Χαλάρωση. Andrzej Stanislaw Budzinski

Читать онлайн.
Название Χαλάρωση
Автор произведения Andrzej Stanislaw Budzinski
Жанр Общая психология
Серия
Издательство Общая психология
Год выпуска 0
isbn 9788873042730



Скачать книгу

δώσω μερικές πρακτικές συμβουλές. από πού να ξεκινήσουμε, ποιος συνήθειες να αναπτύξουμε.

      1

      Î§Î±Î»Î¬ÏÏ‰ÏƒÎ·

      ÎšÎ±Ï„’ εμέ, από προσωπική εμπειρία, αυτή η συνήθεια είναι βασική

      Î˜Î± έλεγα η συνήθεια των συνηθειών,

      Î· μητέρα των συνηθειών.

      Î“ιατί όταν το άτομο ολοκληρώνεται εσωτερικά και εξωτερικά, ζει ειρηνικά με τον εαυτό του και με όλο το Σύμπαν, όταν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του – τα συναισθήματά του, τις σκέψεις και τη συμπεριφορά του, έχει επίγνωση του εαυτού του, τότε Ναι – όλα γίνονται πιο εύκολα. Η βελτίωση γίνεται κάτι το φυσικό, σταδιακά και σταθερά, χωρίς να πιέζουμε τον εαυτό μας.

      Î“ιατί είναι τόσο σημαντικό;

      Î“ιατί την ίδια στιγμή με βοηθά τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αλλαγή. Αγκαλιάζει όλη μου την ύπαρξη, ορατή και μη ορατή, το κορμί, την ψυχή και το πνεύμα μου1. Η μέθοδος που προτείνω είναι κατάλληλη για όλους, μηδενός εξαιρουμένου – είτε πιστεύουν είτε δεν πιστεύουν στον Θεό2.

      1ον. Τι πρέπει να γνωρίζουμε, προτού ξεκινήσουμε;

       Î•Î¯Î½Î±Î¹ μία αυτόνομη μέθοδος, δηλαδή ο καθένας μας μπορεί να την εφαρμόσει μόνος του: είναι μία σειρά ασκήσεων αυτοσυγκέντρωσης που εστιάζουν σε διάφορες ζώνες του σώματος, για να επιτευχθεί μία κατάσταση χαλάρωσης είτε σε σωματικό είτε σε ψυχικό επίπεδο, προκειμένου να αυξηθεί η ζωτική ενέργεια και να ελεγχθεί η συμπεριφορά μας.

       ÎœÎ­ÏƒÏ‰ ασκήσεων, τις οποίες μπορούμε να θεωρήσουμε ως «πνευματικές», μπορούμε να πετύχουμε πραγματικές σωματικές αλλαγές, οι οποίες είναι σε θέση να επηρεάσουν την ψυχική μας σφαίρα.

       Î¤Î¿ πνεύμα και το σώμα δεν είναι αυτόνομα ούτε ανεξάρτητα, αλλά είναι ισχυρά συνδεδεμένα