Крутість тобі личить. Як перестати сумніватися в собі й почати жити на повну. Джен Сінсеро

Читать онлайн.
Название Крутість тобі личить. Як перестати сумніватися в собі й почати жити на повну
Автор произведения Джен Сінсеро
Жанр Зарубежная образовательная литература
Серия
Издательство Зарубежная образовательная литература
Год выпуска 2013
isbn 978-617-12-3826-8, 978-617-12-3825-1, 978-617-12-3216-7, 978-0-7624-4769-5



Скачать книгу

станеш егоїстом, якщо почнеш піклуватися про себе, просто будеш трохи щасливішим. Дбай про себе, наче ти найкраща людина, яку ти будь-коли зустрічав.

4. Знайди заміну

      Ми так звикли до своїх негативних мимовільних реакцій на самих себе, що ніколи й не думаємо піддати їх сумніву. Ми просто сприймаємо їх за правду, чисту правду і нічого, крім правди. Але як тільки ми усвідомимо свої моделі мислення та поведінку, то можемо свідомо їх змінити. Отож, почни звертати увагу на таке:

      Що ти думаєш, коли дивишся у дзеркало?

      Що відбувається в тебе всередині, коли ти бачиш людину, яка досягла успіху в тій справі, якою ти завжди хотів займатися, але ніколи не наважувався?

      Що ти думаєш і відчуваєш, коли підходиш до групи красивих та успішних людей?

      Чи коли ти всіляко намагаєшся зробити щось, але тобі не вдається?

      Чи коли тебе покинула дуже гарна дівчина? І сексуальна?

      Чи коли ти цілий день ходиш містом, а в тебе, виявляється, розстібнута ширінька?

      Чи коли ти залишаєш каву на даху свого автомобіля і рушаєш?

      Чи коли ти засмучуєш свого друга?

      Чи коли ти вдарив палець на нозі об кухонний стіл уже вдесяте за сьогодні?

      Чи коли ти забуваєш про день народження батька?

      Чи коли ти грубіяниш людині, яка цього зовсім не заслуговує, причому так різко, ніби маєш на це право?

      Зверни увагу на порожні слова, що спадають тобі на думку, коли ти відчуваєш огиду до себе, і подумай, як відреагувати по-новому і краще.

      Наприклад, якщо кожного разу, коли ти дивишся у дзеркало, твоя перша думка – «оййй!..», то зроби свідому спробу змінити її на «вау, круто!».

      Якщо в тебе складні стосунки з батьком і ти картаєш себе щоразу, коли сказав йому щось неприємне, заміни фразу «Я – чудовисько» на «Я – просто мала дитина, яка визнає свої помилки». А потім, звісно, перепроси батька.

      Якщо твоя стандартна реакція на якусь неприємність – «Брр, Її Королівська Потворність знову завдає удару», заміни її на «Чого я можу з цього навчитися?»

      Найважливіша річ полягає в тому, щоби звільнитися від трагедії і переконання, що ти теперішній і є справжнім собою. Я не переживаю, якщо ти з легкістю можеш сказати собі: «У тебе нормальний ніс і твоє обличчя має чудовий вигляд, а не такий, ніби в нього в’їхали яхтою». Адже одного дня може так статися, що з’явиться якась відома та стильна модель, у якої ніс буде значно більшим за твій і яка впевнена, що вона прекрасна в будь-якому образі, і раптом ти зрозумієш, що ти теж гарний, а всі будуть у захваті від твого носа, попри те, що ще вчора ти думав, як його відпиляти.

      Саме так безглуздо ми поводимося.

      Не витрачай свого життя на чіпляння за якісь образливі рішення, які ти колись сам приймав. Замість того виріши замінити їх новими і значно кращими.

5. Не глузуй із себе

      Постійне використання гумору, який принижує гідність, – тільки для лузерів. Я розумію, що такі жарти можуть бути неймовірно смішними, і я також інколи