Numeroloogia. Leia oma õnne valem. Kai Tamm

Читать онлайн.
Название Numeroloogia. Leia oma õnne valem
Автор произведения Kai Tamm
Жанр Эзотерика
Серия
Издательство Эзотерика
Год выпуска 2016
isbn 978-9949-9738-2-8



Скачать книгу

p>Kai Tamm

      Numeroloogia. Leia oma õnne valem

      SISSEJUHATUS

      Numeroloogia on iidne salateadus, mis põhineb arvude sümboolikal ning mida tundsid juba vanad egiptlased, kaldealased, hindud, hiinlased, kreeklased jne.

      Vaevalt, et keegi oskab ja saabki öelda, kus asub numeroloogia tegelik sünnikodu, kuid muistsed Avesta1 ürikud räägivad, et arvude süsteemi ja seega ka numeroloogia tõid Maale Sinise Rassi esindajad, kes olevat väidetavalt semiidi rahvuste, iidsete assüürlaste, babüloonlaste, sumerite ning meie päevil araablaste ja juutide esivanemad.

      Erinevatel kultuuridel ja koolkondadel on numbritel erinevad numeroloogilised tähendused ning süsteemid. Suurt rolli mängib siin rahvuslik eripära. Numeroloogial on sügavad seosed nii astroloogia ja mütoloogia kui ka kabalistliku Elu Puu ja hiina Muutuste Raamatuga. Kitsale numbrite tõlgendamisele toetuvate voolude esindajad väidavad meelsasti, et just nende lähenemisviis on see õige, kuid siiski pole päriselt olemas algupärast ja ainuõiget numeroloogilist süsteemi. Igas neist on midagi niisugust, mis on teistest täiesti erinev, kuid samuti õige, kuna erinev on lihtsalt vaatenurk.

      Antiikaja arvude sümboolikale Euroopas lõi väidetavalt aluse eelkõige Vana-Kreeka filosoof ja matemaatik Pythagoras (570 – u. 500 e.Kr). Pythagoras väitis, et kõikide asjade põhialuseks on numbrid ning nendega on võimalik väljendada absoluutselt kõike. Kaasaarvatud selliseid abstraktseid mõisteid nagu armastus, vihkamine, õiglus.

      Milline on olnud numeroloogia areng? Sellele küsimusele on väga raske vastata. Tänaseks on paljus muutunud nii Pythagorase ja tema õpilaste ning järgijate pütaagorlaste tööd kui ka teised algupärased materjalid. Numeroloogilised algmaterjalid on mõnikord lausa tundmatuseni muutunud tänu mitmekordsetele tõlkimistele, erinevatele tõlgendajatele jne. Selge on ka see, et muistne ja tänapäeva inimene erinevad suuresti, kuigi nende põhiolemus on sama. Paljud kaasaja arvestatavad numeroloogid on aluseks võtnud mingi kindla süsteemi ning toetudes eelkõige enda praktikale, loonud sellest oma versiooni ja vastavad tõlgendused. Enda kohta võin öelda, et see, millega aastaid tagasi alustasin, on tänaseks tundmatuseni muutunud ja muutub pidevalt, sest aktiivse uurimise ning praktika käigus see teisiti olla ei saagi.

      MIS KASU ON NUMEROLOOGIAST?

      Inimese elukanga moodustavad mitmetest sümbolitest (näiteks astroloogilistest) ning numbritest mustrid ja numeroloogia on üks võimalustest õppida seda kangast lugema. Numeroloogia vaatleb numbreid kui võtit, mille abil saab avada inimese olemust ja mõista tema käitumist. See on suhteliselt lihtne meetod ja sellega on võimalik treenida oma intuitiivseid andeid ning leida tee inimhinge sügavustesse.

      Tuleb meeles pidada, et igal numbril on oma head ja halvad küljed ning ühtegi neist ei saa tõsta teistest kõrgemale. Numbrid käituvad iga inimese juures mõneti erinevalt, sest inimesed alluvad end ümbritseva keskkonna ja kollektiivse alateadvuse mõjudele. Erineva värvingu annavad ka erinevad põhinumbrid. Seetõttu võime me püüda numbreid mõista, kuid ei tohi arvustada ega kategoriseerida.

      Numeroloogia ei kasuta kuu ega päikese märke ega ka planeete, vaid töötab inimese isiksusega vahetult, kasutades selleks numbreid, kuid numbrid iseenesest on seotud planeetidega ja nende mõjuga inimese käitumisele. Numeroloogia on üks meetod, millega saab ühendada mikro- ja makrokosmost ning mille abil on võimalik õppida tundma numbrite ja neid valitsevate taevakehade mõju inimese teadvusele ja käitumisele. Numeroloogias kehastavad planeedid inimlikke vorme ja nende käitumist võib vaadelda kui kosmilist mängu.

      Inimese jaoks, kes ei luba endale vabadust jälgida taevaste ja astraalkehade mõjusid, on planeedid kui kosmilised objektid, mis ei mõjuta tema füüsilist ega vaimset seisundit ja sellisele inimesele on kasutud kõik ennustuslikud teadused. Seevastu need, kellel on piisavalt usku, aega ja kannatlikkust, võivad leida õpetusi ja teadmisi.

      Eelkõige tuleb õppida tundma ja mõistma ennast. See, aga omakorda, aitab mõista teisi inimesi, muutuda terviklikuks ja harmooniliseks isiksuseks, tunnetada Kosmilisi Seadusi ja Rütme, et vältida halba ja korrata head. Numbritega töötamise üks eesmärk on energia säilitamine. Inimene, kes alustab mingit tööd valimata selleks õiget ajamomenti, teeb valesid samme ja kaotab kasutult palju energiat.

