Miesassargs. Edgars Auziņš

Читать онлайн.
Название Miesassargs
Автор произведения Edgars Auziņš
Жанр
Серия
Издательство
Год выпуска 2024
isbn



Скачать книгу

Miesassargs atstāja automašīnu ar garlaikota mīlnieka gaisu, kas pieradis pie greznības un dīkstāves. Viņa paņēma mapi ar dokumentiem un nejauši satvēra to ar diviem pirkstiem, it kā tas būtu kaut kas nenozīmīgs.

      Alīna ātri apstaigāja automašīnu, pasargājot klientu, kad viņa izkāpa ārā, un pagriezās, it kā aicinot viņu ātri sakārtot savas lietas un doties uz iepirkšanos. Apsargi aizsedza klientu priekšā un aizmugurē, Alīna stāvēja labajā pusē, tajā pusē, kur pacēlās vairāki stāvi ar atvērtiem logiem.

      Grupa apstaigāja ēku, ignorējot sveicienam atvērušās galvenās ieejas automātiskās durvis, un uzkāpa pa dienesta kāpnēm. Viņi viņus jau gaidīja ceturtajā stāvā. Meitene nepieklājīgi īsos svārkos un plašu dekoltē pasmaidīja, ieraugot drūmos sargus, un aicinoši pamāja ar roku uz gaiteni. Alīna greizsirdīgi nopētīja savu konkurenti, pievērsa skatienu cieši ģērbtajam dupsim un izaicinoši saknieba lūpas. Kliente, protams, bez mulsuma skatījās uz meiteni un pat izteica pāris stulbus komplimentus, kas lika Alīnai nobolīt acis. Puiši!

      Galvenais birojs, kur viņi tika aizvesti, bija nedaudz pārpildīts. Parādniekam izrādījās savs nodrošinājums, Sani un ne-Sani kopija, it kā viņi būtu klonēti vienā mēģenē. Alīna pati izvēlējās vietu pie ovālā galda, kas aizņēma lielāko daļu telpas. Ienākot iekšā, viņa uzsita nīsto mapi pret dārgo galda virsmu, savācot visu uzmanību. Buzikins apstiprinoši pamāja ar galvu, norādīja ar pirkstu uz dokumentiem un, netērējot laiku, apmainoties patīkamām lietām, iesaucās:

      – Paraksti to.

      Vīrietis pie galda apstājās un paskatījās uz apmeklētāju. Alīna piegāja pie Buzikina, koķeti izvilka no viņa krūšu kabatas dārgu parkeri un aicinoši pamāja ar to gaisā.

      «Es pārāk rīkojos,» viņa novēloti nodomāja, kad kolekcionārs pavadīja viņu mugurā, sitot pa dupsi.

      «Izskatījās, ka plānojam apspriest nianses,» mierīgi sacīja biroja īpašnieks.

      «Mēs plānojām – mēs apspriedām, jums tika paziņota summa, visi termiņi tika ievēroti,» caur sakostiem zobiem murmināja Alinas klients.

      – Nauda kontā ienāca pirmdien.

      – Bet ne visi! Šodien jau sestdiena, un mēs neesam banka, strādājam septiņas dienas nedēļā. Tie esat biroja žurkas, kas visu mēra darba dienās. – Klients ar redzamu prieku turējās pie savas līnijas. Bija jūtams, ka šī nav pirmā reize, kad viņš izsūc naudu.

      – Svetočka, jums tur ir līgums, lūdzu, izņemiet to un atveriet piekto lapu. Tāpat kā tur, «uzliek saistības pilnībā atgriezties ne vēlāk kā…»

      Alīna, kura šodien kļuva par Svetočku, čaukstēja dažus papīrus.

      – Tātad tas bija jau pirms trim mēnešiem! – viņa kaprīzi iesaucās. Viņa atvēra līgumu detalizētās informācijas lapā un nopūtās.

      – Tieši tā. Procentu mēnesis, vēl viens procentu mēnesis, sakrājusies krietna summa. Man ir vienalga, vai jūs pārdodat savu uzņēmumu, nieri vai dēlu par orgāniem, bet es gribu garantiju tagad.

      Pieminot dēlu, parādniekam samiedzās acis. Rokas, kas gulēja uz galda, nedaudz trīcēja, un krūtis sāka kustēties biežāk.

