Πώς Να Πραγματοποιήσεις Εύκολα Οποιαδήποτε Επιθυμία Σου. Берардино Нарделла

Читать онлайн.
Название Πώς Να Πραγματοποιήσεις Εύκολα Οποιαδήποτε Επιθυμία Σου
Автор произведения Берардино Нарделла
Жанр Личностный рост
Серия
Издательство Личностный рост
Год выпуска 0
isbn 9788873049326



Скачать книгу

      Î§Î±Î»Î¯Î» Γκιμπράν

      Î¤Î¹ σημαίνει επιθυμώ;

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

      Î£Ï„α λεξικά βρίσκουμε διάφορους ορισμούς όπως: έντονη θέληση να αποκτήσουμε ή να κάνουμε κάτι που φέρνει ευχαρίστηση και ικανοποίηση, αίσθησηστέρησηςγια κάτι που θεωρούμε απαραίτητο για τη σωματική ή την πνευματική μας υπόσταση, έντονο συναίσθημα που ωθεί στην επιδίωξη της απόκτησης, της επίτευξης ή της υλοποίησης όλων όσων μπορούν να ικανοποιήσουν μια σωματική ή πνευματικήανάγκη, παθιασμένη αναζήτηση ή κατάσταση αναμονήςπριν από τηναπόκτηση, την επίτευξη ή την υλοποίηση όσων θεωρούμε απαραίτητα για τις απαιτήσεις ή τις προτιμήσεις και τις ανάγκες μας.

      Î©Ï‚ εκ τούτου, η επιθυμία είναι μια άμεση τάση προς την επίτευξη του αντικειμένου της επιθυμίας και αν αυτή η παρόρμηση φτάσει στο στόχο της, προκύπτει μια αίσθηση απόλαυσης και ικανοποίησης, διαφορετικά μπορεί να προκύψουν συναισθήματα πόνου και απογοήτευσης.

      Î‘λλά από πού προέρχεται η επιθυμία; Τι ακριβώς είναι;

      Î— ετυμολογία του όρουdesiderio(επιθυμία) είναι πολύ ενδιαφέρουσα και όπως συχνά συμβαίνει με τέτοιες έννοιες, αποκαλύπτεται το βαθύτερο του νόημα.

      Î— λέξη desiderio(επιθυμία) προέρχεται από τα λατινικά και αποτελείται από το μόριο de- καιτο ουσιαστικό -sidera. Το de- έχει την έννοια της αφαίρεσης, της απομάκρυνσης, της απουσίας, ενώ sideraείναι ο πληθυντικός του sidus που σημαίνει αστέρι.

      Î˜Î± μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι desiderio(επιθυμία) σημαίνει «σταματώ να κοιτάζω τα αστέρια» ή «διαπιστώνω την απουσία των αστεριών» και όλα αυτά συνδέονται