Juhi mõtteviis. Rasmus Hougaard, Jacqueline Carter

Читать онлайн.
Название Juhi mõtteviis
Автор произведения Rasmus Hougaard, Jacqueline Carter
Жанр Зарубежная психология
Серия
Издательство Зарубежная психология
Год выпуска 0
isbn 9789949694426



Скачать книгу

juhtida. „Efektiivsuse“ all peame silmas just seda, mis kõnetab teie enese ja teie töötajate sisemist motivatsiooni ja eesmärgipüstitust. Kui olete selleks suuteline – ning meie hinnangul on seda igaüks, kes asjaga piisavalt püsivalt tegeleb –, on teie töötajad pühendunumad ja produktiivsemad. Ja mis ehk veelgi tähtsam: te aitate kaasa suurema õnnetunde kasvatamisele, tugevamate inimsuhete loomisele ja sotsiaalse sidususe parandamisele nii oma organisatsiooni sees kui ka väljas.

      Nende uuringute käigus oleme koos oma rühmaga küsitlenud ja hinnanud enam kui 30 000 juhti tuhandetest ettevõtetest rohkem kui sajas riigis. Oleme põhjalikult intervjueerinud sadu tippjuhte. Oleme läbi töötanud tuhandeid juhtimisteemalisi uurimusi, mis käsitlevad selliseid valdkondi nagu neuroteadus, juhtimistemaatika, organisatsiooni areng ja psühholoogia.

      Sellele teadustööle toetudes oleme teinud järelduse, et tänapäeva juhtide jaoks on keskse tähtsusega kolm vajalikku vaimuomadust: meeleteadlikkus (M), isetus (I) ja kaastundlikkus (K). Oleme need omadused kokku liitnud mõisteks „MIK-juhtimine“.

      Kuidas aga MIK-juhtimiseni jõuda, inimeste sisemine pühendumus üles leida ja suuremat tulemuslikkust saavutada? Esmalt tuleb meeleteadlikkuse, isetuse ja kaastundega suhtuda iseendasse, seejärel oma töötajatesse ning siis oma ettevõttesse. „Juhi mõtteviis“ juhib teid samm-sammult sellest protsessist läbi.

      Kuna MIK-juhtimine saab alguse seestpoolt teie enda mõtteviisist ja laieneb seejärel väljapoole teiste inimeste ja organisatsiooni juhtimiseni, on ka see raamat samamoodi üles ehitatud. Kui mõistate iseennast – oma mõtteviisi –, suudate end efektiivselt juhtida. Ennast juhtides suudate efektiivselt juhtida teisi. Ja teisi juhtides saate paremini juhtida oma organisatsiooni. Samasugune struktuur läbib tervet raamatut, nagu on näidatud joonisel I-1. Raamatu esimene osa käsitleb enese mõistmist ja juhtimist, teine osa oma inimeste ning kolmas osa organisatsiooni mõistmist ja juhtimist.

      Joonis I-1

      Juhtimise kolm tasandit

      Iga osa alguses on eraldi peatükk mõistmise kohta, mis aitab teil paremini aru saada iseenda, oma inimeste ja kollektiivse organisatsioonikultuuri mõtteviisist. Pärast seda liigume igas osas edasi praktilisemate peatükkide juurde, kuidas neid kolme MIK-juhtimise koostisosa – meeleteadlikkust, isetust ja kaastundlikkust – oma juhtimisoskustes kasvatada ja rakendada.

      Me toome selle raamatu teieni täie enesekindlusega. Seda kirjutades oleme seisnud tõeliste hiiglaste õlgadel: need on meelepraktika meistrid, kes on meid aastakümneid innustanud, tippjuhid, kes meiega oma tarkust jagasid, ja teadlased, kes tutvustasid meile oma uurimuste tulemusi. Nüüd kutsume ka teid sellele teekonnale, aga teadke, et te pole üksinda. Tuhanded inimesed on enne teid neid praktikaid katsetanud ning selle käigus nii inimeste kui ka juhtidena suure muutuse läbi teinud. Teist saab nüüd üks selle liikumise liige ning meie toetame teid sel teekonnal.

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «ЛитРес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

/9j/4AAQSkZJRgABAQAAAQABAAD/2wBDAAMCAgMCAgMDAwMEAwMEBQgFBQQEBQoHBwYIDAoMDAsK CwsNDhIQDQ4RDgsLEBYQERMUFRUVDA8XGBYUGBIUFRT/2wBDAQMEBAUEBQkFBQkUDQsNFBQUFBQU FBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBQUFBT/wAARCAJYAZoDASIA AhEBAxEB/8QAHwAAAQUBAQEBAQEAAAAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtRAAAgEDAwIEAwUFBAQA AAF9AQIDAAQRBRIhMUEGE1FhByJxFDKBkaEII0KxwRVS0fAkM2JyggkKFhcYGRolJicoKSo0NTY3 ODk6Q0RFRkdISUpTVFVWV1hZWmNkZWZnaGlqc3R1dnd4eXqDhIWGh4iJipKTlJWWl5iZmqKjpKWm p6ipqrKztLW2t7i5usLDxMXGx8jJytLT1NXW19jZ2uHi4+Tl5ufo6erx8vP09fb3+Pn6/8QAHwEA AwEBAQEBAQEBAQAAAAAAAAECAwQFBgcICQoL/8QAtREAAgECBAQDBAcFBAQAAQJ3AAECAxEEBSEx BhJBUQdhcRMiMoEIFEKRobHBCSMzUvAVYnLRChYkNOEl8RcYGRomJygpKjU2Nzg5OkNERUZHSElK U1RVVldYWVpjZGVmZ2hpanN0dXZ3eHl6goOEhYaHiImKkpOUlZaXmJmaoqOkpaanqKmqsrO0tba3 uLm6wsPExcbHyMnK0tPU1dbX2Nna4uPk5ebn6Onq8vP09fb3+Pn6/9oADAMBAAIRAxEAPwDiI2bc 3zHqe59anV2/vN+dQIPmP1P86nQVkWSqzf3j+ZqRWb+8fzNRgVKooAkDN/eP509Wb+8fzNMHJqRR QA9WYfxH8zUiux/iP5mmAU9RQBJvbB+Y9PU021dt1x8x/wBc/c+tOxxTbT71z/12f+dAEluzH7R8 x/1rd/YU+zZv9IG4/wDHxJ3P96mWw4uf+ur/AMlp9iMm5/6+Jf8A0KkUXFZgM5P51XvGYTWHzHm5 TvVgDmq98P3+n+90n9aYF1CxA+Y9PWm2rMZbr5j/AK31/wBhaeg+QfSo7MZluv8Arr/7ItIBGZhq sHzH/USd/wDaSrwZv7x/OqL/APIYgH/TvL/6ElXwOKQDgWP8R/OnqWH8R/OmgU8CgCK3ZvtF18x+ 8vf/AGBVgMSep/Oq1sM3F3/vr/6AKtAU9gHBif