За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні. Джон Грей

Читать онлайн.
Название За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні
Автор произведения Джон Грей
Жанр Зарубежная образовательная литература
Серия
Издательство Зарубежная образовательная литература
Год выпуска 2017
isbn 978-617-12-3928-9, 978-617-12-3929-6, 978-617-12-3417-2, 978-0-06-091594-0



Скачать книгу

у традиційних відносинах. Однак у складному сучасному світі, в якому жінки перебирають на себе чоловічі ролі, вони автоматично виявляють у собі багато тенденцій Марса. Так само і чоловіки, які починають виконувати в домі традиційно жіночі функції, можуть побачити у себе риси, притаманні Венері. Читаючи цей список, подумайте про те, які з цих рис краще описують вас. У чому ви та ваш партнер з Марса, а в чому – з Венери?

      Чоловіки і жінки завжди по-різному проявляли ці тенденції Марса і Венери, але, як ви, мабуть, помітили, з кожним роком дедалі більше жінок проявляють чоловічі риси і дедалі більше чоловіків – жіночі. Це зумовлено тим, що в цьому списку описано лише тенденції Марса і Венери. Кожна особистість є їх унікальним поєднанням. І жодне поєднання не буває правильним або неправильним.

      У випадку з вашими стосунками може здаватися, що зараз усе навпаки: і жінки – з Марса, а чоловіки – з Венери. Або ж у ваших відносинах чоловіки досі з Марса, а жінки – з Венери.

      У будь-якому разі ширша поінформованість про наші характерні тенденції допомагає краще підготуватися до них у тих випадках, коли вони проявляються. У наступних розділах ми розглянемо, як ці тенденції могли змінитись і як вони можуть відрізнятися для вас, а також надамо нову інформацію, що підтримуватиме вас і ваші відносини незалежно від того, наскільки ви ідентифікуєте себе з тією чи іншою групою тенденцій.

Зміна ролей

      Те, що дедалі більше чоловіків і жінок демонструють протилежні гендерні тенденції, добре, бо це означає, що ми відчуваємо більшу свободу бути тими, ким ми є насправді, незалежно від суспільних очікувань. Але, відкинувши традиційні ролі Марса і Венери, у деяких випадках ми відмовляємося від однієї ролі лише для того, щоб перейняти іншу, не менш обтяжливу.

      Відкинувши наші традиційні ролі Марса і Венери, в деяких випадках ми відмовляємося від однієї ролі лише для того, щоб перейняти іншу, не менш обтяжливу.

      Багато жінок у наш час надто далеко перейшли на свою чоловічу сторону і як наслідок – скаржаться на стрес, виснаження, пригнічення або нездатність просто розслабитись і насолоджуватись життям.

      Джоан – адвокат у великій юридичній фірмі. Вона часто почувається знервованою через надмірну кількість справ і не може розслабитись, коли повертається додому. Джоан заробляє більше, ніж її чоловік Джек, тому вони вирішили, що він працюватиме неповний робочий день і залишатиметься вдома, щоб доглядати за дітьми. Подружжя люблять і підтримують одне одного, але, як це часто буває, в їхніх стосунках зникла пристрасть.

      Джоан вважала, що гендерні відмінності не мають жодного значення. Під час зустрічі на невеликій вечірці я розповів їй, що пишу нову книжку.

      Джоан сказала: «„Чоловіки з Марса, жінки з Венери“ – це точно не про мене. Я не вважаю, що чоловіки і жінки настільки різні».

      Джек на це відповів: «Я думаю, в ній багато правильних речей. Якщо ви зміните назву