді розслабитись і повністю насолодитися цим часом.

      Джоан і Джек – лише один із прикладів порушення балансу і втрати пристрасті у відносинах сучасних чоловіків і жінок. Без нових навичок побудови відносин, які насамперед підтримують наші змінні ролі, ця нова динаміка може посилювати стрес, навіть якщо вона розширює нашу особисту свободу. Таке збільшення стресу відображається на наших стосунках, а також на рівні щастя і стані здоров’я.

      Звісно, я не пропоную повернення до традиційних ролей як спосіб упоратися з новими викликами. Незалежно від обраної ролі розуміння своїх емоційних потреб відповідно до гормональних потреб своєї біологічної статі може суттєво збагатити наші близькі відносини. Приймаючи і враховуючи відмінності між нами, ми можемо підтримувати одне одного і себе у новий спосіб, який дає нам можливість більш ефективно відповідати на нові виклики і знаходити баланс.

      Знову ж таки, не існує правильного способу проявляти тенденції Марса і Венери. Кожен чоловік і кожна жінка роблять це у власний, унікальний спосіб. Одна жінка відчуває більшу потребу в поглибленні зв’язку з партнером за допомогою розмов про свої почуття, а інша прагне бути незалежною і присвячувати більше часу собі. В одних чоловіків сильніша потреба у незалежності, а інші хочуть проводити більше часу зі своїми дружинами. Але завдяки глибшому розумінню своїх відмінностей і гендерно специфічних