Meditsiinimeediumi maksaravi. Anthony William

Читать онлайн.
Название Meditsiinimeediumi maksaravi
Автор произведения Anthony William
Жанр Здоровье
Серия
Издательство Здоровье
Год выпуска 0
isbn 9789916111314



Скачать книгу

et kui oled raamatuga ühele poole saanud, oled maksale nii tänulik, et tunned kohustust seda imelist elundit igati aidata ja toetada! Anthony annab pealegi üksikasjalikke juhtnööre ja tutvustab toidulisandeid, mis toetavad su maksa mitmesugustes olukordades, igapäevasest hooldusest konkreetsete tervisehäireteni, nagu näiteks akne, ärritunud soole sündroom, neerupealiste probleemid, kõhupuhitus, autoimmuunhaigused, kõhukinnisus, suhkurtõbi, tumedad silmaalused, ekseem ja psoriaas, kurnatus, sapipõiepõletik, sapikivid, podagra, südamepekslemine, kõrge vererõhk, vere suur kolesteroolisisaldus, kuumahood, kollatõbi, maksa vananemine, Raynaud’ sündroom, hooajaline depressioon, kehakaalu tõus ning koguni veenilaiendid. Maksa päästmisest rääkiv peatükk aitab igaühel taastada maksa tõhusat talitlusvõimet.

      „Meditsiinimeediumi maksaravi“ peaks olema iga inimese raamaturiiulil. Loe seda. Võta Anthony juttu kuulda – kasvõi ainult paari soovitust – ning su maks on kogu elu terve ja õnnelik. Sa ei kahetse seda.

      Meditsiinidoktor Christiane Northrup, New York Timesi menukite „Goddesses Never Age“ („Jumalannad ei vanane kunagi“), „The Wisdom of Menopause“ („Menopausi tarkus“) ja „Women’s Bodies, Women’s Wisdom“ („Naiste kehad, naiste tarkus“) autor

      Teadmiseks lugejale

      Inimesed on läbi aegade mitmesuguseid aardeid otsinud. Kui inimesed jahivad aaret, olenemata sellest, kas tegu on vana laevavrakiga, kust loodetakse leida rikkusi, või kullakastiga, mille asukoht on märgitud kaardile, jõutakse aastatepikkuse töö tulemusena sageli eesmärgile väga lähedale. Otsijad on teinud põhjalikku uurimistööd, mõnikord lausa mitukümmend aastat, kulutanud palju raha, aega ja energiat ning just siis, kui nad on labida maasse löönud, lendab aare maavärina ajal kuristikku, kust nad seda iialgi kätte ei saa. Sama võib juhtuda laevavrakiga. Tingimused peavad sukeldumiseks ideaalselt sobima – teed vraki juurde võib tõkestada kokkuvajunud korallrahu ning sukeldumine võib olla liiga ohtlik, kuna piirkonnas tegutsevad aktiivselt haid.

      Tõde krooniliste haiguste kohta on mitukümmend aastat olnud väga kaugel. Paljud head inimesed on asja uurinud ja vastustele lähemale jõudnud. Kuulsad neuroloogid jõuavad tõele lähedale, ent peavad siis töö lõpetama, kuna raha saab otsa. Progress peatub just siis, kui tänapäevane meditsiin jõuab lähedale vastusele, mille puudumise tõttu suur hulk inimesi on kannatanud ja koguni elu kaotanud. Vastustele jõutakse lähedale. Teooria, näiteks geenide süüdistamine kõiges, viib meid tõest kaugemale, kuna meditsiiniringkondades keskendutakse kogu hingest geenide uurimisele selle asemel, et otsida vastuseid, mis peataksid krooniliste haiguste epideemia.

      Oled sa mõnikord mõelnud, et miski oleks võinud minna teisiti, kui asjaga seotud inimesed vaid teaksid seda, mida sina oled elu jooksul avastanud? Olen kogu elu jälginud kannatuste põhjusi uurivate meditsiiniringkondade eksisamme. Olen näinud neid peaaegu komistamas krooniliste haiguste põhjustega seotud õigete vastuste otsa, ent nad pole siiski kunagi päriselt sihile jõudnud. Mina annan sulle need vastused. Oled sa valmis neid vastu võtma?

      Nendelt lehekülgedelt leiad tõed, millele teadlased on lähedale jõudnud, kuid seejärel siiski neist eemaldunud. Kuna mulle on antud krooniliste sümptomite ja haigustega seotud vastused, ei takista sind enam krooniliste haiguste uurimisel meditsiiniringkondi tagasi hoidvad prohmakad ja tõkked. Mind ei hirmuta tuld sülgav lohe, kes valvab vastuselossi, ega merekoletis, kes seisab sinu ja aardekirstu vahel. Mind ei mõjuta rahapuudus, ühegi asutuse huvid ega vanad vead, mis ei lase sul edasi liikuda, kuna mind ei piira ükski süsteem. Vabadus elab siin minu sõnades; see on käeulatuses.

      Krooniliste ja mõistatuslike haiguste epideemia

      Kroonilisi haigusi esineb rohkem kui eales varem. Ainuüksi Ameerika Ühendriikides vaevavad kroonilised haigused või mõistatuslikud sümptomid enam kui 250 miljonit inimest. Nende inimeste elukvaliteet on teadmata põhjusel halvemaks muutunud. Võimalik, et selgitused, mida nad on kuulnud, ei tundu loogilised või halvendavad nende enesetunnet veelgi. Võib-olla oled sinagi üks neist. Sel juhul oled omal nahal kogenud, et meditsiiniringkondades murtakse endiselt pead selle üle, mis tekitab epideemia mõõted võtnud mõistatuslikke sümptomeid ja kannatusi.

