Eterična Ulja Za Vaše Zdravlje I Ljepotu. Lyudmila Ananieva

Читать онлайн.
Название Eterična Ulja Za Vaše Zdravlje I Ljepotu
Автор произведения Lyudmila Ananieva
Жанр Спорт, фитнес
Серия
Издательство Спорт, фитнес
Год выпуска 0
isbn 9788873045250



Скачать книгу

smirujuće djelovanje tijekom stanja prevelike uzbuđenosti, oslobađa od neuroze, depresije i nesanice;

       poboljÅ¡ava pamćenje, tonus, koncentraciju;

       ima pozitivan učinak na cjelokupni kardiovaskularni sustav;

       liječi bolesti očiju, općenito poboljÅ¡ava vid;

       blagotvorno djeluje na dane predmenstrualnog sindroma (PMS), normalizira menstrualni sekret.

      1.2. Ružino ulje u kozmetici i parfumeriji

      Ruža se s pravom smatra caricom mirisa i kraljicom cvijeća. Njen je miris od davnina povezan s luksuzom i ženstvenošću. U danaÅ¡nje vrijeme, ružino eterično ulje se koristi u proizvodnji parfema, kozmetike, te posebice u proizvodima za njegu kože lica i kose.

      Zahvaljujući moćnim obnavljajućim svojstvima, ružino ulje se učinkovito koristi kod tretmana za stariju, slabiju kožu, kao i za kožu koja je djelomično izgubila čvrstoću i elastičnost. Redovita primjena eteričnog ulja ruže stimulira staničnu obnovu, pridaje licu ovalne konture, poboljÅ¡ava tonus, povećava čvrstoću i elastičnost epidermisa, zaglađuje lice uklanjanjem plitkih mimičkih bora. Osim toga, uklanja staračke pjege, poboljÅ¡ava ukupni ten i zaglađuje kožu.

      KoriÅ¡tenje ružinog ulja korisno utječe na suhu kožu s znakovima grubosti i pilinga, intenzivno njeguje i omekÅ¡ava povrÅ¡inu kože, eliminirajući Å¡to je brže moguće postojeće probleme. Kada se koristi za njegu kože, on stvara nevidljivi sloj, koji služi kako bi zaÅ¡titili kožu od Å¡tetnog djelovanja vanjskih čimbenika (vjetra, mraza, sunca).

      Ružino ulje ima korisna svojstva za njegu vrlo osjetljive kože lica. Njegova primjena omekÅ¡ava kožu, ublažava upale i iritacije, sprečava njihovu ponovnu pojavu. Za one koji imaju problema s rosaceama (paukove vene) na licu, ružino ulje će pomoći da ih postanu manje vidljive s redovitom uporabom.

      Za njegu kože kapaka, ružino ulje također donosi izvrsne rezultate. Dodavanjem njegu proizvoda za kožu oko očiju brzo se oslobodite tamnih krugova ispod očiju, oteklina i mimičkih bora.

      Ovo uistinu "kraljevsko ulje" će vam pomoći da sveobuhvatno poboljÅ¡ate kožu lica i oboljenja kao Å¡to je psorijaza, alergijski dermatitis, ekcem, herpes, neurodermatitis, itd.

      1.2.1.Noćna krema protiv starenja

      1.2.1.1. Sastav

       Ulje slatkog badema — 30 ml.

       Ružino ulje — 3 kapi.

       Ulje pačulija — 3 kapi.

       Ylang-ylang ulje — 2 kapi.

       Ulje neroli — 2 kapi.

      1.2.1.2. Upotreba

      U bademovo ulje dodajte preostale sastojke i dobro promijeÅ¡ajte. Primijeniti ovu "kremu" na noć na prethodno očišćene kože lica od nečistoća i Å¡minke. Kroz dvadeset minuta, osuÅ¡iti viÅ¡ak proizvoda s papirnatim ručnikom. Čuvati u hladnjaku.

      1.3. Recepti za liječenje uljem ruže

      Za mlijeko preporučujemo da se upotrijebite s uljem ruže, dodajte toplu zavrelu vodu (5 l) smjesu čajne žličice soda i 3 kapi ulja ruža. Potrebno je ponavljati taj postupak sedam dana.

      Za herpes na stidnim usnama, ružino je ulje korisno u nerazrijeđenom obliku. Treba nanijeti izravno na kritično područje tri ili četiri puta dnevno.

      Da biste dobili osloboditi od psorijaze, alergijskog dermatitisa, neurodermitisa, ekcema i drugih kožnih bolesti, dobro je dodati ružino ulje u masti propisane za liječenje tih bolesti. Jedna kap ulja treba uzeti po jednu dozu preparata.

      Za ublažavanje zubobolje, kao i za ispiranje usta sa sljedećim sastavom: u 100 ml vode, dodati mjeÅ¡avinu od pola žličice sode bikarbone i jednu kap ružinog eteričnog ulja.

      Kako bi se poboljÅ¡alo cjelokupno zdravlje, preporučujemo uzimanje jedne kapi ružinog ulja tri puta dnevno prije jela. Kapa se na komadić Å¡ećera i jede.

      1.3.1. Ružina vodica

      1.3.1.1. Učinak

      Uklanja nabore oko očiju, masni sjaj i sužava pore.

      1.3.1.2. Sastav

       Topla prokuhana vodu — 250 ml

       Ružino ulje — 10 kapi.

      1.3.1.3. Upotreba

      Dodajte ulje u vodu i koristiti svakodnevno, ujutro i navečer, kao losion za čišćenje. Proizvod se može koristiti za otklanjanje edema i vrećica ispod očiju. Da biste to učinili, primijenite pamučne jastuke natopljene ružnim vodama u zatvorene oči i ostavite deset minuta. Nakon nekoliko postupaka problem u potpunosti nestaje.

      1.4. Moguće nuspojave koriÅ¡tenja eteričnog ulja ruže

      1 Pojedinačna netolerancija.

      2 Ne mogu se primijeniti u svom čistom obliku, osim navedenih slučajeva.

      3 Alergijske reakcije.

      4 Trudnoća.

      2. Anis

      Učinak: iskaÅ¡ljavajući, protuupalni, baktericidni, spazmolitički, imunomodulatorni, diuretik, antipiretik.

      Koristi se za akutne i kronične bolesti diÅ¡nog sustava (bronhitis, traheitis, upala pluća, astma), bolesti bubrega i mokraćnog mjehura, intestinalna atonija, normalizacija ravnoteže između vodenih masti i pomlađivanje kože.

      2.1. Učinak eteričnog ulja anisa

       Protuupalno, baktericidno, spazmolitičko, imunomodulatorno (uglavnom povećava aktivnost B-sustava), diuretik, antipiretik, koronarolitik, antikancerogen, antioksidans, ekspektoran.

       Stimulira diÅ¡ne respiratorne puteve.

       Pojačava lučenje probavnih žlijezda.

       Normalizira cirkulaciju krvi do mozga.

       Uklanja tahikardiju.

       Povećava mentalne i fizičke sposobnosti.

       Ublažava i emocionalni stres.

       Optimizira adaptivne reakcije.

       Tvori komplekse sa ionima olova, promiče njihovo izlučivanje iz tijela.

       Uklanja crijevnu atoniju.

       Smanjuje menstrualne bolove.

       Povećava proizvodnju mlijeka kod dojilja.

       Ima sedativni učinak, pomaže u uklanjanju depresije i smanjenju dječje hipereksibilnosti