За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні. Джон Грей

Читать онлайн.
Название За межами Марса та Венери. Магія стосунків у бурхливому сьогоденні
Автор произведения Джон Грей
Жанр Зарубежная образовательная литература
Серия
Издательство Зарубежная образовательная литература
Год выпуска 2017
isbn 978-617-12-3928-9, 978-617-12-3929-6, 978-617-12-3417-2, 978-0-06-091594-0



Скачать книгу

проявляти, розвивати, виражати, навіть одночасно, ці різні якості. Завдяки поєднанню наших автентичних чоловічих і жіночих якостей ми дозріваємо до вищої любові, про яку детальніше поговоримо в останньому розділі.

      Завдяки поєднанню наших автентичних чоловічих і жіночих якостей ми можемо дійти до переживання вищої любові.

      У загальному розумінні мета першої половини нашого життя – відкривати, розвивати і проявляти численні чоловічі та жіночі якості свого автентичного Я з акцентом на наших біологічних відмінностях і відповідних потребах. У підлітковому віці рівень тестостерону в організмі хлопця зростає у двадцять разів, рівень естрогену в дівчини – до шести. Якщо цей баланс нестійкий, вони відчуватимуть зайвий внутрішній стрес.

      Дівчина-підліток, в якої сильніше виражені чоловічі якості, менше потребує стимуляції жіночої сторони для підтримання здорового рівня естрогену, а дівчина з переважанням жіночих якостей потребуватиме більшої підтримки. Однак незалежно від проявленості їхніх чоловічих якостей, послабити внутрішнє напруження обох дівчат у стресовій ситуації можна, тимчасово посиливши підтримку жіночої сторони і відновивши здоровий рівень естрогену. Так само коли у хлопця-підлітка виникає стрес, йому слід тимчасово зосередитись на вираженні своєї чоловічої сторони і відновити таким чином свій рівень тестостерону незалежно від того, яким є його здоровий баланс порівняно з іншими хлопцями.

      Після підліткового віку рівень естрогену в організмі жінки поступово знижується, а рівень тестостерону підвищується і досягає свого піку приблизно у тридцять п’ять років (чимало жінок повідомляють про розквіт їхньої сексуальності приблизно в цьому віці). У чоловіків відбуваються протилежні зміни. У віці тридцяти п’яти років рівень тестостерону в організмі чоловіка може почати знижуватись. Перед цим падінням рівень естрогену в його організмі поступово підвищується, і це підвищення продовжується й надалі (зауважимо: поступове зниження рівня тестостерону є типовим для чоловіків у нашому суспільстві, але не для представників корінного населення).

      Саме в цей період, коли організм чоловіка природно виробляє більше естрогену, а організм жінки – тестостерону, ми вирушаємо у подорож з метою поєднання наших чоловічих і жіночих якостей задля досягнення вищої любові.

      Якщо жінка не навчилася забезпечувати і підтримувати вироблення жіночих гормонів, зі збільшенням рівня тестостерону відносно рівня естрогену вона відчуватиме низку симптомів менопаузи. Припливи, безсоння, тривога або депресія є типовими симптомами менопаузи в сучасному суспільстві, але у корінних народів, в яких жінкам допомагають виражати свою жіночу сторону, вони не проявляються. Перед менопаузою, під час і після неї, якщо жінка не спирається на свою жіночу сторону, в її організмі починає домінувати тестостерон, відповідно, підвищується рівень стресу. Це породжує незадоволення, безрадісність, злість, відчуття нереалізованості.

      Перед менопаузою, під час