      Põhinumbrid moodustavad ühtse terviku. See on kui materjal, millest inimene loob vabal valikul oma elu. Kui inimesele anda kätte tükk puud, siis on ju mitmeid võimalusi: teha sellest kunstiteos, tarbeese või lihtsalt põletada… Ja kui sulle on antud materjaliks puit, siis ei saa sellest teha kaminat või kirvest. Nii on ka eluga – igaühele on määratud oma roll ning eesmärk. Kuidas ta seda esitab ja täidab, on juba tema enda teha.

      Numbrite vibratsioonid võivad olla vägagi vastuolulised. Erinevad iseloomujooned ilmnevad eri olukordades ja eri aegadel. Veel on oluline teada, et osade numbrite täismõjud avalduvad siiski pärast 30ndat eluaastat ja mõned veelgi hiljem. Samas ei pääse mõne numbri võnked üldse esile – teiste numbrite (takistavad) vibratsioonid on liiga tugevad. Tähtis on ka see, kui palju on arenenud mõne numbri positiivne või negatiivne külg, sest nagu ütleb Vana Hiina mõttetark Kong Fuzi: “Sünnipärastelt võimetelt on inimesed üksteisele lähedased, kuid harjumuste poolest on nad üksteisest kaugel.”

      HINGENUMBER

      Hingenumber on inimese sünnikuupäev.

      Hingenumber on numeroloogia üks peamisi mõisteid. Koos elutee- ja nimenumbriga moodustavad need inimese põhinumbrid.

      Hingenumber on inimese sünnikuupäev.

      Seda numbrit nimetatakse asjakohases kirjanduses mitmel moel, sealhulgas isiksuse-, tüve- ja isiklikuks numbriks. Hingenumber näitab inimese iseloomuomadusi ja teed, mida ta on endale valinud. Sellel numbril on tähtis osa inimese elus, kogu ta sõprade, elukaaslase ning tema isiklike vajaduste, ambitsioonide ja soovide valikul.

      Hingenumber avaldab mõju inimesele kogu elu jooksul, kuid eriti tugev on tema mõju isiku 35-40 eluaastal, kuna selleks ajaks on inimene tavaliselt küps ja välja kujunenud. Üldjuhul, mõnel puhul ka varem, hakkab peale 33-35ndat eluaastat märgatavat mõju avaldama veel teinegi põhinumber, mida nimetatakse elutee- ehk saatusenumbriks. See number on seotud isiku aktiivse karmaga, mis määrab ära inimese eluülesande ja elueesmärgi. Hingenumber oma tähtsust seejuures ei kaota.

      Hingenumber ja nimenumber on omavahel seotud: esimene neist näitab inimese iseloomu ja teine tema eneseväljendust. Hingenumbrit saab mõjutada nimenumbri muutmisega, samuti hariduse omandamisega, pühendumisega vaimsele tegevusele, abieluga (eriti juhul kui partneri mõju muudab inimese mentaalset alust) jne.

      Järgnevas hingenumbrite käsitluses on nende vastavused planeetidele esitatud hinduistliku Veda süsteemi alusel.

HINGENUMBER – 1

      See on iga kuu 1. kuupäev.

      Kõigi 1. kuupäeval sündinud inimeste hingenumber on 1.

      Number ühe valitsejaks ja seega ka sinu juhiks on Päike, kes annab sulle eesmärgi- ja mõttekindluse. Sul on kalduvus kiinduda oma ideedesse, seda eriti juhul kui oled veendunud, et oled õigel teel. Eluenergiast, visadusest ning julgusest sul puudu ei tule. Need omadused avalduvad eredalt aktiivses loomingulises töös. Jääb mulje, et sinu energiaallikad on ammendamatud. Otsid alati uusi võimalusi ning sul pole midagi ka riskantsete avantüüride vastu. Rasketest olukordadest väljapääsu leiad kergelt. Kui võtad endale mingi ülesande, kaalud enne selle kallale asumist hoolikalt läbi kõik poolt- ja vastuargumendid, mille tulemusena leiad ainuõige tegutsemisviisi. Kõik alustatu viid alati lõpule. Kui teed elus mingi tähtsa otsuse, on see pöördumatu ja lõplik. Samas tekitavad kõik möödalaskmised sinus pettumust.

      Sind on raske sundida muutma oma käitumist, arvamust või otsust. Suudad oma mõtteid väga kiiresti formuleerida. Sul on elust selged arusaamad ja kindel isiklik seisukoht, mis domineerib kõiges, millega kokku puutud. Oma väljendustes oled kindel, täpne ja selge. Oled valmis teiste eest hoolitsema, kuid soovid, et kõik alluks sinu kontrollile.

      Oled teatud mõttes väga konservatiivne, kuid armastad siiski ka uuendusi ja püüad alati eluga kaasa minna. Vahel võid endale aru andmata pakkuda oma mõtete pähe ammutuntud ideid, kuid seejuures lähtud siiski täiesti uudsest vaatevinklist. Sul on hea kujutlusvõime,



<p>1</p>

Avesta (A-vesta: esimene teade) – muistsete aarialaste püha raamat, mille ühes osas on väidetavalt kõik teadmised Kosmilistest Seadustest. Sellele raamatule põhinev legend räägib, et kõigi viie rassi esivanemad tulid Maale erinevatest tähtkujudest (Luik, Lüüra, Suur Karu jne) ning tõid endaga kaasa erinevaid teadmisi.