За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні. Джон Грей

Читать онлайн.
Название За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні
Автор произведения Джон Грей
Жанр Зарубежная образовательная литература
Серия
Издательство Зарубежная образовательная литература
Год выпуска 2017
isbn 978-617-12-3928-9, 978-617-12-3929-6, 978-617-12-3417-2, 978-0-06-091594-0



Скачать книгу

яке відрізняється від унікального Я партнера, можна не лише підтримувати пристрасть, а й зміцнювати її.

      Закоханість у партнера схожа на пристрасне захоплення новою піснею. Спершу ви не можете нею наслухатись, і здається, що вона подобатиметься вам завжди. Однак якщо ви слухаєте її знову й знову, навіть коли спочатку вона збуджувала кожну клітину вашого тіла, з часом її вплив послаблюється. Пристрасть, яку ви відчували на початку, зникає. Поки пісня нова й незвична, вона автоматично стимулює вироблення певних хімічних речовин мозку і гормонів, завдяки яким ви почуваєтесь жвавішими. Коли пісня стає звичною, ці речовини і гормони більше не стимулюються.

      Якщо ви слухатимете одну й ту саму пісню знову і знову, навіть якщо спочатку вона збуджує кожну клітину вашого тіла, з часом ефект від неї послабиться.

      Гарна новина для наших відносин: люди – не аудіозаписи. На відміну від статичного запису, люди можуть змінюватись і рости, і вони це роблять. Коли відносини сприяють автентичному вираженню нашого унікального Я, ми продовжуємо щоденно змінюватись і рости. Ця постійна новизна може підтримувати потяг і пристрасть.

      Але коли ми придушуємо певні аспекти своїх чоловічих і жіночих сторін для того, щоб заробляти собі на життя, відповідати на соціальний тиск і очікування або просто, щоб догодити партнерові, ми перестаємо рости, і наш потяг до нього послаблюється.

      Зберігати новизну у відносинах за допомогою змін і зростання важливо, але ще важливішим є автентичне вираження наших чоловічої й жіночої складових. Маскулінні якості чоловіка, проявлені у такий спосіб, який сприяє реалізації фемінних якостей жінки, захоплюють і пробуджують її романтичні почуття. Коли жінки кажуть, що їм потрібен «справжній чоловік», вони мають на увазі саме це.

      Посилене вираження фемінних якостей чоловіка, таких як любов, уразливість, співпраця і взаємозалежність, допомагає йому надавати жінці більшу підтримку в прояві нею своєї чоловічої сторони. Але якщо він не поєднує прояви цих жіночих якостей із повноцінним вираженням своєї чоловічої сторони, з такими її якостями, як незалежність, упевненість і компетентність, можливо, жінка його любитиме, але він не приваблюватиме її. У багатьох випадках її кохання набуде рис платонічного, або вона матиме до нього радше материнські почуття.

      Так само фемінні якості жінки, виражені в такий спосіб, який сприяє вираженню маскулінних якостей чоловіка, пробуджують і підтримують його романтичний інтерес до неї. Часто сильні жінки пояснюють свою самотність тим, що чоловіків відлякує їхня сила, та насправді багато хто з них пригнічує свої жіночі якості, і саме з цим пов’язана відсутність інтересу до них з боку чоловіків.

      Коли прояв маскулінних якостей жінки, таких як незалежність, наполегливість, упевненість і сила, зростає, але вони збалансовані з її жіночими рисами, це дає чоловікові можливість почуватися ще успішнішим у відносинах. Його сприяння в тому, щоб жінка повернулася до своєї фемінної сторони після робочого дня, посилює її здатність