За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні. Джон Грей

Читать онлайн.
Название За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні
Автор произведения Джон Грей
Жанр Зарубежная образовательная литература
Серия
Издательство Зарубежная образовательная литература
Год выпуска 2017
isbn 978-617-12-3928-9, 978-617-12-3929-6, 978-617-12-3417-2, 978-0-06-091594-0



Скачать книгу

в унікальному поєднанні маскулінних і фемінних якостей жінки переважали чоловічі риси, вона почувалася більш обмеженою і пригніченою впродовж усього життя, а отже, відчувала брак душевного спокою, любові, щастя й задоволення. Також жінка потерпала від сильного стресу – окрім тих випадків, коли їй вдавалось звільнитися від суспільних норм і виражати свою чоловічу сторону. Але цей шлях до щастя не завжди був надійний, адже для того, щоб виражати свою чоловічу сторону, їй часто доводилось пригнічувати свої взаємозалежні жіночі якості. Така жінка часто залишалася самотньою, позаяк їй було важко знайти чоловіка, який би з любов’ю підтримував її незалежність і самодостатність.

      Більш маскулінна жінка могла послабити свій внутрішній стрес, кинувши виклик культурним нормам.

      У наш час жінки можуть вільно виражати свої чоловічі якості, але ті з них, у яких переважають фемінні якості, відчувають більший стрес, оскільки для пристосування і конкуренції на роботі їм доводиться пригнічувати свою жіночність. До того ж вони мають більшу потребу в тому, щоб піклуватися про інших і самим відчувати турботу, ніж ті жінки, в яких переважають чоловічі якості.

      Це не означає, що в наш час жінки з більш вираженими чоловічими якостями не відчувають стресу. Вони часто краще дають собі раду зі стресами на робочому місці, але у відносинах стикаються зі значно більшими труднощами. Оскільки їхня жіноча сторона не така сильна, вони не навчилися гармонійно її реалізовувати. У них погано виходить приймати підтримку і просити про допомогу.

      Жінкам, у яких домінують чоловічі якості, як правило, погано вдається приймати підтримку або просити про допомогу.

      Знову ж таки, у чоловіків ситуація схожа, але протилежна. Зараз більше чоловіків ідуть за покликом серця і роблять те, що їм подобається. Це активує їхню жіночу сторону, але водночас може пригнічувати чоловічі якості, незалежність і відстороненість. Замість того щоб бути незворушними, спокійними і зібраними, вони невпевнені й нерідко проявляють агресивність, надмірну вимогливість або надокучливість у близьких стосунках.

      Коли чоловіки переходять надто далеко на свою жіночу сторону і пригнічують певні аспекти своєї чоловічої сторони, вони часто поводяться надміру емоційно і легко стають незадоволеними своїми відносинами. Ці чоловіки залишаються самотніми, бо їм здається, що жодна жінка не відповідає їхнім вимогам. Вони дуже романтичні й зворушені, коли вперше зустрічають жінку, але це швидко минає. Часто чоловіки просто не можуть визначитися: в один момент вони не здатні жити без коханої (взаємозалежність), а в наступний повертаються до своєї незалежної, відособленої сторони і втрачають до неї інтерес.

      В один момент він не може жити без коханої, а в наступний повертається до своєї незалежності й відособленості і втрачає до жінки інтерес.

      Інші чоловіки одружуються, але, намагаючись догодити партнерці, пригнічують свої маскулінні якості. Хоча в цей