Smlouva o Vypořádání. Proveďte repost. Лим Ворд

Читать онлайн.
Название Smlouva o Vypořádání. Proveďte repost
Автор произведения Лим Ворд
Жанр Биографии и Мемуары
Серия
Издательство Биографии и Мемуары
Год выпуска 0
isbn 9785449077004



Скачать книгу

Rada přijala dekret «Na vystěhování osob v odlehlých oblastech, záměrně vyhýbat zaměstnanosti v zemědělství …“. Asi padesát tisíc «bohatí» farmáři a jejich rodiny, formálně rozhodnutím schůzek kolchozu, vystěhován v odlehlých oblastech země.

      Vše zdarma a, i když trochu chráněné před zraky úřadů využili pozemky a obyvatelé velkých měst a jejich obyvatelé, pozemek pro výsadbu sestra sovětské – brambory.

      V roce 1953, v tandemu s Žukov, Chruščova (nyní člen ústředního výboru SSSR), je možné posunout Beria ze všech míst, zatýkání a zabíjeni. Ministr vnitra Lavrenty Beria považován za dobrý ekonomický manažer, pragmatik (což je dobré, kdyby jen proto, že zejména «užitečný» příčinu lidé byli stále naživu), ale to je jen jedna z politbyra, kteří se osobně podíleli na mučení podezřelých a vražda (nikoli jen vzdáleně sleduje «proces»). Tento osobní faktor nepochybně hrála významnou roli ve vztahu k ostatním členům ÚV k Beria.

      V roce 1954 Chruščov, snad jako pokus o rehabilitaci sám nebo byl spáchán v uplynulém represí na Ukrajině, obcházet potřebné souhlasy, představuje SSSR, a jeho stranický aparát jakýmsi «milosrdenství» – Krymský poloostrov. Alternativní verze – iniciátor a dirigent řešení je předseda Rady ministrů Georgi Malenkov. «Osudové» zasedání předsednictva ÚV KSSS 25.ledna 1954 se koná pod jeho vedením. První tajemník krajského výboru krymské P. Titov, kteří nesouhlasí s tak chytrým manévrem dolů se přenáší na postu náměstka ministra zemědělství SSSR.

      Ve stejné době, NKVD je rozdělen do ministerstva vnitra a KGB. Obě tyto organizace, v ideálním případě by se «starat o sebe,» Myslel jsem, že možná pravda, ale přesto, plnou kontrolu nad těmito významnými veřejnými subjekty, by měly být prováděny ne sami, ale je přímo obsahují pro jejich potřeby lidí. Při absenci demokratickou kontrolu organizace jen soutěžit budovat svalovou hmotu (MIA – skupina vnitřních vojsk KGB – pohraniční stráže, atd.) V boji o vedení, a jejím hlavním úkolem – chránící zájmy jako ty a já, laskavý čtenář, lidé postupně zapomenout.

      Jeden z Khrushchev je myšlenky je vývoj panenských zemí v Kazachstánu. Toto hnutí se částečně rodí jako operace maskování dopravních proudů do rakety Baikonur ve spěchu, ale brzy získá nezávislou hodnotu. Přibližuje se 50 milionů hektarů stepí. V určitém období panenské země dodávají zemi až 40% z celkového obilí. Vzhledem k špatně vyvinutému systému silnic však většina z nich nedosahuje ústí přímých spotřebitelů. Po třech až čtyřech letech je výtěžek výrazně snížen a orná vrstva je suchá.

      Jako operace pro dezinformaci nemá «Celina» příliš vysokou hodnotu. Ano, USA spouštějí své satelity o něco později než sovětské. Nicméně, na palubě «Američanů» je nejlepší ve světě fotografických zařízení. S její pomocí byla Baikonur (původně «Tyura-Tam»), stejně jako mnoho dalších strategických vojenských zařízení SSSR, zbavena krytí tajemství.

