Χαλάρωση. Andrzej Stanislaw Budzinski

Читать онлайн.
Название Χαλάρωση
Автор произведения Andrzej Stanislaw Budzinski
Жанр Общая психология
Серия
Издательство Общая психология
Год выпуска 0
isbn 9788873042730



Скачать книгу

χτύπο της, στον ρυθμό της κι επαναλαμβάνουμε: «η καρδιά μου χτυπά ήρεμα και κανονικά…όλο πιο ήρεμα και κανονικά…είμαι χαλαρός…όλο και πιο χαλαρός…»

       ΒΗΜΑ V (εβδομάδα 5)

      ÎŸ σκοπός – να αισθανθούμε θερμότητα στο ηλιακό πλέγμα

       ÎœÎ¯Î± νευρική δομή, που βρίσκεται κάτω από το διάφραγμα, ανάμεσα στο στομάχι και τη σπονδυλική στήλη, που συνδέει πολυάριθμα εσωτερικά όργανα: το στομάχι, τα έντερα, το συκώτι, το πάγκρεας, τη σπλήνα, τα νεφρά και τα επινεφρίδια.

       ÎœÎµ τη φόρμουλα «το ηλιακό μου πλέγμα είναι ευχάριστα ζεστό», αυτή η δομή απλώνεται σε όλα τα κοιλιακά όργανα, που αναφέρθηκαν παραπάνω.

       ΒΗΜΑ VI (εβδομάδα 6)

      ÎŸ σκοπός – αίσθηση δροσιάς στο μέτωπο

       Î•Î½ÏŽ για το σώμα το τέντωμα και η χαλάρωση διευκολύνονται από την αγγειοδιαστολή (ασκήσεις για το βάρος του σώματος, βλέπε βήματα I και II), όσον αφορά το κεφάλι, αυτό γίνεται με την αγγειοσυστολή – μία ευχάριστη αίσθηση ηρεμίας, δηλαδή η αίσθηση μίας ελαφριάς δροσιάς πάνω στο μέτωπο.

       Î‘υτή η άσκηση προβλέπει την επανάληψη της φόρμουλας «το μέτωπό μου είναι ευχάριστα δροσερό», η οποία μας προκαλεί την αίσθηση της ευημερίας και της χαλάρωσης, ακόμη και στη ζώνη του κεφαλιού.

       Î£Îµ αυτή τη φάση χαλάρωσης, είμαστε πλέον σε μία «κατάσταση ευδαιμονίας», δηλαδή σε μία βαθιά αίσθηση σωματικής και πνευματικής ηρεμίας, η οποία είναι η ουσία της χαλάρωσης.

      Î— χαλάρωση είναι πλήρης και βαθιά.

      Ï€Î»Î­Î¿Î½

      Î­Ï‡Î¿Ï…με γίνει ειδικοί!

      Î¤Î¿ ιδανικό θα ήταν, ο σκοπός είναι τέτοιος, αυτή η άσκηση να μας γίνει συνήθεια.

      ÎŸÏ†Î­Î»Î· της σταθερής