      «Mēs esam likumpaklausīgi pieaugušie, kāpēc mums vajadzētu tik ļoti saasināt situāciju naudas dēļ?» – Savaldījies, viņš sažņaudza dūres un lēnām atgāzās krēslā. Alīna uzmanīgi vēroja viņa reakciju. Parādnieks nepārprotami baidījās, taču neizskatījās nomākts. Viņš sāka skaidrot, bet Buzikins tikai spieda un draudēja, un vietējie sargi stāvēja kā divi elki, nemaz nereaģējot. No pirmā acu uzmetiena viņiem nebija ieroču. Ar ko viņi rēķinās? Muca zem galda? Modinātāja poga? Bred, mēs neesam pie skolas ieejas.

      Alīna pagrieza matu šķipsnu ap pirkstu un turpināja klusi skenēt apkārtni.

      Viņai radās dīvains iespaids, ka abi slepkavas bija uzaicināti tikai šova pēc un ka galvenos draudus rada kāds gados vecs, bet atšķirībā no viņas klienta, vesels vīrietis. Kurš gan nekādā veidā nevēlas likt savu neveiksmīgo parakstu.

      Vai gaidāt kaut ko?

      Alīna domāja un novērtēja spēku samēru. Sanija ar visgarlaicīgāko skatienu atbalstīja sienu un turēja citu cilvēku sargus ar ieroci. Pagaidām tikai ar acīm, bet zem paduses bija daiļrunīgs pietūkums. Sanya numur divi bloķēja klientu, un, ja kas, tai vajadzēja darboties kā buferim. Šķita, ka viss tiek kontrolēts, taču gaisā auga spriedze. Sievietes atrašanās ierobežotā telpā mazināja kaislību intensitāti, taču nespēja pilnībā mazināt situāciju.

      Paklausot intuitīvam impulsam, Alīna emocionāli satvēra rokas.

      – Vīrieši un sievietes, ātri visu izlemsim, mūsu rezervācija pie Sixty izdeg.

      «Svetulik, pazūdi, eh…» Buzikins sāka kļūt purpursarkans, pagriezās pret viņu un nobolīja acis.

      Pirmajā sekundē biroja īpašnieks raustījās, reaģējot uz meitenes «spontāno» kustību. Tiklīdz Alīna piesaistīja visu uzmanību, viņš nervozi iemeta plaukstu zem galda. Miesassargs sajuta vēsumu gar mugurkaulu, viņas intuīcija burtiski kliedza par briesmām, taču viņai bija jānospēlē līdz galam. Alīna atmeta matus (man nācās tos nolaist attēla dēļ, tagad tas tikai traucē), paņēma vienošanos un ar nedaudz nekaunīgu gaitu devās pretī parādniekam.

      «Masikam vajag parakstu, bet es tiešām nevēlos vazāties šajā bedrē, nu, tiešām, tas viss ir ļoti garlaicīgi,» Alīna uzmanīgi izvilka savus vārdus kā tipisks Patrikova cālis. – Ja nevēlies parakstīties, ļaujiet man saņemt jūsu… autogrāfu. «Viņa daiļrunīgi nolaida skatienu zem galda un seksuāli atbalstīja krūtis uz galda virsmas tieši zem biroja īpašnieces deguna. Viņas dekoltē, protams, bija mazāka nekā sekretārei, taču kompetentā velve muguras lejasdaļā un spēcīgais dibens (Viņas lepnums! Gadi ar stieni!) vismaz novērsa sargu uzmanību. Galvenais, lai ir pareizie.

      «Stulbais muļķis, sēdies un nespīd…» noņurdēja Buzikins, kurš nebija pieradis vadīt pāra sarunas, bet Alīna pat nepagriezās no skaņas.

      «Viņš ir tik karsts,» viņa ieķiķināja tieši parādniekam sejā, tad pēkšņi iemeta plaukstu zem galda un saspieda viņa roku ar tērauda rokturi. Nelielais vēsums pārvērtās ledainos sviedros, un pēkšņā kustība satricināja visus klātesošos. Saņa satvēra stobru, pavērsdama to pret ārzemju sargiem. Viens no viņiem metās pretī savam priekšniekam, taču, izdzirdot drošības slēdzenes klikšķi, nekavējoties apstājās. Otrā Sanja gudri noņēma kolektoru aiz muguras un necieņā iespieda viņu sienā ar visu savu svaru

      Конец ознакомительного фрагмента.

      Текст предоставлен ООО «Литрес».

      Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на Литрес.

      Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.

/9j/4AAQSkZJRg