      Dokonce i po všem, co již bylo učiněno, poměrně široké množství lidí, zejména žhavé mládí, chtějí vytvořit něco nového a jasného. Ve stejném Kazachstánu se při budování Temirtau («Kazachstánský Magnitogorsk») na výzvu duše a komsomolských poukázek shromáždí 25 tisíc lidí. Ve stanovém táboře bez vybavení, ale s přerušeními zásobování potravinami, vodou a úplným «ignorováním» vůdců potřeb pracovníků, je nadšení trochu chladné. V červenci 1957 dorazila nová skupina stavitelů – občané socialistického Bulharska. Začátečníci se usadí v kamenných domech, poskytují všechny podmínky existence. Obyčejní sovětští dělníci, kteří přišli na snídani, jsou požádáni, aby počkali, dokud Bulharci nedojdou do jídla… To vše úplně přeplní šálek trpělivosti. Několik stovek lidí rozbíjí jídelnu, obchodní dům, rozptýlí se po okolí a porazí policisty, kteří padli na cestu. Vojáci, kteří jsou přitahováni na scénu natáčení, jednoduše odmítají střílet. O tři dny později kadeti místních vojenských škol dělají tuto práci pro ně. Podle oficiálních údajů zemřelo 11 lidí. Později nejodpovědnější sovětské soudy ve světě odsoudily dalších pět, aby byli zastřeleni.

      Několik tisíc bývalých nadšenců konstrukce «Komsomol», které používaly vozidla, která zabavili, z Temirtau utekla. «Kazachstán Magnitogorsk» a bulharští stavitelé odjíždějí navždy.

      Zbývající proletáři, poté, co dostali více či méně přijatelné podmínky existence, jdou do práce, opravují ploty a budovy, které zničily.

      V roce 1961 se něco podobného opakuje v Krasnodaru, ačkoli v menším měřítku. … Khrushchevova reforma peněz se děje už dva týdny. Soustředí se na pokles obsahu zlata v rublu selhání, vzácných kovů, výrobků a zboží růst ceny dvakrát nebo třikrát bez jakýchkoli zřejmých důvodů. Chcete-li jíst, voják prodává ukradené ze skladiště a bot. Vojenská hlídka zadržuje vojáka, ale mnozí sympatizující občané požadují propuštění hladovělého vojáka. Později se hlavní členové nepokojů stali hlavní rezervou, která se stala dělníkem a rybářem, jehož skromný úlovek zabavili «lidové» milice pro «nelegální obchod».

      Nakonec, náhodný muž umře, budova krajského výboru CPSU je vystavena zřícenině a drancování. Vzrušení se zhoršuje samo. Později několik aktivistů obdrží odnětí svobody od 3 do 10 let.

      Všechna tato porucha jsou známa prvnímu sekretáři; ale ani on ani jeho bezprostřední doprovod nezmění nic v přijatém kurzu, «v mé hlavě» to nebude. Informace o stavu věcí jsou důsledně slouženy jako «triky chuligánů», «opilých pracovníků» atd. Systém má stále vlastní rezervu, málo závislou na síle lidí.

      Začátkem června 1962 v Novočerkassku v Rostovském kraji bylo vyznačeno hromadnými vystoupeními pracovníků lokální elektrárny. Míra výroby se zvyšuje o 30%, stejně jako reálná mzda. K otázce «Co budeme žít» řídí ředitel podniku (ukazující na zásobník, který se prodává poblíž prodejny koláčů): «Kdysi jsme jíst koláče s masem, teď budete jíst s játry.» Výsledkem vtipného vtipu je továrna zabavená pracovníky, uzavření strategické železniční tratě, celorepublikové shromáždění.

      Místo jasného dialogu, tajemník místního regionálního výboru jednoduše číst z balkónu dříve zveřejněné v médiích odvolání ÚV KSSS.

      Dave je poslán do centra Novocherkasku, poměrně volně obchází nádrže na silnici. Generál M. Shaposhnikov odmítá používat obrněné automobily svých jednotek proti dělníkům. Kromě toho objednává motorizované pušky, aby vypustili karabiny a kulomety, předávali munici. Toto řešení umožňuje udržovat dobré jméno, životy tisíců lidí, ale (tři roky po psaní dopisů sovětských spisovatelů, Výborem Komsomolu a rektory vysokých škol) podporuje péči ze svého postu.

      Řetězec vojáků Vojenských jednotek (VV) s automatickými zbraněmi je vybudován v blízkosti budovy městské strany. Někdo Azizov otevírá oheň a zabije první pracovníka. Pro umístění nebo ne, ale bereme na vědomí, že v centrálním Rusku VV jednotek obvykle vybaveny rekrutuje z takzvaných národních republik jižního (nebo obecně, i když nemají žádnou státní příslušnost). Je snadnější potlačovat protesty «státotvorných lidí». První salva je nasměrována přes hlavu – ale tak pod kuličkami sedí na stromech děti ze sirotčinky. Zahlceni děti křičí dav spěchá kupředu, k pozorování výstřely, ale nevydržel hustá oheň rozptýlit. Podle oficiálních údajů zemře 26 lidí. Dalších 11 účastníků nepokojů, i když jen tím, že v popředí lidí protestujících,