      Ära saa valesti aru: ma pean lugu kvaliteetsest arstiteadusest. Nii tava- kui ka alternatiivmeditsiinis teevad elutähtsat tööd hämmastavalt andekad arstid, kirurgid, õed, tehnikud, teadlased, keemikud ja muud spetsialistid. Mul on olnud au mõnega neist koos töötada. Tänu jumalale niisuguste kaastundlike tervendajate eest. Püüded hoolikalt ja süstemaatiliselt töötades maailma paremini tundma õppida on üks üllamaid ettevõtmisi.

      Enamikul arstidel on kaasasündinud tarkus ja vaistlik tunnetus, millele toetudes nad mõistavad, et tervishoiuasutused ei anna neile seda, mida on vaja krooniliste haiguste tõhusaks diagnoosimiseks ja ravimiseks. Mitu korda sa oled kuulnud lauset „Sellele haigusele pole veel ravi leitud“? Koguni mõned parimad meditsiinikoolid kiitusega lõpetanud arstid tunnistavad, et nad ei osanud koolist lahkudes tõhusalt tegelda krooniliste haigetega. Nad pidid omal käel kuidagiviisi ekspertideks saama. Samas on ka arste, kes on veendunud, et neile anti koolis kõik vastused kätte ning nad mõistavad tänu oma väljaõppele hästi ka mõistatuslikke kroonilisi haigusi; nad peavad kõike muud mõttetuseks ja abrakadabraks. Sellest on kahju, kuna nad eiravad seega miljonite inimeste kannatusi ega püüagi tõelisi vastuseid otsida. Arstid ega teadlased pole süüdi selles, et meditsiinitööstuses ei ole suudetud lahendada krooniliste haiguste mõistatusi. Geniaalsed teadlased teevad iga päev avastusi, mida oleks vaja lähemalt uurida, ent selleks on vaja investorite ja kõrgemate otsustajate nõusolekut. Tuhanded avastused, mis võiksid inimeste elu märgatavalt paremaks teha, ei vii kuhugi, kuna teadlastel ei lasta tegutseda.

      Me peame arstiteadust mõnikord puhtaks matemaatikaks, kus ainuvalitsejaks on loogika ja mõistuspärasus. Matemaatika ja arstiteadus on ajuti tõesti kokkupõimunud, ent need pole siiski üks ja sama asi. Matemaatika on kindel; teadus ei ole. Tõeline teadus on teooria rakendamise tulemus. Arstiteaduses saab rakendada matemaatikat; saad matemaatika abil näiteks valmistada mingi ravimi, kuid seda ei tohiks pidada teaduseks enne, kui on tõendatud, et ravim toimib ja numbrid klapivad. Teaduslaborid on paigad, kus inimesed kontrollivad metoodiliselt mitmesuguseid hüpoteese ja teooriaid ning investorid avaldavad neile survet, kuna tahavad kiiresti saada soovitud tulemust. Teooriaid hakatakse seetõttu sageli faktideks pidama enne, kui need tõestust leiavad – või need ümber lükatakse. See kehtib eelkõige krooniliste haiguste puhul. Krooniliste haiguste korral saadakse väga harva selgeid ja õigeid vastuseid.

      Kas poleks tore, kui teadus oleks ideaalne, nagu mõnikord arvatakse? Kui raha ei oleks mitte kunagi oluline ja tõde võidaks alati? Nagu kõik inimeste püüdlused, on ka arstiteadus endiselt pooleliolev töö. Mõtle kasvõi mesenteeriumile, inimese kõhuõõnest hiljuti avastatud uuele elundile. Aktiivne sidekoeline organ on olnud kogu aeg olemas ja sellest on koguni räägitud, ent alles nüüd hakatakse elundit põhjalikumalt uurima. Uusi läbimurdeid tehakse iga päev. Meditsiin areneb pidevalt, mistõttu teooriad, mis ühel päeval tunduvad vastavat kõikidele küsimustele, võivad osutuda järgmisel päeval kasutuks. Teiste sõnadega: teadlased ei tea veel sugugi kõike.

      Oleme juba enam kui sada aastat tulutult oodanud meditsiinitöötajatelt kasulikke teadmisi ja toimivaid lahendusi maksaprobleemidele – ja tervisehäiretele, mida ei osatagi veel maksaga seostada. Sa ei peaks teadlastelt veenvaid vastuseid ootama veel kümme, kakskümmend, kolmkümmend aastat või kauemgi. Kui tunned, et sa ei suuda kuidagi voodist tõusta, vead päev läbi vaevaliselt jalgu järel või murrad pead selle üle, mis on su tervisega lahti, ei peaks sa enam ainsatki päeva vaevlema, rääkimata veel ühest aastakümnest. Sa ei peaks ka nägema oma lapsi vaevlemas, ent ometi on miljonid inimesed sunnitud seda tegema.

      Kõrgem allikas

      Kui olin nelja-aastane, tuligi seetõttu mu ellu Kõrgeim Vaim, jumala kaastunde väljendus, õpetamaks mind nägema inimeste kannatuste tõelisi põhjusi ja jagama sel viisil omandatud teadmisi teistega. Kui soovid Vaimu kohta rohkem teada, leiad mu loo teosest „Meditsiinimeedium: krooniliste ja mõistatuslike haiguste saladused“. Lühikokkuvõte: Vaim sosistab mulle pidevalt kõrva selgeid ja täpseid juhtnööre, just nagu sõber,